Paginasysteem met Mysql output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian Snijders

Christian Snijders

24/10/2018 19:51:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

In het verleden heb ik wel eens een paginasysteem gemaakt waarbij er dus 10 resultaten per tab werden getoond.
onderin stonden de nummers om te wisselen van resultaten.

nu ben ik mezelf rot aan het zoeken in mijn archief maar kan het helaas niet meer vinden.

Weet iemand de naam van een werkend script om de resultaten over meerdere pagina's te verdelen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:18:52
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/10/2018 19:56:51
Quote Anchor link
Rechts boven zoekveld

https://www.phphulp.nl/zoeken/pagination/

En wat ik over het hoofd zag :

https://www.google.nl/search?q=php+pagination
Gewijzigd op 24/10/2018 19:58:35 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2018 20:07:08
Quote Anchor link
Het principe is niet zo heel moeilijk:
- Stel vast hoeveel records je wilt tonen op een pagina
- Limiteer dit aantal aan de hand van een LIMIT in een query, en de paginanummering in de URL. Zorg ervoor dat je niet lager kan gaan dan 1 pagina, en anders toon je de eerste pagina. Doe dit ook als er geen pagina is aangegeven.
- Bouw je navigatiebalkje op met alle paginanummers:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $totaal = ceil($totale_resultaten / $aantal_per_pagina ); ?>

- Pas de navigatiebalk aan zodat deze compact is, niemand heeft zin om 234 pagina's te bekijken. Toon dan bijvoorbeeld steeds de voorgaande en aankomende vijf en de eerste en laatste
Gewijzigd op 24/10/2018 20:09:56 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

24/10/2018 20:07:58
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 24/10/2018 19:56:51:

Super, bedankt! kon niet op de naam komen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/10/2018 22:44:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.