Parse error: unexpected T_AS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tom geen

Tom geen

03/01/2012 20:59:09
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een foutmelding, en ik weet niet wat het is.

De meding is:

Parse error: syntax error, unexpected T_AS in C:***\autosite\autos.php on line 111

Het gaat dan om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {

?>


Hieronder de volledige code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

// We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } } }

?>


Weet iemand het?
Gewijzigd op 03/01/2012 21:50:51 door Tom geen
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:08:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:02:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                      } } } } }

Weet jij nog waar de 3e accolade bij hoort?
Spring de accoaldes eens goed in met tab, en je ziet de fout vast wel.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:02:42 door - Ariën -
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:04:20
Quote Anchor link
hoe bedoel je dit?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:05:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

        // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } }

?>


Dat moet dan werken, en zoals Aar zegt, spring de accoaldes goed in, dan zie je dat je er 1 teveel had geplaatst.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:09:41
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:13:17
Quote Anchor link
Dit is hoe ik het meestal doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);

    // Standaard $Brand variabele:
    $Brands = '';

    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
        }
    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;
        }
// Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

        $Types = substr($Types, 0, -1);
        $Merken = substr($Merken, 0, -1);
      
        // We gaan $Brand terug splitten met explode:
        $Types = explode('%', $Types);
        $Merken = explode('%', $Merken);
        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk))
        {

            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET))
            {

                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET))
                {

                    blablabla;
                }

                else
                {                    
                    blablabla;
                }
            }
        }
    }

?>

Maar ieder heeft zijn eigen manier, als je het zo doet zie je gelijk of je iets teveel hebt of iets mis.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:17:51 door Jurrien P
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:28:34
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:23:10
Quote Anchor link
Dit kan natuurlijk niet:
foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
Dat zal je moeten opdelen in twee foreach loops.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 22:29:24
Quote Anchor link
weet jij hoe? Want ik krijg het niet voor elkaar, en op google kan ik ook geen concreet voorbeeld vinden. Ik ben in iedergeval al blij als je me opweg helpt!
Gewijzigd op 03/01/2012 22:35:15 door Tom geen
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:46:38
Quote Anchor link
Ligt eraan wat je wilt. Dit kan in elk geval niet.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:08:01
Quote Anchor link
wat is wil is dat ik alle auto's selecteer uit de db en dan ga kijken: komt het merk voor in de array $MerkGET, zo nee, doe sla deze over. Zoja, dan moet hij kijken of het bijhorende type overeenkomt met de array $TypeGET. Zo nee, echo 'iets'. Zo ja, echo 'iets anders'.

Dat is wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 23:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (in_array($MerkGET,$type)) {
    // in de array
} else {
    // niet gevonden.
}
?>
Gewijzigd op 03/01/2012 23:43:17 door - Ariën -
 
Aad B

Aad B

03/01/2012 23:13:52
Quote Anchor link
Kan je niet beter meteen het juiste merk en type uit de db selecteren in plaats van processen in arrays?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 23:15:34
Quote Anchor link
Dan kan je denk ik een geneste foreach gebruiken. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($merken as $merk){
  foreach($typen as $type){
    //bla bla bla
  }
}

?>


Alleen, als ik nu naar je code kijk gebruik je ook nog "if(in_array($Merk, $MerkGET))".... dat begrijp ik niet. $merk is een element uit de array $merken en dan ga je daarop nog een inarray() loslaten. Dat lijkt me onzinnig. Die inarray() zou je op $merken los moeten laten (maar dan heb je die foreach niet meer nodig). Of is $merken een multidimensionale array?

Toevoeging op 03/01/2012 23:19:13:

Ok, ik kijk nu nog verder, en het spijt me zeer, maar wat je doet is uhm.... erg omslachtig en volkomen overdreven.
Eerst zet je namelijk alle types achter elkaar in een string met een delimiter ertussen:
$Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
En dan splits je ze weer met explode:
$Types = explode('%', $Types);
Om vervolgens eerst met foreach er doorheen te lopen en dan in die loop weer een inarray() te gebruiken....

Echt, ik weet niet waarom je denkt dat dit nodig is, maar ik zou je willen aanraden dit even allemaal te deleten en opnieuw te beginnen.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:19:46 door Erwin H
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:39:21
Quote Anchor link
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!


Toevoeging op 04/01/2012 08:57:25:

Hey Erwin,

Ik heb even gouw een aanpassing gedaan, ik heb alleen nog even geen tijd om het te controleren. Maar denk je dat dit gaat werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM autos") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM autos") or trigger_error('Database fout.');
  
    $Select_count = mysqli_query($Conn, "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM autos") or trigger_error('Database fout.');


    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);


    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'];
        }
  
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'];
        }

      
        while($Row_count = mysqli_fetch_array($Select_count))
        {

            $Count = $Row_count['aantal'];
        }



              
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
    If($i, $i <$Count, $i++)
    {


             If (in_array($Merken[$i],$MerkGET))
             {

                   
                  if(in_array($Types[$i], $TypeGET))
                  {

                    blablabla;
                  }

                  else
                  {                    
                  blablabla;
                  }
        
             }
        }
    }

?>



Ik ben alleen nog niet helemaal eruit hoe dat count gaat werken! Dus als je tip hebt?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 09:36:35
Quote Anchor link
Tom geen op 03/01/2012 23:39:21:
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!

Maar hoeveel elementen denk jij dat er in de array $merkGET zitten dan? $merkGET definieer je als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $MerkGET1
   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);
?>

Oftewel, er zit maar 1 element in die hele array.... Dus waarom er een array van maken in de eerste plaats?

Zoals ik al zei, echt, ik denk dat je beter opnieuw kunt beginnen want afgezien van de syntax fouten klopt je structuur gewoon niet. Uiteraard kunnen we je er bij helpen, maar dat gaat beter vanaf een lege pagina.

Probeer anders eens uit te leggen wat je nu precies wilt bereiken. Welke gegevens zitten er bijvoorbeeld in je GET array (variabele type, wat betekenen ze), wat wil je er mee doen en wat voor gegevens zitten er in je database? Hoe is die gestructureerd en op welke manier moeten de gegevens in je database gecontroleerd worden met de gegevens in je GET array. Het zou mij namelijk niet verbazen als je bijna je hele script kan vervangen door een query.
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 09:59:18
Quote Anchor link
Ik zal uitleggen wat ik wil bereiken.

Wat ik heb is 1 tabel, met daarin alle beschikbare auto’s met de velden:
Merk, type, bouwjaar, apk, beschrijving enz…

Nu wil ik dat je kunt aanvinken welk merk dat je wilt zoeken, bijvoorbeeld alleen volkswagen, opel en peugot. (deze worden bij mijn in $MerkenGET gepost) Maar je kunt alleen een merk selecteren als deze ook daadwerkelijk in de db aanwezig is. Want als er geen Bentley beschikbaar is, dan hoeft deze ook niet in de keuzelijst te staan (dat wordt onoverzichtelijk).

Vervolgens wil ik alle types tonen die in de db beschikbaar zijn, is er geen Opel Astra beschikbaar, dan deze ook niet tonen! Vervolgens wil ik wanneer ik een aantal types heb geselecteerd, deze gezocht worden. Mocht ik toch nog een ander type willen selecteren, dan moet je opnieuw zoeken, en dan moet alles WEL geselecteerd blijven? Niet dat je dan al je selectiekeuzes kwijt bent! (Deze post ik dus in $typesGET)

Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:08:41
Quote Anchor link
Tom geen op 04/01/2012 09:59:18:
Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.

We gaan in elk geval een poging wagen.

Dus als ik het goed begrijp wil je met dit script controleren of de aangevinkte merken en types wel in je database staan en of die dus getoond kunnen worden?

Dan nog een paar vragen. Hoe weet je dat de merk/type combinaties kloppen? Wat als iemand bijvoorbeeld Audi en Corsa aanvinkt? Laat je dan alle Audi's zien en alle Opel Corsa's, of zeg je dan dat dat geen juiste combinatie is? Wat is het eindresultaat van het script, moeten alle records die aan de aangevinkte merken/types voldoen worden getoond?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:19:05
Quote Anchor link
Klopt!

Als iemand Audi Corsa selecteerd, dan krijg hij inderdaad een melding dat dat niet klopt. Maar dat is bij de upload page aan de orden.

Maar als je al je gewenste merken/types hebt aangevinkt. Dan krijg je inderdaag een lijst met alle beschikbare aanbiedingen. Dat mogen dus gewoon 7 opel corsa's zijn of net hoeveel aanbiedingen er zijn.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:22:39
Quote Anchor link
Maar hoe kunnen de merken en types dan aangevinkt worden? Zijn het twee losse lijsten waar je meerdere kunt selecteren? Wat als ik Audi, Opel, Volvo aanvink als merken, en dan Clio als type? Hoe weet je in dit script welk merk(en) en type(s) bij elkaar horen (afgezien van wat er in de DB staat, puur op basis van de info die je van de gebruiker krijgt)?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:28:08
Quote Anchor link
als je Audi, Opel en Volvo aanvinkt, dan krijg je in de volgende lijst alleen types van dat merk. Een Clio is van Renauld, en die heb je niet aangevinkt. Dus die zal je ook niet te zien krijgen.

En ik dacht als ik een lijst heb van merken en een van types, dat deze 1 op 1 gelijk zouden lopen en dus altijd bij elkaar horende merk/types hebt. Maar heel strikt genomen, heb je wel gelijk dat je uit de orden kan gaan lopen met je lijst en dat de eene lijst voorloop op de andere lijst, en dus een verkeerde types bij merken krijg. (dat is wel het gevaar! inderdaad)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.