parse error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Brecht werbrouck

brecht werbrouck

07/08/2020 21:40:24
Quote Anchor link
goeieavond, ik ben een bestaande code aan het aanpassen en krijg steeds parse error , iemand die kan helpen ?

het bevind zich in de regel van delete.php ( als je op delete klikt moet de rij verwijdert worden )
code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <title>bestellingen</title>
    <meta http-equiv="refresh" content="5" />
    <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.3.1/css/bootstrap.min.css">
 <style type="text/css">
    .box{
      padding: 10px;
      margin-right: 50px;
      margin-left: 50px;
      width:400px;
      
    }
  </style>
</head>
<body >
    
<!-- *************************NAVIGATION BAR ************************* -->
    <div class="navbar navbar-expand-lg navbar-light bg-light-inverse justify-content-center bg-danger">
        <div>
            <img src="McD.png" height=48 width = 48 alt="McDonalds">
        </div>
        <div class="navbar-brand font-italic">  
            <h1>bestellingen</h1>
        </div>
    </div>

    <?php
    session_start();
    include 'db.php';
    $query = "Select * from custdetails";
    $result = mysqli_query($con,$query);
    $row = mysqli_fetch_array($result,MYSQLI_ASSOC);

    $table_query = "SELECT * from custdetails";
    $result = mysqli_query($con,$table_query);
    echo "<form method ='POST'>";
    echo "<br><br><center><div class='navbar-brand font-italic'><h3>bestellingen</h3></div></center";
    echo "     <br><table class='table table-striped bg-warning table-bordered table-hover table-sm'>"."<tr>";
    echo "    <tr>    <td>    Order Number     </td>
                    <td>    Date and Time     </td>
                    <td>     Table Number    </td>
                    <td>    Name            </td>
                    <td>    Mobie Number     </td>
                    <td>     Order Contents    </td>
                    <td>     Payable Amount    </td>
                    <td>    order ok        </td>

            </tr>"
;
                
    while($rows = mysqli_fetch_array($result,MYSQLI_ASSOC))
    {
            
        echo   "<tr>
                    <td>"
.$rows['orderno'].         "</td>
                    <td>"
.$rows['datetime'].        "</td>
                    <td>"
.$rows['TableNo'].         "</td>
                    <td>"
.$rows['name'].            "</td>
                    <td>"
.$rows['mobile_number'].   "</td>
                    <td>"
.$rows['order_contents'].  "</td>
                    <td>"
.$rows['payable_amount'].  "</td>
[b]                    <td>"
<a href="delete.php?id=$rows['orderno']">Edit</a>"</td>
[/b]                </tr>"
;
    }

         echo "</table>";
    ?>

</body>
</html>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 07/08/2020 21:42:26 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:51:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2020 21:47:26
Quote Anchor link
Lijn 62:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><a href=\"delete.php?id=".$rows['orderno']."\">Edit</a></td>


Om het escapen met een \ van de HTML "-quotes te voorkomen kan je beter een echo gebruiken met een single-quote ( ' ). Het is eigenlijk nog beter om hele lappen HTML buiten je PHP-blok te houden.
 
Brecht werbrouck

brecht werbrouck

07/08/2020 21:57:01
Quote Anchor link
zoiets ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
echo   "<tr>
                    <td>".$rows['orderno'].         "</td>
                    <td>".$rows['datetime'].        "</td>
                    <td>".$rows['TableNo'].         "</td>
                    <td>".$rows['name'].            "</td>
                    <td>".$rows['mobile_number'].   "</td>
                    <td>".$rows['order_contents'].  "</td>
                    <td>".$rows['payable_amount'].  "</td>
                    <td>"<a href="delete.php?id=$rows['orderno']">Edit</a>"</td>
                </tr>";
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/08/2020 22:11:01
Quote Anchor link
Zoiets (regel 9)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><a href='delete.php?id=" . $rows['orderno'] . "'>Edit</a></td>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2020 22:18:33
Quote Anchor link
Brecht werbrouck op 07/08/2020 21:57:01:
zoiets ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
echo   "<tr>
                    <td>".$rows['orderno'].         "</td>";
                    


Nee dat zijn dubbele-quotes, geen single-quotes.

Of doe makkelijker, zonder het mengen van HTML in PHP.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
 while($rows = mysqli_fetch_array($result,MYSQLI_ASSOC))
    {
    
?>
      
              <tr>
                    <td><?php echo $rows['orderno'];?></td>
                    <td><?php echo $rows['datetime'];?></td>
                    <td><?php echo $rows['TableNo'];?></td>
                    <td><?php echo $rows['name'];?></td>
                    <td><?php echo $rows['mobile_number'];?></td>
                    <td><?php echo $rows['order_contens'];?></td>
                    <td><?php echo $rows['payable_amout'];?></td>
                <td><a href="delete.php?id=<?php echo $rows['orderno'];?>">Edit</a>"</td>
           </tr>
<?php
    }
?>

Gewijzigd op 07/08/2020 22:22:26 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/08/2020 08:55:24
Quote Anchor link
Of gebruik DOMDocument, dan hoef je ook niet te denken aan het escapen van andere dingen zoals URI's.
https://www.php.net/manual/en/class.domdocument.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
libxml_disable_entity_loader(TRUE);
libxml_use_internal_errors(TRUE);
$Dom = $oDomImplementation->createDocument('', '',
  (new
DOMImplementation)->createDocumentType('html'));
$Dom->preserveWhiteSpace = FALSE;
$Dom->formatOutput = FALSE;
$Dom->substituteEntities = TRUE;
$Dom->xmlVersion = '1.0';
$Dom->encoding = 'UTF-8';

// ...

print $Dom->saveHTML($Dom);
?>
Gewijzigd op 09/08/2020 09:02:54 door Ad Fundum
 
Brecht werbrouck

brecht werbrouck

09/08/2020 13:24:40
Quote Anchor link
met de oplossing van Ariën is het opgelost! ( zonder mengen van php en html )
thanks!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2020 16:29:35
Quote Anchor link
Mogelijk nog een tip: je kunt het "inspringen" in PHP en HTML combineren. Dit volgt in wezen eenzelfde nesting, dus op die manier kun je zowel code-delen alsook de HTML-delen die logisch gezien bij elkaar horen hetzelfde behandelen.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen waarbij dit niet altijd helemaal netjes opgaat, maar in het algemeen werkt dit vrij goed.

Het is mijn ervaring dat dit, als je eenmaal in deze "modus" zit, de leesbaarheid van code (enorm) bevordert.

Toegepast op het bovenstaande stuk code wordt dit, na enige fatsoenering:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
while ($rows = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)) {    
    ?>
<tr>
        <td><?php echo $rows['orderno']; ?></td>
        <td><?php echo $rows['datetime']; ?></td>
        <td><?php echo $rows['TableNo']; ?></td>
        <td><?php echo $rows['name']; ?></td>
        <td><?php echo $rows['mobile_number']; ?></td>
        <td><?php echo $rows['order_contens']; ?></td>
        <td><?php echo $rows['payable_amout']; ?></td>
        <td><a href="delete.php?id=<?php echo $rows['orderno']; ?>">Edit</a></td>
    </tr><?php
}
?>


Ook zou ik je aanraden je (verder) te verdiepen in character encod(er)ing(en) en het escapen van output. Dit gaat op den duur een grote en belangrijke rol spelen wanneer je van dit soort administratieve systemen aan het bouwen bent. Indien niet of verkeerd toegepast kan dit tot heel veel hoofdpijn en/of veiligheidslekken leiden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.