Parameters los snijden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Menno

menno

16/09/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Beste PHPHulp,

Ik heb in mijn tabel een veld met de naam parameters
In die tabel bevindt zich de volgende voorbeeld data :

tafel=rood
stoel=groen
tafelpoot=hout
melk=lekker
php=leuk

Nu is dit dus de hele data in 1 veld 'parameters'
Nu wil ik deze los snijden
Ik wil dus kunnen zeggen bijvoorbeeld echo $parameters['tafel'];
En dan krijg je rood te zien.

Ik heb geen flauw idee hoe ik dit aan kan pakken.
Kan jij me te hulp schieten?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:08:52
 
Douwe

Douwe

16/09/2008 14:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$sString
= "tafel=rood
stoel=groen
tafelpoot=hout
melk=lekker
php=leuk"
;

$aRegels = explode("\n", $sString);

$aOutput = array();

foreach($aRegels AS $sRegel)
{

  $aRegel = explode("=", $sRegel);
  $aOutput[$aRegel[0]] = $aRegel[1];
}

print_r($aOutput);
?>

Something like that.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Menno

menno

08/11/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Nog bedankt voor de hulp, hij werkt 'bijna' perfect :D

Ik loop tegen het probleem aan dat als iemand in een parameter het = teken gebruikt, hij die parameter in 2e snijdt.

Voorbeeld :

tafel=rood
stoel=groen
tafelpoot=hout
melk=lekker
php=7x3=21

Als hij deze parameters zou los snijden, wordt parameter php geen 7x3=21 , maar hij wordt 7x3 en die =21 verdwijnt gewoon.

Ik heb geprobeerd het = teken om te zetten naar ASCI (&#61;) maar dat werkt helaas ook niet.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan aanpakken?
Alvast bedankt.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Datamodel aanpassen en normaliseren?
 
Menno

menno

08/11/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Ik heb het idee van Joomla, zij gebruiken het ook.
Het lijkt mij ook ontzettend handig.

Dus ik neem aan dat het dan wel goed is.
 
GaMer B

GaMer B

08/11/2008 16:59:00
Quote Anchor link
En als je '$aRegel = explode("=", $sRegel);' verandert in '$aRegel = explode("=", $sRegel, 2);'
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo op slaan dan:
tafel = rood
stoel = groen
tafelpoot = hout
melk = lekker
php = 7x3=21

En dan exploden op ' = '
 
Lode

Lode

08/11/2008 19:26:00
Quote Anchor link
Je kan ook nog iets simpels met string functies maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function SplitOnce($string){
   $pos = strpos($string, '=');
   if(is_int($pos)){
      return array(substr($string, 0, $pos), substr($string, ($pos + 1)));
   }

   return array();
}

?>


Niet getest overigens.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2008 19:59:00
Quote Anchor link
Ik zou trouwens voor preg_match(_all) gaan. Dan zoiets matchen [a-z]=(.?). Dan heb je in een array deze twee waardes. Vergeef me als de regex niet klopt, daar ben ik ultra slecht in.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/11/2008 20:21:00
Quote Anchor link
menno schreef op 08.11.2008 16:56:
Ik heb het idee van Joomla, zij gebruiken het ook.
Het lijkt mij ook ontzettend handig.

Dus ik neem aan dat het dan wel goed is.


Er vanuit gaan dat iets bij een groot project wel goed zit is niet juist. Het kan best prima werken, maar een goed genormaliseerde database is vaak nog veel werkbaarder. (misschien duurt het wat langer voor je de opbouw door hebt, maar dat is maar een kleinigheidje)
Maar als je het idee van Joomla hebt, dan kan je toch ook uit de code halen hoe ze dit uitlezen en splitten?

De oplossing van Gamer moet volgens mij inderdaad werken.
 
Lode

Lode

08/11/2008 20:49:00
Quote Anchor link
Waarom overigens niet gewoon een native php array met gegevens?
Dat lijkt me veel logischer voor een config.

En voor data in een database, normaliseren. Aan elkaar geplakte strings in een database haalt de toegevoegde waarde van een database weg.
 

08/11/2008 21:41:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 08.11.2008 20:21:
menno schreef op 08.11.2008 16:56:
Ik heb het idee van Joomla, zij gebruiken het ook.
Het lijkt mij ook ontzettend handig.

Dus ik neem aan dat het dan wel goed is.


Er vanuit gaan dat iets bij een groot project wel goed zit is niet juist. Het kan best prima werken, maar een goed genormaliseerde database is vaak nog veel werkbaarder. (misschien duurt het wat langer voor je de opbouw door hebt, maar dat is maar een kleinigheidje)
Maar als je het idee van Joomla hebt, dan kan je toch ook uit de code halen hoe ze dit uitlezen en splitten?

Bovendien wordt het gemaakt door vrijwilligers, dus als er eentje een bepaald onderdeel doet en die doet het toch niet zo goed, dan zit er dus een fout in dat onderdeel.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Je kunt het trouwens beter zo doen:
id paramId param value
1 1 test1 test1
2 1 test2 test2
3 1 test3 test3
4 2 test1 test1

Snap je? Dus gewoon voor iedere parameter een nieuw record aan maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.