Parameter vanaf URL meesturen met ajax post

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

05/01/2022 19:41:38
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb een vraag, zie onderstaand scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function saveGame(score){
    $.ajax({
      type: "POST",
      url: 'saveResults.php',
      data: {score:score,user:"hierdegebruikersnaam"},
      success: function (result) {
          console.log(result);  
      }
    });
}


De data voor 'score' wordt gegenereerd in het javascript bestand, waarvan het javascript-bestand wordt ingeladen via een index.php. Is het mogelijk om bij 'hierdegebruikersnaam', een parameter van de PHP-pagina mee te sturen? Bijvoorbeeld via index.php?user=Johan ?

Of, wanneer ik bijvoorbeeld bij het includen van het javascript-bestand IN de index.php (dus bij de including, 'javascript.js?user=Johan') dat die het vanuit daar kan meepakken?

Ik kom er niet uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:23:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2022 20:00:28
Quote Anchor link
Staat dit in een JS-bestand, of in het HTML-document?
In het eerste geval kan je niet zomaar PHP-scripts gebruiken, maar je kan dan wel in je HTML-document in je head-sectie een JS-variabele aanmaken met de naam uit de URL:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var username = '<?php echo $_GET['username']; ?>';


Dan kan je de variabele username gebruiken in je AJAX-script.

Als de hele code wél in je HTML-document staat, dan kan je wel PHP toepassen. Zolang je tenminste maar de .php extensie gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.