Parent heeft child of andersom?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maurits de Jong

Maurits de Jong

08/09/2010 19:36:52
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik wil een soort Tree maken: een element heeft meerdere elementen van hetzelfde type. Wie kan mij zeggen in welke richting de relatie tussen parent en child moet? Moet een child een parent hebben of andersom?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class TreeElement {

    // Een lijst met sub-elementen
    // oftewel childs

    private $subElements = array();

}


?>


of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

class TreeElement {

    // De parent
    private $parent;

}


?>


Of kan een TreeElement het beste een bi-directionele relatie (een relatie in beide richtingen) hebben?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

class TreeElement {

    private $parent;
    private $subElements = array();

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:50:20
 
Wouter J

Wouter J

08/09/2010 20:06:29
Quote Anchor link
Ik heb niet zo veel verstand van php, maar in CSS/HTML en JS is het:
Parent <betekend> ouder
Child <betekend> kind

Dus bij een parent hoort een kind.
 
Jelmer -

Jelmer -

08/09/2010 20:21:04
Quote Anchor link
Bidirectioneel is de logische oplossing, als in die is logisch correct. Wanneer A een ouder van B is, dan is B automatisch een kind van A. Zo zijn ouder-kind relaties gedefinieerd. (En bij mensen is het dan ook nog zo dat je momenteel nog twee ouders hebt–multiple inheritance ;)–al zal dat in de toekomst wel eens kunnen veranderen)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

Class Person
{
    public $parent;

    public $children = array();

    public function __construct(Person $parent = null)
    {

        $this->parent = $parent;
        $parent->children[] = $this;
    }
}


$mike = new Person();
$stacey = new Person($mike);
$anna = new Person($mike);

var_dump($mike);
?>

en geniet van al die recursie >:)

PS: het is children, niet childs.
 
Milo S

Milo S

08/09/2010 21:41:25
Quote Anchor link
IS dat niet gewoon heel logisch? Een ouder heeft altijd een kind niet andersom gewoon vertalen van engels naar nederlands...
 
Niek s

niek s

08/09/2010 22:01:12
Quote Anchor link
Milo S op 08/09/2010 21:41:25:
IS dat niet gewoon heel logisch? Een ouder heeft altijd een kind niet andersom gewoon vertalen van engels naar nederlands...


dus jij hebt geen ouder(s)?
 
Milo S

Milo S

08/09/2010 22:11:24
Quote Anchor link
Haha je begrijpt me verkeerd...

Ik bedoel de ouders krijgen het kind ik ben dus een soort van hun bezit XD, ik krijg geen ouders zegmaar. Lastig uit te leggen... maar het kind is vna de ouder niet andersom :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.