paswoord veiligheid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

26/02/2019 10:03:22
Quote Anchor link
Hi,

Een collega kreeg een melding bij van een app van een groot bedrijf (gpdr laat geen naam toe :)) Dat zijn paswoord niet correct is, niet alle regels werden gerespecteerd. ikzelf die wel een correct paswoord gebruik krijg dus geen melding.


Indien een paswoord correct geHASHd opgeslagen is kan dat bedrijf toch niet weten of er hoofdletters of iets dergelijks in onze paswoorden zitten?


Ik vermoed dus dat de paswoorden opgeslagen zijn en niet de HASH. Wat kunnen we daar aan doen? Kunnen we dir ergens doorgeven of iets dergelijks?

Het betreft dus een Belgisch bedrijf met Belgische klanten!


Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:43:35
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/02/2019 10:17:59
Quote Anchor link
Als hij die melding kreeg bij het invoeren van het wachtwoord, is dat natuurlijk wel verklaarbaar …
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 10:27:51
Quote Anchor link
Toelichting op Ward ...

Ward bedoelt, tijdens het aanmeldingsproces waarbij je een nieuw wachtwoord kiest is een dergelijke melding normaal. Er wordt dan eerst door het systeem gekeken of het wachtwoord voldoet aan de eisen (bijv. minimaal x tekens en letters en cijfers) en pas als het daaraan voldoet wordt er een hash van gemaakt die wordt opgeslagen.

Als jouw collega die melding kreeg terwijl hij al langer is ingeschreven, dan is het inderdaad een vreemd verhaal en klopt er iets niet.
Gewijzigd op 26/02/2019 10:28:11 door Ozzie PHP
 
Jan R

Jan R

26/02/2019 11:11:26
Quote Anchor link
Nee, Het is bij het oude paswoord. dus gewoon inloggen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 11:15:02
Quote Anchor link
Het zou wel zo kunnen zijn dat op het moment dat hij inlogt, het normale (niet-gehashte) wachtwoord wordt geëvalueerd en dat dan die melding wordt getoond. Het hoeft dan niet per se zo te zijn dat dat niet-gehashte wachtwoord ook in de database is opgeslagen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2019 14:42:54
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/02/2019 11:15:02:
Het zou wel zo kunnen zijn dat op het moment dat hij inlogt, het normale (niet-gehashte) wachtwoord wordt geëvalueerd en dat dan die melding wordt getoond.

Dat snijdt natuurlijk geen hout. De enige terugkoppeling die een login zou moeten geven is of deze al dan niet was geslaagd. Dat daarbij niet aan bepaalde criteria zou zijn voldaan, dat heb ik nog nooit bij een login gezien eigenlijk. Dit lijkt mij ook de verkeerde plek om daar over te klagen.

Dit bedrijf kan ook prima afdwingen dat iemand zijn/haar login aanpast. Dit zouden ze kunnen doen door zo'n account te flaggen zodat wanneer deze persoon de eerstvolgende keer inlogt je direct een dialoog krijgt om een nieuw wachtwoord op te geven waarbij de mogelijk nieuwe criteria verplicht moeten worden toegepast.

Mijn eerste ingeving bij zo'n bericht zou een phishing e-mail/bericht zijn eigenlijk.

En nee, als de wachtwoorden gehashed zijn opgeslagen kun je daaruit niet herleiden dat dit een zwak wachtwoord was.

Als het bedrijf de wachtwoorden niet gehashed opslaat dan is dat nou niet bepaald een professionele partij, om niet te spreken van het feit dat er sinds kort vele strengere privacyregels gelden voor persoonlijke gegevens, met forse boetes als blijkt dat zij hun zaken niet op orde hebben. Misschien zou je daar eens een balletje over kunnen opgooien ;).
Gewijzigd op 26/02/2019 14:47:52 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 17:01:38
Quote Anchor link
>> Dat snijdt natuurlijk geen hout. ... dat heb ik nog nooit bij een login gezien eigenlijk. Dit lijkt mij ook de verkeerde plek om daar over te klagen.

Klopt, maar het betreft een Belgische website hè ;-)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/02/2019 18:53:56
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 26/02/2019 14:42:54:
De enige terugkoppeling die een login zou moeten geven is of deze al dan niet was geslaagd.

... als de wachtwoorden gehashed zijn opgeslagen kun je daaruit niet herleiden dat dit een zwak wachtwoord was.

Maar het kan wel. Bij het controleren van het wachtwoord heb je het plain-text wachtwoord in handen (voordat je het gaat hashen / met de hash gaat vergelijken), dus dan kun je er meteen eens even goed naar kijken (het is raar, maar het kan wel).

Ik kan me voorstellen dat ze ontdekt hebben dat sommige gebruikers wel heel eenvoudige wachtwoorden hebben gekozen, en dat ze dat nu met terugwerkende kracht nog even willen herstellen. Dit zou je sowieso constant kunnen doen: elke keer bij invoeren het wachtwoord bij https://haveibeenpwned.com/ controleren. Krijg je een "hit" terug, dan meteen afdwingen dat het wachtwoord gewijzigd wordt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2019 19:42:26
Quote Anchor link
Ja het kan, maar het lijkt mij een zeer vreemde gang van zaken. En de vraag is of gebruikers daar dan gehoor aan geven. De makkelijkste manier is gewoon afdwingen, op de eerder beschreven wijze: indien je niet wilt dat iemand kan kiezen, zorg er simpelweg voor dat er geen keuze is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 20:28:27
Quote Anchor link
Dat wat Rob zegt, is ook wat ik zei.

>> Ja het kan, maar het lijkt mij een zeer vreemde gang van zaken.

Ja dat zou het dan inderdaad zijn.

>> De makkelijkste manier is gewoon afdwingen ...

Maar wellicht is dat in het verleden niet gebeurd.
 
Jan R

Jan R

27/02/2019 10:42:21
Quote Anchor link
Bedankt voor de verlichtende discussie

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2019 10:45:42
Quote Anchor link
you're welcome :)
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2019 12:22:24
Quote Anchor link
maar op welk moment kreeg hij nu de melding?

bij het inloggen, of spontaan per email?

of kort na het inloggen per mail?

--
als een site besluit om de eisen aan de passwords op te hogen, kun je maar 2 dingen doen:
1) iedereen dwingen om zijn password te wijzigen en de nieuwe eisen afdwingen (voor wie een voldoende password had, mag het gelijk blijven)

2) bij inloggen voor het hashen controleren of het aan de eisen voldoet.

De minste overlast geeft optie 2.
Maar voor optie 1 is ook wat te zeggen omdat je in elk geval iedereen eens naar zijn password laat kijken en een vaker veranderend password kan geen kwaad.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/02/2019 16:35:15
Quote Anchor link
Ik ben ook zeer benieuwd naar het precieze moment.

#2 is catering voor laksheid van gebruikers die potentieel veel meer ellende kan veroorzaken; ik zou niet uit mijn weg gaan om zoiets te programmeren waarbij de gebruiker nog steeds vrij is om deze waarschuwing te negeren

> Kunnen we dir ergens doorgeven of iets dergelijks?
Als ze een klantenservice of technische dienst hebben zou je eens kunnen vragen wat voor filosofie hierachter steekt, en of die aanpak nu echt het achterliggende probleem oplost. Hoeveel mensen die gewaarschuwd zijn hebben vervolgens daadwerkelijk hun wachtwoord aangepast? :p
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2019 17:22:34
Quote Anchor link
Ik heb dit in actie gezien: daarbij was het na het inloggen een tussenscherm waarin de gebruiker verplicht was om een aan de eisen voldoend wachtwoord te maken.

Zo niet, kwam hij ook niet verder.

Dit is eigenlijk vergelijkbaar met de "u heeft uw wachtwoord al 6 maanden niet meer aangepast" wat ook wel vaker voorkomt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.