Parameters doorgeven aan functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- SanThe -

- SanThe -

11/02/2013 23:47:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div><a href="?page=pagina&x=1&y=2"><img src="images/plaatje.gif"/></a></div>


Ik heb zeer weinig ervaring met Javascript.
Vandaar mijn vraag (zal waarschijnlijk erg simpel zijn voor de kenners).

Hoe kan ik de link weghalen en daarvoor in plaats Javascript zetten maar dan dat de parameters page, x en y doorgegeven worden aan een (nog te maken) functie van Javascript. Er moet dan geklikt kunnen worden op de div of op de img, dat maakt mij niet zo uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:27:23
 
Tim S

Tim S

12/02/2013 02:37:18
Quote Anchor link
Er vanuit gaande dat je ook jquery wilt gebruiken een heel simpel opzetje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="test" style="cursor:pointer; background:#333333; height:40px;"><a id="href" href="?php&test=1">test</a></div>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$('#href').css('display','none');
    
    $('#test').click(function(){
        var parameter1 = $('#href').attr('href').split('&')[0];
        alert(parameter1);
        
    });
Gewijzigd op 12/02/2013 02:38:03 door Tim S
 
Wouter J

Wouter J

12/02/2013 07:57:31
Quote Anchor link
Er vanuitgaande dat je dezelfde mening hebt als ik en dus niet voor zoiets 'simpels' heel jQuery wilt inladen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<div><a href="?page=pagina&x=1&y=2" class="pointer"><img ...></a></div>

<script>
var pointers = document.getElementsByClassName('pointer');

for (i=-1; pointer = pointers[++$i]; ) {
    pointer.onclick = handleClick;
}

function handleClick(e) {
    var x = this.href.match(/x=[^&$]*?/)[0];
    var y = this.href.match(/y=[^&$]*?/)[0];

    myFunction(x, y);
}
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.