passende border om text

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 21:18:44
Quote Anchor link
Met de volgende code maak ik een kader om een gegeven uit de database, maar dat kader is te lang. Hij moet zich aanpassen aan de tekst. Hoe doe ik dat?

css code
li .randje
{
border: 1px solid #000
}




htmlcode
<li class="randje">' . $nam . '</li>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:45:48
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:19:16
Quote Anchor link
Height: auto;
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 21:23:37
Quote Anchor link
li.randje
{
border: 1px solid #000
height: auto;
}

Ik heb het er zo onder gezet, maar de border verdwijnt.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:24:41
Quote Anchor link
Wacht, is het tekst? Of afbeeldingen?
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 21:41:56
Quote Anchor link
Het is tekst
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:48:52
Quote Anchor link
dan mag het een tabel zijn. maakt het ook makkelijker. :P
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 21:53:59
Quote Anchor link
Naar welk item moet ik in de PHP Function List kijken om een tabel te maken?
 

03/07/2010 21:54:11
Quote Anchor link
Wesley Overdijk op 03/07/2010 21:48:52:
dan mag het een tabel zijn. maakt het ook makkelijker. :P


Ligt eraan wat he.
Als je dus adressen ofzo uit een database trekt wel.
Als je gewoon tekst o.i.d. uit een database trekt niet.
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 21:54:54
Quote Anchor link
Het is gewoon tekst.
 

03/07/2010 21:57:15
Quote Anchor link
Voorbeeld online?
Sowieso html d'r bij is fijn.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:58:11
Quote Anchor link
ja, en zoeken naar een functie om dat te maken? ik stel voor dat je wat bijleert :p
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 22:00:15
Quote Anchor link
Ik ben nog een beginneling.

Ik zie dit op internet. Is dat de bedoeling?

<style type="text/css">
table.sample {
border-width: 1px;
border-spacing: 2px;
border-style: outset;
border-color: gray;
border-collapse: separate;
background-color: white;
}
table.sample th {
border-width: 1px;
padding: 1px;
border-style: inset;
border-color: gray;
background-color: white;
-moz-border-radius: ;
}
table.sample td {
border-width: 1px;
padding: 1px;
border-style: inset;
border-color: gray;
background-color: white;
-moz-border-radius: ;
}
</style>

<table class="sample">
<tr>
<th>Header</th>
<td>Content</td>
</tr>
</table>
 

03/07/2010 22:02:50
Quote Anchor link
Wesley Overdijk op 03/07/2010 21:58:11:
ja, en zoeken naar een functie om dat te maken? ik stel voor dat je wat bijleert :p


Waar heb je het over?

Bas Bouman op 03/07/2010 22:00:15:
Ik ben nog een beginneling.

Ik zie dit op internet. Is dat de bedoeling?

<style type="text/css">
table.sample {
border-width: 1px;
border-spacing: 2px;
border-style: outset;
border-color: gray;
border-collapse: separate;
background-color: white;
}
table.sample th {
border-width: 1px;
padding: 1px;
border-style: inset;
border-color: gray;
background-color: white;
-moz-border-radius: ;
}
table.sample td {
border-width: 1px;
padding: 1px;
border-style: inset;
border-color: gray;
background-color: white;
-moz-border-radius: ;
}
</style>

<table class="sample">
<tr>
<th>Header</th>
<td>Content</td>
</tr>
</table>


Nee, geen tabel gebruiken.
Laat eens zien wat je hebt.
 
- -

- -

03/07/2010 22:03:41
Quote Anchor link
Wat wil je nou precies, alleen een randje om een stukje tekst? Dan zou dit voldoende moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.randje {
    border: 1px solid #000;
}


Mocht je dan het probleem hebben dat de rand te 'laag' uitkomt, dan zou je dit eens kunnen proberen (en aanpassen aan je eigen behoeften):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
.randje {
    height: auto;
    padding-bottom: 0;
    border: 1px solid #000;
}
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 22:08:41
Quote Anchor link
li.randje
{
height: auto;
padding-bottom: 0;
border: 1px solid #000
}

Als ik dit erbij zet, blijft het kader hetzelfde. Het kader moet korter worden, zodat het bij het einde van de tekst eindigt en niet aan het einde van de bladzijde.
 

03/07/2010 22:11:17
Quote Anchor link
Bas Bouman op 03/07/2010 22:08:41:
li.randje
{
height: auto;
padding-bottom: 0;
border: 1px solid #000
}

Als ik dit erbij zet, blijft het kader hetzelfde. Het kader moet korter worden, zodat het bij het einde van de tekst eindigt en niet aan het einde van de bladzijde.


Probeer je een print style te maken?
En geef je html eens.
Ook een online voorbeeld als het even kan.
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 22:26:20
Quote Anchor link
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>
<title></title>

<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css" media="print" />
<link href="opmaak3.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>

</head>

<div id="container">

<div id="header3">



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
include ("db_connect.inc.php");
$query = "SELECT * FROM gegevens"; // de SQL-query die wordt uitgevoerd
$resultaat = null; // hierin wordt het resultaat van de query opgeslagen
$resultaat = mysql_query($query, $db);
mysql_close($db); // database afsluiten
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
while(list($pasid, $nam, $pls) = mysql_fetch_row($resultaat)){
    
{
?>



<ul>
<li class="randje">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nam; ?>
</li>


<table class="sample">
<tr>
<th>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nam; ?>
</th>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $pasid; ?>
</td>
</tr>
</table>

<li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nam; ?>
</li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!empty($pls)){
echo '<li> ' .$pls. ' </li>';
}

?>

</ul>

</div>
 
Bas Bouman

Bas Bouman

03/07/2010 22:29:54
Quote Anchor link
vc

h1{
font-size-adjust: 0.55;
color: rgb(255,0,0);
text-align: center;
}

h2{
font-family: arial;
font-size-adjust: 0.40;
color: rgb(255,0,0);
text-align: left;
}

h3{
font-family: font-family;
color: rgb(0,160,0);
font-size-adjust: 0.55;
text-align: left;
}

h4{
font-family: verdana;
font-size: 1.3em;
color: rgb(0,0,0);
text-align: left;
}

h5 {
font-family: verdana;
font-size: .5em;
color: rgb(0,0,0);
text-align: left;
}


li.randje
{
height: auto;
padding-bottom: 0;
border: 1px solid #000

}



table.sample {
border-width: 1px;
border-spacing: 2px;
border-style: outset;
border-color: gray;
border-collapse: separate;
background-color: white;
}
table.sample th {
border-width: 1px;
padding: 1px;
border-style: inset;
border-color: gray;
background-color: white;
-moz-border-radius: ;
}
table.sample td {
border-width: 1px;
padding: 1px;
border-style: inset;
border-color: gray;
background-color: white;
-moz-border-radius: ;
}


#header3{
text-align:left
float: left;
height: 100%;
width:auto;
background-color: #FFFFFF

}
 
Bas Bouman

Bas Bouman

04/07/2010 07:28:02
Quote Anchor link
Dit is mijn menu_style


ul.menu {
list-style-type:none;
width:auto;
position:relative;
display:block;
height:33px;
font-size:.6em;
background:url(images/bg.png) repeat-x top left;
font-family:Verdana,Helvetica,Arial,sans-serif;
border:0px solid #000;
margin:0;
padding:0;
}

ul.menu li {
display:block;
float:left;
margin:0;
padding:0;
}

ul.menu li a {
float:left;
color:#000000;
text-decoration:none;
height:24px;
padding:9px 15px 0;
}

ul.menu li a:hover,.current {
color:#FF0000;
background:url(images/bg.png) repeat-x top left;
}

ul.menu .current a {
color:#fff;
font-weight:700;
}


/*RED*/
ul.menu.red{
background-color:#B11718;
}
ul.menu.red li a:hover, .menu.red li.current {
background-color:#DE3330;
}


ul.menus {
list-style-type:none;
width:auto;
position:relative;
display:block;
height:33px;
font-size:.8em;
background:url(images/bg.png) repeat-x top left;
font-family:Verdana,Helvetica,Arial,sans-serif;
border:0px solid #000;
margin:0;
padding:0;
}

ul.menus li {
display:block;
float:left;
margin:0;
padding:0;
}

ul.menus li a {
float:left;
color:#000000;
text-decoration:none;
height:24px;
padding:9px 15px 0;
}

ul.menus li a:hover,.current {
color:#FF0000;
background:url(images/bg.png) repeat-x top left;
}

ul.menus .current a {
color:#fff;
font-weight:700;
}


/*RED*/
ul.menus.red{
background-color:#B11718;
}
ul.menus.red li a:hover, .menu.red li.current {
background-color:#DE3330;
}



/* V2 */
.outer{
list-style:none;
margin:0px;
padding:0px;
}


#menu {
width:auto;
border-style: solid solid none solid;
border-color: #94AA74;
border-width: 0px;

}
#menu ul{
list-style:none;
margin:0px;
padding:0px;
}

#menu li a {
height: 32px;
voice-family: "\"}\"";
voice-family: inherit;
height: 24px;
text-decoration: none;
font-weight:normal;
}

#menu li a:link, #menu li a:visited {
color: #000000;
display: block;
background: url(images/v6.gif);
background-repeat:no-repeat;
padding: 8px 0 0 15px;
}

#menu li a:hover {
color: #FF0000;
background: url(images/v6.gif) 0 -32px;
background-repeat:no-repeat;
padding: 8px 0 0 15px;
}

#menu li a:active {
color: #666666;
background: url(images/v6.gif) 0 -64px;
background-repeat:no-repeat;
padding: 8px 0 0 15px;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.