pagina's onzichtbaar voor zoekmachines

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

07/06/2011 17:25:22
Quote Anchor link
ik wil dat sommige pagina's niet zicht baar zijn voor zoekmachines bijvoorbeeld voor Google.

ik heb deze code:

User-agent: *
Disallow: /*?

alleen hij werkt niet overal staan de pagina's nog.
en de tekst staat in " robots.txt" dat moet toch.

alfast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:01:05
 
Max van den Bosch

Max van den Bosch

07/06/2011 17:48:38
Quote Anchor link
Het duurt even voordat google opnieuw indexeert. Gewoon even gedult hebben dus!
 
Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

07/06/2011 17:49:37
Quote Anchor link
maar ik heb het al een half jaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/06/2011 17:50:32
Quote Anchor link
Is het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
User-agent: *
Disallow: /
 
Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

07/06/2011 17:51:52
Quote Anchor link
kan ik ze alle twee op een pagina zetten
dus zo

User-agent: *
Disallow: /*?
User-agent: *
Disallow: /

Toevoeging op 07/06/2011 18:02:43:

en wat dag je van dit:

<head>
<META NAME="robots" CONTENT="noindex">
</head>

dit moet je wel overal op zetten wat je wil blokeren maar het werkt wel zeggen ze er gens anders gezien
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/06/2011 18:47:13
Quote Anchor link
Waarom dat vraagteken?
Met wat ik heb geplaatst, kan je prima zoekmachines weren. Niets meer en niets minder.

Ook die meta-tag is een optie, hoewel een robots.txt makkelijker werkt.
 
Kees Schepers

kees Schepers

07/06/2011 19:15:48
Quote Anchor link
Je kunt het ook via webmaster hulpprogramma's doen bij Google als je site hebt geverifieerd. Bij ons geen een pagina vrij snel uit de index.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

07/06/2011 23:45:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Disallow: /*?

Dit gebruik je om je pagina's die $_GET variabelen hebben, te weren uit de zoekindex, wat dubbele content voorkomt en de basis pagina relevanter maakt.

Voorbeeld:
Als je mod_rewrite, wil je niet dat je /blabla/ ook als ?page=blabla wordt geindexeerd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Disallow: /*.php$
Disallow: /*?page=*
Disallow: /*?SID=


Verder kan je hiervoor de canonical meta tag gebruiken. Hierdoor weten zoekmachine's, als ze perongeluk (bv: door een externe linkje) op ?page=blabla terecht komen, dat ze toch /blabla/ moeten indexeren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="canonical" href="http://www.website.nl/blabla/" />

http://en.wikipedia.org/wiki/Canonical_meta_tag

Is dit ook je bedoeling?

Je vraagt hulp bij een zelfbedachte oplossing, maar misschien dat je ook onderliggende je probleem moet uitleggen. Wat wil je bereiken. (Want wellicht zijn er makkelijkere methoden).

Disallow: / volstaat als je alle pagina's van je indexatie wilt onthouden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.