Pagination op positie PHP & MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco schrubben

remco schrubben

05/09/2012 22:26:40
Quote Anchor link
Ik heb een goed werkende pagination functie gevonden op het i-net.
Hij kijkt netjes naar de waarden en toont de juiste hoeveelheid pagina's.
Dus de werking daarin zit het niet.

Alleen ik wil de functie gebruiken in een artikel omgeving.
Bijvoorbeeld heb ik de volgende overzicht, wel even ingekort:
ID = 30
Positie = 1
Week = 36
Naam = Remco
ID = 31
Positie = 2
Week = 36
Naam = PHPHulp
ID = 32
Positie = 3
Week = 36
Naam = Oplossing

Nu klik ik in het overzicht PHPHulp aan en kom op de info pagina terecht.
Via de pagina functie wil ik door kunnen navigeren naar de 3e positie of terug naar de 1e positie. De pagina functie moet op de 2e positie beginnen, alleen hij begint nu op 1 en kan dan door na de volgende artikel.

Van functie's heb ik nog niet veel kennis om dit in de functie.php aan te passen.
Wie kan mij even de richting in sturen. De code kunnen jullie vinden op onder staande url.

Functie.php is HIER te vinden

EDIT
Uitleg iets aan gepast.
Gewijzigd op 05/09/2012 22:34:31 door Remco schrubben
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:26:28
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/09/2012 22:40:00
Quote Anchor link
Dus je wilt dat hij begint op pagina 2 ipv 1?

Dan maak je bij $page van de 1 een 2
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
function pagination($query, $per_page = 10,$page = 2, $url = 'index.php?'){  
?>
 
Remco schrubben

remco schrubben

05/09/2012 22:46:40
Quote Anchor link
Nick, eerst bedankt voor de reactie.
Ik dacht dat ook, alleen in mijn voorbeeld heb ik 3 genomen. Dit kan ook bijvoorbeeld 1ne week 10 zijn en andere week 6. Hij zou altijd op op de positie moeten komen welke de artikel ook is.

Voorbeeld:
Week 35 heeft 8 Artikels
In het complete overzicht krijg ik dus 8 artikels te zien.
Ik klik op artikel nummer 5. De pagination functie zou deze navigatie moeten laten zien. Vorige Artikel - 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende Artikel

Hoop dat deze uitleg wellicht beter is.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/09/2012 22:54:28
Quote Anchor link
oo, ok. Maar wat zie je nu dan? Want die functie genereert dat toch al?
 
Remco schrubben

remco schrubben

05/09/2012 22:55:59
Quote Anchor link
Ja dat klopt. Ik krijg ook netjes een navigatie te zien.
Alleen die navigatie ziet er zo uit met het boven staande voorbeeld:
Vorige Artikel - 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende Artikel

Wat eigenlijk moet zijn:
Vorige Artikel - 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende Artikel
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/09/2012 22:58:06
Quote Anchor link
En als je naar artikel 5 gaat, ga je dan ook naar index.php?page=5 ?
 
Remco schrubben

remco schrubben

05/09/2012 23:03:58
Quote Anchor link
Hummm, jij bedoelt dus als ware dat ik de positie nummer mee moet nemen in de url.
Als dus de positie 5 is dat page dan ook 5 word en in die positie 14 is page ook weer 14 word.

Dit ga ik idd eens proberen.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/09/2012 23:07:31
Quote Anchor link
Ja, idd. Hij wordt bold (class current) wanneer de pagina hetzelfde is als het getal.
 
Remco schrubben

remco schrubben

05/09/2012 23:16:23
Quote Anchor link
Dat gaat niet werken nog op moment. Ik krijg de melding dat de navigatie niet kon worden opgebouwd. De query die klopt wel anders had ik door de debug een melding gekregen.

Misschien heeft dat wel te maken met dit stukje dit ik nog vergeten was te posten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$page
= (int) (!isset($_GET["page"]) ? 1 : $_GET["page"]);
$limit = 1;
$startpoint = ($page * $limit) - $limit;
?>
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/09/2012 23:19:31
Quote Anchor link
Maar wat is de link naar een artikel? Heb je misschien een voorbeeld online staan?
 
Remco schrubben

remco schrubben

05/09/2012 23:24:31
Quote Anchor link
Zie even jou pm

Ik moest even PM sturen omdat ik niet tot beschikking heb tot test omgeving op moment. En de website eigenaar niet wil dat ik op forums zijn url gebruik.

Mijn excuses.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/09/2012 09:28:56
Quote Anchor link
Ik heb even in de code van de functie gekeken, en daarin wordt geregeld wat jij wilt.
Het ligt eraan hoe je de functie aanroept:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//even hard gecodeerd, er vanuit gaande dat 5 het huidige artikel is
echo pagination("article WHERE cat_id = 5", 1, 5, 'article.php?catid=5&');
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.