Parse error: syntax error, unexpected T_STRING

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

15/07/2013 15:34:56
Quote Anchor link
Ik heb een unexpected T_string in mijn script zitten, hieronder het script.
Kan iemand me zeggen waar het in zit?
Ik krijg deze foutmelding : Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /config.php on line 61
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<?php
error_reporting(0);



$locatie = $_SERVER['REQUEST_URI'];
$array = array();
$array[] = "mysql";
$array[] = "query";
$array[] = ")";
$array[] = ";";
$array[] = "}";
$array[] = "INSERT";
$array[] = "%40";
$array[] = "DROPTABLE";
$array[] = "TRUNCATE";
foreach($array as $foutbezig)
{

  if(eregi($foutbezig,$locatie))
{

    echo "<font color='red'>Wij laten geen hackers toe op onze website!</font>";
    exit();
  }
}


$url = substr($_SERVER['REQUEST_URI'], 1);
if(eregi('%', $url) or eregi(";", $url) or eregi("'", $url) or eregi("<", $url) or eregi(">", $url) or eregi(")", $url) or
eregi("query", $url) or eregi("mysql", $url) or eregi('"', $url) or eregi('config', $url) or eregi('ingelogd', $url) or
eregi("query", $url)){
  echo "";
}



//Verbinding maken met de Database

//gegevens db connect

$dbhost     = "localhost";
$dbuser     = "xxxxx";
$dbpassword = "xxxxx";
$dbdatabase = "xxxxx";

$con = mysql_connect("localhost","tkguoenr_user","tkguoenr_pb);
$dbcon = mysql_select_db("
.$dbdatabase.");
if (!$dbcon)
{
    die('Couldn\'t find database: ' . mysql_error());
}
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

unset($dbhost, $dblogin, $dbpassword);

include('site_names.php');



function usernameToId($username)
{
    $query1 = mysql_fetch_assoc("
SELECT username, user_id FROM 'gebruikers' WHERE 'username' = '".$username."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query1))
    {
        return $data['user_id'];
    }
        
}

function userIdToName($user_id)
{
    $query = mysql_query("
SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `user_id` = '".$user_id."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query))
{
        return $data['username'];
    }
        
}

function getPokemonTeamPower($username)
{
    $power = 0;
    $query = mysql_query("
SELECT * FROM `pokemon_speler` WHERE `opzak` = 'ja' && `user_id` = '".usernameToId($username)."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query))
    {
        $power = $power + $data['totalexp'];
    }
    return $power;
        
}

function calculateClanPower($clan_naam)
{
    $power = 0;
$query = mysql_query("
SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `clan` = '".$clan_naam."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query))
    {
        $power = $power + getPokemonTeamPower($data['username']);
    }
    return $power;
}

if (rand(1,5) == 3)
{
    //1 op gemiddeld 5x dat iemand de pagina laadt wordt clan power gerefresht
    $query = mysql_query("
SELECT * FROM `clans`");
    while ($data = mysql_fetch_array($query)){
        mysql_query("
UPDATE `clans` SET `clan_power` = '".calculateClanPower($data[clan_naam])."' WHERE `clan_naam` = '".$data['clan_naam']."'");
    }
}


?>
Gewijzigd op 15/07/2013 15:45:42 door
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:55:48
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/07/2013 15:39:18
Quote Anchor link
Op lijn 42 ben je een " vergeten op het einde.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/07/2013 15:39:57
Quote Anchor link
regel 42 een qoute vergeten

-eregi() verouderd
-juiste gebruik van quotes alsjeblieft
-foutafhandeling met die() niet juist
-ik zou hier niet je wachtwoord neerzetten
-geen backticks in je queries
-sql injectie beveiligen
-nette quiries, geen *

probeer eens de error reporting aan te zetten, dan was je dat ook tegengekomen

dixi

Toevoeging op 15/07/2013 15:43:13:

het nut van regel 6 tot 31 ontgaat met totaal trouwens. als je gewoon een gedegen sql-injectie beveiliging bouwt (dat is dus in de query, niet op deze manier) heb je dat allemaal niet nodig
Gewijzigd op 15/07/2013 15:45:00 door Jeroen VD
 
Ramon Bos

Ramon Bos

15/07/2013 15:45:09
Quote Anchor link
Regel 61: verander mysql_fetch_assoc("SELECT username... in mysql_query("SELECT username...
 

15/07/2013 15:48:44
Quote Anchor link
Dankjewel alvast, ik ga aan de slag. Dom dat ik die vergeten " niet zag.
Wat kan ik wel gebruiken ipv. eregi()?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/07/2013 16:09:32
Quote Anchor link
nou, als je een goede sql injectie inbouwd, heb je die hele functie niet nodig, maar ik geloof dat dat substr() ofzo is, gebruik die nooit.

dixi
 

15/07/2013 16:17:18
Quote Anchor link
Ok, thanx, een goede mysql injectie, wat moet ik daarvoor aanpassen?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/07/2013 16:33:34
Quote Anchor link
begin maar eens met elke variabele die in een query staat, deze functie te gebruiken: mysql_real_escape_string($variabele);

en beter nog is PDO of MySQLi te gebruiken
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/07/2013 16:38:21
Quote Anchor link
Jesse Weikamp op 15/07/2013 16:17:18:
Ok, thanx, een goede mysql injectie, wat moet ik daarvoor aanpassen?


Overal en altijd waar je "user data" gebruikt om een mySQL string te bouwen, moet je die string escapen.

Voor strings:
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT id, naam FROM gebruikers WHERE clan = '" . mysql_real_escape_string($clan_naam) . "'"
?>


Voor integers kan je ook type casten naar integer.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= "SELECT id, naam FROM gebruikers WHERE id = " . (int) $id ;
// ofwel
$sql = "SELECT id, naam FROM gebruikers WHERE id = " . intval($id) ;
?>
Gewijzigd op 15/07/2013 16:39:47 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.