Parse error: unexpected T_AS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tom geen

Tom geen

03/01/2012 20:59:09
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een foutmelding, en ik weet niet wat het is.

De meding is:

Parse error: syntax error, unexpected T_AS in C:***\autosite\autos.php on line 111

Het gaat dan om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {

?>


Hieronder de volledige code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

// We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } } }

?>


Weet iemand het?
Gewijzigd op 03/01/2012 21:50:51 door Tom geen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:37:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:02:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                      } } } } }

Weet jij nog waar de 3e accolade bij hoort?
Spring de accoaldes eens goed in met tab, en je ziet de fout vast wel.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:02:42 door - Ariën -
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:04:20
Quote Anchor link
hoe bedoel je dit?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:05:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

        // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } }

?>


Dat moet dan werken, en zoals Aar zegt, spring de accoaldes goed in, dan zie je dat je er 1 teveel had geplaatst.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:09:41
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:13:17
Quote Anchor link
Dit is hoe ik het meestal doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);

    // Standaard $Brand variabele:
    $Brands = '';

    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
        }
    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;
        }
// Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

        $Types = substr($Types, 0, -1);
        $Merken = substr($Merken, 0, -1);
      
        // We gaan $Brand terug splitten met explode:
        $Types = explode('%', $Types);
        $Merken = explode('%', $Merken);
        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk))
        {

            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET))
            {

                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET))
                {

                    blablabla;
                }

                else
                {                    
                    blablabla;
                }
            }
        }
    }

?>

Maar ieder heeft zijn eigen manier, als je het zo doet zie je gelijk of je iets teveel hebt of iets mis.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:17:51 door Jurrien P
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:28:34
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:23:10
Quote Anchor link
Dit kan natuurlijk niet:
foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
Dat zal je moeten opdelen in twee foreach loops.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 22:29:24
Quote Anchor link
weet jij hoe? Want ik krijg het niet voor elkaar, en op google kan ik ook geen concreet voorbeeld vinden. Ik ben in iedergeval al blij als je me opweg helpt!
Gewijzigd op 03/01/2012 22:35:15 door Tom geen
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:46:38
Quote Anchor link
Ligt eraan wat je wilt. Dit kan in elk geval niet.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:08:01
Quote Anchor link
wat is wil is dat ik alle auto's selecteer uit de db en dan ga kijken: komt het merk voor in de array $MerkGET, zo nee, doe sla deze over. Zoja, dan moet hij kijken of het bijhorende type overeenkomt met de array $TypeGET. Zo nee, echo 'iets'. Zo ja, echo 'iets anders'.

Dat is wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 23:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (in_array($MerkGET,$type)) {
    // in de array
} else {
    // niet gevonden.
}
?>
Gewijzigd op 03/01/2012 23:43:17 door - Ariën -
 
Aad B

Aad B

03/01/2012 23:13:52
Quote Anchor link
Kan je niet beter meteen het juiste merk en type uit de db selecteren in plaats van processen in arrays?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 23:15:34
Quote Anchor link
Dan kan je denk ik een geneste foreach gebruiken. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($merken as $merk){
  foreach($typen as $type){
    //bla bla bla
  }
}

?>


Alleen, als ik nu naar je code kijk gebruik je ook nog "if(in_array($Merk, $MerkGET))".... dat begrijp ik niet. $merk is een element uit de array $merken en dan ga je daarop nog een inarray() loslaten. Dat lijkt me onzinnig. Die inarray() zou je op $merken los moeten laten (maar dan heb je die foreach niet meer nodig). Of is $merken een multidimensionale array?

Toevoeging op 03/01/2012 23:19:13:

Ok, ik kijk nu nog verder, en het spijt me zeer, maar wat je doet is uhm.... erg omslachtig en volkomen overdreven.
Eerst zet je namelijk alle types achter elkaar in een string met een delimiter ertussen:
$Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
En dan splits je ze weer met explode:
$Types = explode('%', $Types);
Om vervolgens eerst met foreach er doorheen te lopen en dan in die loop weer een inarray() te gebruiken....

Echt, ik weet niet waarom je denkt dat dit nodig is, maar ik zou je willen aanraden dit even allemaal te deleten en opnieuw te beginnen.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:19:46 door Erwin H
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:39:21
Quote Anchor link
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!


Toevoeging op 04/01/2012 08:57:25:

Hey Erwin,

Ik heb even gouw een aanpassing gedaan, ik heb alleen nog even geen tijd om het te controleren. Maar denk je dat dit gaat werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM autos") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM autos") or trigger_error('Database fout.');
  
    $Select_count = mysqli_query($Conn, "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM autos") or trigger_error('Database fout.');


    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);


    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'];
        }
  
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'];
        }

      
        while($Row_count = mysqli_fetch_array($Select_count))
        {

            $Count = $Row_count['aantal'];
        }



              
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
    If($i, $i <$Count, $i++)
    {


             If (in_array($Merken[$i],$MerkGET))
             {

                   
                  if(in_array($Types[$i], $TypeGET))
                  {

                    blablabla;
                  }

                  else
                  {                    
                  blablabla;
                  }
        
             }
        }
    }

?>



Ik ben alleen nog niet helemaal eruit hoe dat count gaat werken! Dus als je tip hebt?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 09:36:35
Quote Anchor link
Tom geen op 03/01/2012 23:39:21:
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!

Maar hoeveel elementen denk jij dat er in de array $merkGET zitten dan? $merkGET definieer je als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $MerkGET1
   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);
?>

Oftewel, er zit maar 1 element in die hele array.... Dus waarom er een array van maken in de eerste plaats?

Zoals ik al zei, echt, ik denk dat je beter opnieuw kunt beginnen want afgezien van de syntax fouten klopt je structuur gewoon niet. Uiteraard kunnen we je er bij helpen, maar dat gaat beter vanaf een lege pagina.

Probeer anders eens uit te leggen wat je nu precies wilt bereiken. Welke gegevens zitten er bijvoorbeeld in je GET array (variabele type, wat betekenen ze), wat wil je er mee doen en wat voor gegevens zitten er in je database? Hoe is die gestructureerd en op welke manier moeten de gegevens in je database gecontroleerd worden met de gegevens in je GET array. Het zou mij namelijk niet verbazen als je bijna je hele script kan vervangen door een query.
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 09:59:18
Quote Anchor link
Ik zal uitleggen wat ik wil bereiken.

Wat ik heb is 1 tabel, met daarin alle beschikbare auto’s met de velden:
Merk, type, bouwjaar, apk, beschrijving enz…

Nu wil ik dat je kunt aanvinken welk merk dat je wilt zoeken, bijvoorbeeld alleen volkswagen, opel en peugot. (deze worden bij mijn in $MerkenGET gepost) Maar je kunt alleen een merk selecteren als deze ook daadwerkelijk in de db aanwezig is. Want als er geen Bentley beschikbaar is, dan hoeft deze ook niet in de keuzelijst te staan (dat wordt onoverzichtelijk).

Vervolgens wil ik alle types tonen die in de db beschikbaar zijn, is er geen Opel Astra beschikbaar, dan deze ook niet tonen! Vervolgens wil ik wanneer ik een aantal types heb geselecteerd, deze gezocht worden. Mocht ik toch nog een ander type willen selecteren, dan moet je opnieuw zoeken, en dan moet alles WEL geselecteerd blijven? Niet dat je dan al je selectiekeuzes kwijt bent! (Deze post ik dus in $typesGET)

Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:08:41
Quote Anchor link
Tom geen op 04/01/2012 09:59:18:
Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.

We gaan in elk geval een poging wagen.

Dus als ik het goed begrijp wil je met dit script controleren of de aangevinkte merken en types wel in je database staan en of die dus getoond kunnen worden?

Dan nog een paar vragen. Hoe weet je dat de merk/type combinaties kloppen? Wat als iemand bijvoorbeeld Audi en Corsa aanvinkt? Laat je dan alle Audi's zien en alle Opel Corsa's, of zeg je dan dat dat geen juiste combinatie is? Wat is het eindresultaat van het script, moeten alle records die aan de aangevinkte merken/types voldoen worden getoond?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:19:05
Quote Anchor link
Klopt!

Als iemand Audi Corsa selecteerd, dan krijg hij inderdaad een melding dat dat niet klopt. Maar dat is bij de upload page aan de orden.

Maar als je al je gewenste merken/types hebt aangevinkt. Dan krijg je inderdaag een lijst met alle beschikbare aanbiedingen. Dat mogen dus gewoon 7 opel corsa's zijn of net hoeveel aanbiedingen er zijn.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:22:39
Quote Anchor link
Maar hoe kunnen de merken en types dan aangevinkt worden? Zijn het twee losse lijsten waar je meerdere kunt selecteren? Wat als ik Audi, Opel, Volvo aanvink als merken, en dan Clio als type? Hoe weet je in dit script welk merk(en) en type(s) bij elkaar horen (afgezien van wat er in de DB staat, puur op basis van de info die je van de gebruiker krijgt)?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:28:08
Quote Anchor link
als je Audi, Opel en Volvo aanvinkt, dan krijg je in de volgende lijst alleen types van dat merk. Een Clio is van Renauld, en die heb je niet aangevinkt. Dus die zal je ook niet te zien krijgen.

En ik dacht als ik een lijst heb van merken en een van types, dat deze 1 op 1 gelijk zouden lopen en dus altijd bij elkaar horende merk/types hebt. Maar heel strikt genomen, heb je wel gelijk dat je uit de orden kan gaan lopen met je lijst en dat de eene lijst voorloop op de andere lijst, en dus een verkeerde types bij merken krijg. (dat is wel het gevaar! inderdaad)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.