Paginasysteem uitbreiden.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »
Machiel K

Machiel K

05/09/2012 10:19:18
Quote Anchor link
Jullie kennen het vast wel, een paginasysteem.

Ik gebruik het vaak, maar nu heb ik er een vraag over.

Pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$page
= $_GET['pagina'];
if($page){
if(file_exists('pagina/'. $page.".php")){
include('pagina/'.$page.".php");
}
else{
include("pagina/404.php");
}
}
else{
include("pagina/homepagina.php");
}

?>


En in de .htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^([^/\.]+)/?$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Zodat de URL mooi wordt site.nl/index.php?pagina=home -> site.nl/home(bijvoorbeeld).

En op de plek waar ik deze paginas wil laten zien include ik pagina/pagina.php.

Dit is allemaal goed en werkt helemaal.

Maar nu wil ik dat het ook site.nl/home/nieuws.

Om het makkelijk te maken heb ik even een plaatje bij gemaakt.
Afbeelding

Als ik dit wil, moet ik dan gewoon in de map /pagina een bijvoorbeeld /nieuws maken? en daar weer een soort van pagina.php?

Of kan dit op een andere manier. En hoe gaat deze url er dan uit zien als ik hem netjes wil maken met htaccess.

Machiel.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:49:29
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 10:40:19
Quote Anchor link
Bij site.nl/home krijg je dus index.php?pagina=home >> home.php
Bij site.nl/home/nieuws wil je dat index.php?pagina=home/nieuws >> home/nieuws.php wordt geopend?
Dan hoef je niets te doen. Probeer het eens uit, zou ik zeggen.


Of wil je bij site.nl/home/nieuws home.php en nieuws.php beide tonen?
Gewijzigd op 05/09/2012 10:41:15 door Eddy E
 
Machiel K

Machiel K

05/09/2012 10:52:44
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 05/09/2012 10:40:19:
Bij site.nl/home/nieuws wil je dat index.php?pagina=home/nieuws >> home/nieuws.php wordt geopend?


Dat ja. Werkt prima als ik nu in /pagina een map /home aanmaak. En in die home een nieuws.php, dan werkt site.nl/index.php?pagina=home/nieuws inderdaad.

Alleen werkt site.nl/home/nieuws dan niet. Een andere regel in de htaccess maken dus?
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2012 11:08:26
Quote Anchor link
Als je de slash weghaalt in je htaccess werkt het waarschijnlijk al.
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 11:13:53
Quote Anchor link
Werkt site.nl/home/nieuws/ wel? En dan index.php?pagina=home/nieuws.php ?
 
Machiel K

Machiel K

05/09/2012 12:41:09
Quote Anchor link
site.nl/index.php?pagina=home/nieuws doet het wel. site.nl/home/nieuws doet het niet.

Zonder de slash ook niet.
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 12:58:26
Quote Anchor link
Echo in pagina.php eens $_GET['pagina']... kijk wat je daar mee kan bereiken.
Ik zou de laatste slash uit je htaccess ook weghalen of in elk geval optioneel maken. Dwz: nagenoeg dezelfde regel, maar dan zonder slash eronder zetten.
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2012 13:06:27
Quote Anchor link
Kan je er niet gewoon dit van maken:
RewriteRule ^(.*)/?$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]

Zo wordt gewoon de hele reeks aan tekens in de pagina parameter geplakt, behalve de laatste slash (tenzij je die erbij wilt hebben, dan gewoon /? weghalen). Is de simpelste en snelste.
 
Machiel K

Machiel K

05/09/2012 14:19:57
Quote Anchor link
Erwin H op 05/09/2012 13:06:27:
RewriteRule ^(.*)/?$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


Hij werkt wel. Alleen is nu mijn hele css style verdwenen?
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 14:25:57
Quote Anchor link
Dan heb je ook geen <base> ingesteld in je <head> zeker?
Met die <base> definieer je de basis. En daarna link je naar je CSS.
 
Machiel K

Machiel K

05/09/2012 16:56:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<head>
   <base>
      <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css"/>
   </base>
</head>


Bedoel je het zo?
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 17:04:38
Quote Anchor link
Helemaal!
 
Machiel K

Machiel K

05/09/2012 17:06:54
Quote Anchor link
Alsnog blijft de style weg..

Toevoeging op 05/09/2012 17:09:49:

Mijn htaccess ziet er zo uit, en dan gaat de style weg, maar werkt site.nl/home/nieuws wel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*)/?$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

05/09/2012 19:43:40
Quote Anchor link
omdat als je nu dit heb:
http://domein.nl/css/style.css
dan gaat hij naar:
http://domein.nl/index.php?pagina=css/style.css

dus ik denk dat je dit moet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^pagina/(.*)/?$ index.php?pagina=$1 [L,QSA]


zo doe ik het meestal dan ;)
 
Crispijn -

Crispijn -

05/09/2012 21:34:16
Quote Anchor link
Moet je niet gewoon zo je base toevoegen toevoegen aan je head,
en daaronder gewoon je css definiëren?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<head>
<base href="http://mijnsite.com/" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css"/>
</head>
Gewijzigd op 05/09/2012 21:34:35 door Crispijn -
 
Machiel K

Machiel K

07/09/2012 17:11:11
Quote Anchor link
Nu even de <base href="http://mijnsite.com/" /> in de head gezet, nu is de css style wel zichtbaar.

En RewriteRule ^(.*)/?$ index.php?pagina=$1 [L,QSA] in de htaccess.

Krijg alsnog de style niet te zien.. heb ondertussen de css in mijnsite.com/style.css maar dat had geen nut.

Nog opties? ;x

Toevoeging op 07/09/2012 17:48:05:

Als ik in de htaccess de regel RewriteRule ^pagina/(.*)/?$ index.php?pagina=$1 [L,QSA] zie ik de style wel.

Alleen wil ik geen mijnsite.com/pagina/... maar mijnsite.com/.. als het niet kan dan is het maar jammer voor mezelf.
Gewijzigd op 07/09/2012 17:46:14 door Machiel K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.