Parse error: syntax error, unexpected 'login_parse' (T_STRING), expecting ',' or ';' in C:\path\to\f

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Uijtdewilligen

Ruben Uijtdewilligen

22/09/2019 10:56:51
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben vandaag begonnen met het maken van een login-systeem met PHP en MySQL, maar ik heb nu al een error:
Quote:
Parse error: syntax error, unexpected 'login_parse' (T_STRING), expecting ',' or ';' in C:\path\to\file\index.php on line 14


Dit is mijn gehele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php session_start(); ?>
<html xmls="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <title>Login</title>
    </head>
    <body>
        <div id="wrapper">
            <h2>Login</h2>
            <p>PHP Test</p>

            <?php
                if(!isset($_SESSION['uid'])){
                    echo "<form action="login_parse.php" method="post">
                    Username: <input type="
text" name="username" />&nbsp;
                    Password: <input type="
password" name="password" />&nbsp;
                    <input type="
submit" name="submit" value="Log In" />";
                }
else{
                    echo "<p>You are logged in as ".$_SESSION['username']." &bull; <a href="logout_parse.php">Logout</a>";
                }

            ?>


        </div>
    </body>
</html>


Ik heb al naar oplossingen gezocht op dit forum, maar niets blijkt te werken...

Alvast bedankt voor de hulp,
- Ruben

Edit:
Code tags toegevoegd, zie ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen. Quote is bedoeld voor citeren van tekst.
Gewijzigd op 22/09/2019 12:15:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:45:32
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/09/2019 11:17:32
Quote Anchor link
De echo van de FORM staat tussen dubbele aanhalingstekens en de onderdelen in de FORM ook.

Gebruik een enkel aanhalingsteken of gebruik geen echo.

Toevoeging op 22/09/2019 11:26:00:

Wat uitleg

http://www.nusphere.com/php/data_structures_php_strings1.htm
Gewijzigd op 22/09/2019 11:17:52 door Adoptive Solution
 
Ruben Uijtdewilligen

Ruben Uijtdewilligen

22/09/2019 12:13:26
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor je hulp. Dit verklaart vele errors. Alles werkt nu perfect.

-Ruben
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2019 12:18:03
Quote Anchor link
Escapen kan ook, echter is het minder praktisch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Ik zeg: \"Hallo PHPhulp\".";
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2019 15:41:41
Quote Anchor link
Je kunt op elk moment een PHP-blok starten en opschorten. Als je dus (veel) statische HTML wilt weergeven kun je net zo goed uit het PHP-blok stappen. Dat maakt alles meestal een stuk beter leesbaar.

Je kunt de "inspring" in HTML gelijk schakelen met die van PHP zodat je direct kunt zien welke HTML wordt weergegeven bij welke conditie(s) in PHP. HTML geeft over het algemeen weinig om al die extra spaties en/of tabs.

Een bijkomend voordeel van dit alles is ook dat je heel snel kunt zien wat "dynamisch" is en wat "statisch".

Toegepast op bovenstaande code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (!isset($_SESSION['uid'])) {
    ?>
<form action="login_parse.php" method="post">
    Username: <input type="text" name="username" />&nbsp;
    Password: <input type="password" name="password" />&nbsp;
    <input type="submit" name="submit" value="Log In" /><?php
} else {
    ?>
<p>You are logged in as <?php echo $_SESSION['username']; ?> &bull; <a href="logout_parse.php">Logout</a><?php
}
?>
 
Ivo P

Ivo P

23/09/2019 22:45:41
Quote Anchor link
ik heb dan de voorkeur voor de wat minder vaak gebruikte (en misschien wel ouderwetsere) variant met if(): else: endif

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if (!isset($_SESSION['uid'])) : ?>
    <form action="login_parse.php" method="post">
    Username: <input type="text" name="username" />&nbsp;
    Password: <input type="password" name="password" />&nbsp;
    <input type="submit" name="submit" value="Log In" />
<?php else: ?>
    <p>You are logged in as <?= $_SESSION['username']; ?> &bull; <a href="logout_parse.php">Logout</a>
<?php endif; ?>


ik vind dat (in dergelijke template files) fijner omdat bij elke afsluiting direct te zien is dat het om het einde van een if() dan wel een forech etc. gaat.
Gewijzigd op 23/09/2019 22:47:22 door Ivo P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.