Parse error: syntax error, unexpected variable

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

04/04/2023 19:02:40
Anchor link
Ik krijg deze fout, maar ik snap het niet.
Als ik naar de code kijk, klopt het wel.
Maar toch zeurt hij om een fout.

Parse error: syntax error, unexpected variable "$pass"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    if($_POST['submit'] {
        $user = $_POST['username']
        $pass = md5($_POST['password'])
        $key = $_POST['key']
                
        $sql = "SELECT * FROM AdminUsers WHERE Username='".$user."' AND Passwd='".$pass."' AND LoginKey='".$key."'";
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $logindetails = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        foreach($logindetails as $detail) {
            $_SESSION['Name'] = $detail['Name'];
            $_SESSION['Username'] = $detail['Username'];
            $_SESSION['Passwd'] = $detail['Passwd'];
            $_SESSION['Level'] = $detail['Access'];
            $_SESSION['ID'] = $detail['ID'];
        }


        header('location: ./inc/start.php');
        exit();
        echo "</div>";
    }
else{

    echo"
        <div class='login'>
            <form id='login' action='"
.htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]."' method='POST'>
                <fieldset>
                    <input type='text' name='username' placeholder='Username'>
                    <input type='password' name='password' placeholder='Password'>
                    <input type='text' name='key' placeholder='Keycode'>
                    <button type='submit' name='submit'>Login</button>
                </fieldset>
            </form>
            <img id='img-login' src='./img/page/Sexy-Devil.jpg'>
        </div>"
;
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:44:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 19:04:29
Anchor link
Welke editor gebruik je?
Want je zou direct daarin moeten zien dat er een aantal punt-komma's missen.

Verder is md5() ZEER onveilig!!!!!
Ook horen wachtwoorden, gebruikersnamen, en levels NIET in een sessie!
Gewijzigd op 04/04/2023 19:05:56 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

04/04/2023 20:49:55
Anchor link
Dit script lijkt zo weggelopen uit een PHP 5 tutorial uit 2010.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 20:55:11
Anchor link
Ik heb ook niet het idee dat er veel met de adviezen is gedaan uit dit topic:
https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/login-en-logout/104658/

Best jammer maar weer.....
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/04/2023 21:05:16
Anchor link
Serieus?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pass
= md5($_POST['password'])  // ;
?>

Dit is wel triest...
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

04/04/2023 21:08:48
Anchor link
Ik gebruik als editor, notepad++
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2023 21:14:41
Anchor link
Die zou dat toch wel moeten zien, lijkt me.
Of je monitor-instellingen moeten behoorlijk belabberd ingesteld staan. Of......
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2023 22:42:22
Anchor link
>> Ik krijg deze fout, maar ik snap het niet.

Spreek je Engels? Serieuze vraag. De foutmelding zegt namelijk wat er aan de hand is:

Parse error: syntax error, unexpected variable "$pass"

Waarschijnlijk staat in de originele foutmelding ook nog het regelnummer erbij "on line xx".

Als je het vertaalt: fout met parsen, syntax fout, onverwachte variabele "$pass".

Blijkbaar staat er dus een variabele $pass terwijl het niet wordt verwacht. En dan ga je even kijken naar de code.

En wat zien we hier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$user
= $_POST['username']
$pass = md5($_POST['password'])
$key = $_POST['key']

?>

Overal ontbreekt de ; aan het eind van de regel.

>> Als ik naar de code kijk, klopt het wel.

Niet echt dus.

>> Maar toch zeurt hij om een fout.

Hij zeurt niet. Hij geeft terecht aan dat je een fout hebt gemaakt.
Gewijzigd op 04/04/2023 22:43:11 door Ozzie PHP
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 01:26:59
Anchor link
Ja en als ik de ; erachter zet, dan is dat ineens fout.

Toevoeging op 05/04/2023 01:29:07:

Dan krijg ik deze fout ineens.

Parse error: syntax error, unexpected token ";" in /data/sites/web/*******/www/Admin/inc/login.php on line 3
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2023 01:47:59
Anchor link
Tja, het zou zomaar kunnen dat hier een haakje ontbreekt:

if($_POST['submit'] {

Maar, met alle respect, als je hier al op vastloopt, moet je dan niet even terug naar de basis? Of even een nachtje slapen en morgen weer met frisse moed er tegenaan. Want als je hier moet komen voor ieder syntax-foutje gaat het een lange rit voor je worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:00:52
Anchor link
Het is gewoon een kwestie van tellen, Arno: Wat je opent, moet je ook weer sluiten.
Heb je een haakje die opent, dan moet die ook weer gesloten worden. En wat je eindigt: Daar hoort een puntkomma achter.

Ik kan me indenken dat je misschien moeite hebt met onthouden van de dingen. maar ook daar zijn truukjes voor, zoals cheat-sheets: https://websitesetup.org/php-cheat-sheet/

In dat geval print je deze uit, bundel je hem netjes in een mapje, en leg je hem naast je toetsenbord.
Mocht je het even niet meer weten, dan spiek je eventjes.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:10:44
Anchor link
Nu het hele script nagekeken, zal het hier onder ook even posten, maar nu krijg ik dit :

Warning: Undefined array key "submit" in /data/sites/web/**********/www/Admin/inc/login.php on line 2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    if($_POST['submit']) {
        
        $user = $_POST['username'];
        $pass = md5($_POST['password']);
        $key = $_POST['key'];
                
        $sql = "SELECT * FROM AdminUsers WHERE Username='".$user."' AND Passwd='".$pass."' AND LoginKey='".$key."'";
        $result = mysqli_query($connect, $sql);
        $logindetails = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
        
        foreach($logindetails as $detail) {
            $_SESSION['Name'] = $detail['Name'];
            $_SESSION['Username'] = $detail['Username'];
            $_SESSION['Passwd'] = $detail['Passwd'];
            $_SESSION['Level'] = $detail['Access'];
            $_SESSION['ID'] = $detail['ID'];
        }


        header('location: start.php');
        exit();
        echo "</div>";
    }
else{

    echo"
        <div class='login'>
            <form id='login' action='"
.htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"])."' method='POST'>
                <fieldset>
                    <input type='text' name='username' placeholder='Username'>
                    <input type='password' name='password' placeholder='Password'>
                    <input type='text' name='key' placeholder='Keycode'>
                    <button type='submit' name='submit'>Login</button>
                </fieldset>
            </form>
            <img id='img-login' src='./img/page/Sexy-Devil.jpg'>
        </div>"
;
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:15:34
Anchor link
Heb je dit al uberhaupt vertaald?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:16:22
Anchor link
Ik zie dat hier iets inderdaad niet klopt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
    if($_POST['submit']) { ?>


Ben nu even aan het denken wat het is, maar misschien dat jullie het ook zien en de oplossing weten?
Ik ben nog even aan het denken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:24:11
Anchor link
Tip: Kijk met isset() of de variabele $_POST['submit'] bestaat.

Maar nog beter is om dit te gebruiken:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

Je wilt eigenlijk weten of het formulier verstuurd is via POST, en niet of er op een knop is gedrukt.
Ik heb geen idee uit welke tutorial je dit gevonden hebt, maar wat je nu hebt is niet correct.

Nog een goede tip: $_POST is een array met alle waardes die je verstuurd hebt. Die kan je ook gebruiken in een print_r() om tijdens het ontwikkelen te zien wat er in zit. In jouw situatie had je dan zo kunnen zien dat die niet bestond, omdat je het script al aanriep zonder dat er wat verstuurd was.
Gewijzigd op 05/04/2023 12:26:53 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 12:32:20
Anchor link
Thanks, de isset optie werkt en ik was ook bij submit ook de value vergeten.
Nu doet hij wel al wat ik wil, maar nu moet ik de rest programeren.
Bedankt voor de hulp.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 12:38:11
Anchor link
Je moet ook geen isset() gebruiken!
Ik vraag me af of je alles wel leest wat wij hier vertellen? Wij geven een hoop tips, maar we zien dat je er weinig mee doet. En dat zorgt voor deze community tot grote frustratie.

Ik wil echt niet bot zijn, maar lees alles gewoon eens goed door, en noteer het, en pas het toe!!
Wat ik adviseer: neem even een time-out voor programmeren, inplaats van dat je met een doel programmeert, zodat je even alles kan doorlezen, voorbeelden maken en uiteindelijk begrijpt wat het doet.
Gewijzigd op 05/04/2023 12:50:07 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 13:23:16
Anchor link
Okay, zal even rustig aan doen en even alles terug lezen.
Soms werk ik idd te gehaast en dat brengt idd soms probs met zich mee.

Wel alvast bedankt voor de goede tips

Toevoeging op 05/04/2023 14:42:45:

Heb nu een raadsel voor jullie

Ik heb het meeste al opgelost trouwens, bedankt voor de goede tips.
Maar nu krijg ik dit.

Admin/start.php?menu=users (is de link) , dan zegt hij vervolgens : File not found.
En nu komt de grap, ik heb deze code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(file_exists('./inc/user.php')){
                                echo "<a href='start.php?menu=users'>Users</a></div>";
                            } else {
                                echo "No file</div>";
                            }

Vervolgens geeft hij dus wel de link aan, want de file is gevonden en bestaat.
Dan moet hij hem gaan includen en dan vindt hij de file niet.
De include is vervolgens dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($_GET['menu'] == 'users') {
                            include("inc/user.php");
                        }

ook al maak ik er dit van : include("./inc/user.php");, dan doet hij precies het zelfde
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2023 14:52:12
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/04/2023 14:55:57
Anchor link
Okay, maar het geeft ook aan : Warning: Undefined array key "menu"

Toevoeging op 05/04/2023 15:31:51:

Ik ben zo dom, echt waar... moet beter leren lezen in mijn code....

start.php?menu=users moest zijn index.php?menu=users

Ik ben echt weer overwerkt
 
Ad Fundum

Ad Fundum

05/04/2023 21:35:42
Anchor link
Nee jij bent niet dom.
Wij zijn dom. We begrijpen niet waarom het je niet lukt.
We hebben tijd te veel en daarom willen we onze hobby / professie graag delen met anderen.
Maar die anderen snappen ons niet helemaal.

Wat kunnen wij anders doen dat je het beter begrijpt?

Wat ons betreft mis je in ieder geval basiskennis van PHP.
Anders had je de eerste foutmeldingen gemakkelijk zelf op kunnen lossen.
Als je een paar uur tijd neemt om een tutorial te lezen, of een boek?
Dan heb je deze huiswerkopdracht in een halve dag klaar.

Maar dan moet je natuurlijk niet overwerkt zijn, anders is het te zwaar.
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.