Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christoph e

christoph e

16/04/2011 15:01:52
Quote Anchor link
ik gebruik de $_get uit een url dit is de code ( enkel php )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php if(isset($_GET['code'], $_GET['beschrijving'], $_GET['oplossing']))
{

    echo 'De beschrijving van de error:'.$_GET['beschrijving'].';
    echo '
Oplossing van deze error:'.$_GET['oplossing'].';
    echo 'De error code:'.$_GET['code'].';
}
else
{
    echo '
Er is een probleem met deze pagina. Dit heeft iets te maken met $_get in de url.';
}
?>


wat doe ik fout op lijn 4
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:16:17
 
Han eev

Han eev

16/04/2011 15:15:28
Quote Anchor link
Check je syntax coloring. Op het eind van regel 4 staat maar 1 ', ipv 2 of geen.
Je kan dat direct zien dat de rest van de code wordt gezien als tekst (rode kleur)
 
Christoph e

christoph e

16/04/2011 15:26:51
Quote Anchor link
bedoel je de fout na "lossing van deze error"
of na "oplossing"

sorry maar ik snap dit foutje niet
 
Jelmer -

Jelmer -

16/04/2011 15:31:49
Quote Anchor link
Alles tussen quotes zijn strings, reeksen van letters. $_GET is een array, een soort lijst, en met [...] geef je aan welk element je uit die array wil hebben. Je wilt nu de string 'De beschrijving van de error:' plakken aan het element dat op de index 'beschrijving' zit, en dat echo'en. Plakken doe je met de concatenate-operator, oftewel de punt. Dus je krijgt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'De beschrijving van de error:' . $_GET['beschrijving'];
?>
Gewijzigd op 16/04/2011 15:32:50 door Jelmer -
 
Christoph e

christoph e

16/04/2011 15:36:21
Quote Anchor link
sorry maar het blijft ondanks de wijzeging nog steeds een foutmelding geven

ps. ik gebruik DSV php editor ( geen reclame ) kan het zijn dat het programma zelf fout zit?
 
Gerhard l

gerhard l

16/04/2011 16:06:52
Quote Anchor link
alls je gekeken had wat Jelmer deed....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php if(isset($_GET['code'], $_GET['beschrijving'], $_GET['oplossing']))
{

    echo 'De beschrijving van de error:'.$_GET['beschrijving'];
    echo 'Oplossing van deze error:'.$_GET['oplossing'];
    echo 'De error code:'.$_GET['code'];
}

else
{
    echo 'Er is een probleem met deze pagina. Dit heeft iets te maken met $_get in de url.';
}
?>
 
Christoph e

christoph e

16/04/2011 16:15:09
Quote Anchor link
ok heel erg bedankt. de pagina werkt weer heel erg bedankt allemaal!
 
Wouter J

Wouter J

16/04/2011 20:04:29
Quote Anchor link
Hoeveel van deze 'ik wil graag code die ik letterlijk kan kopiëren en plakken' topics ga je nog maken?
Neem eens de tijd om de PHP beginnershandleiding door te nemen en ga je verdiepen in PHP. Of huur een developer in zodat je code goed wordt.
 

16/04/2011 20:20:09
Quote Anchor link
Karl Karl op 14/04/2011 19:10:17:
Bas IJzelendoorn op 14/04/2011 17:06:09:
Dan is het antwoord duidelijk. Stop met scripten en ga eerst een boek lezen of tutorials. Daarna ga je aanklooien met scripts (...)


Heb ik al meerdere keren gezegd...


Ik zei het toch...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.