Pauze tussen query's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

05/01/2007 11:09:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende probleem.
Er wordt een emailadres opgeslagen en direct erachter aan wordt het emailadres weer gebruikt voor een volgende query.
Nu gaat dit soms goed, maar soms ook niet. het lijkt of het te maken heeft met 2 query's de te snel achter elkaar iets moeten uitvoeren.
Dus het emailadres is nog niet verwerkt (dus er is ook nog geen id beschikbaar) en dan wordt hij weer gebruikt waardoor hij als uitkomst 0 geeft ipv het echte id.

stukje code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$emailcode
    =     urlencode($_POST['email']);    //gecodeerde email zoeken in de database

$sql         =     mysql_query("SELECT * FROM email WHERE email='".$emailcode."'")or die(mysql_error());
$mailid     =     mysql_fetch_assoc($sql);


#hier wordt een query uitgevoerd, het email adres wordt opgeslagen

mysql_query("INSERT INTO email (emid,email) VALUES ('','".$emailcode."')")or die(
                    mysql_error());
                    
                    

                    foreach($_POST['cats'] as $key => $categorie) {

#hier wordt het emailadres weer gebruikt                    
                    mysql_query("INSERT INTO Koppel_mcat_em(ecid,mcid,emid) VALUES('','".$categorie.
                    "','".$mailid['emid']."')") OR die(mysql_error());

                         }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:28:40
 
Willem vp

Willem vp

05/01/2007 11:22:00
Quote Anchor link
Het verbaast me dat het uberhaupt goed gaat ;-)

Als je het email-adres hebt toegevoegd, ga je in de volgende query het emid gebruiken. Maar hoe kom je daaraan? Het lijkt er namelijk op dat de databasedat met een autonumber bepaalt.

Je zult dus eerst met mysql_insert_id() moeten opvragen wat het nieuwe emid is geworden; daarna zou je dat meteen moeten kunnen gebruiken.
 
Tim Groot

Tim Groot

05/01/2007 11:22:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een de SELECT query laten uitvoeren na de INSERT INTO query waardoor er iets meer tijd is voor de opslag. Nu functioneerd het goed.
Graag zou ik nog wel willen weten hoe je evt op een andere manier een pauze kan inbouwen.

bedankt alvast
 
Tim Groot

Tim Groot

05/01/2007 11:29:00
Quote Anchor link
@Willem vp

Op de oude manier ging het soms wel goed en soms niet.
De manier die ik nu gebruik werkt wel. wacht. ik post de code even zoals ik hem nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
mysql_query("INSERT INTO email (emid,email) VALUES ('','".$emailcode."')")or die(
                    mysql_error());
                    
                    $sql1         =     mysql_query("SELECT * FROM email WHERE email='".$emailcode."'")or
                    die(mysql_error());
                    $mailid1     =     mysql_fetch_assoc($sql1);    //dit is de query voor alles zoeken
                                                                //van het emailadres in de database.


                    foreach($_POST['cats'] as $key => $categorie) {

                     
                    mysql_query("INSERT INTO Koppel_mcat_em(ecid,mcid,emid) VALUES('','".$categorie.
                    "','".$mailid1['emid']."')") OR die(mysql_error());

                         }

?>
 
Frank -

Frank -

05/01/2007 11:29:00
Quote Anchor link
Onmogelijk.

- PHP stuurt eerst de eerste query naar de database
- wacht totdat de database roept dat de query is gelukt of mislukt
- gaat verder met de rest van het script, bv. een volgende query naar de database sturen.

Probleem is volgens mij, dat je een wat rare code hebt. Waar is bv. die SELECT-query voor nodig? Volgens mij hoort die in de prullenbak te liggen, of is de eerste INSERT-query niet goed. Het is mij namelijk niet duidelijk waarom je eerste een id wilt ophalen van een record dat het emailadres bevat en vervolgens ga je nog een keer dat emailadres in de database wegschrijven. Je krijgt dan dubbele records en je legt verbanden die er niet zijn.

Tips:
- ga terug naar de tekentafel en de boel opnieuw ontwerpen.
- Gebruik UNIQUE in de database om dubbele records te voorkomen
- met mysql_insert_id() kun je het id van de laatst uitgevoerde auto_increment opvragen.
- jouw foutafhandeling is wel erg basic en dus niet gebruikersvriendelijk. die() hoort niet in een fraai stukje code te staan.
 
Tim Groot

Tim Groot

05/01/2007 11:35:00
Quote Anchor link
@Frank
Quote:
Probleem is volgens mij, dat je een wat rare code hebt. Waar is bv. die SELECT-query voor nodig? Volgens mij hoort die in de prullenbak te liggen, of is de eerste INSERT-query niet goed. Het is mij namelijk niet duidelijk waarom je eerste een id wilt ophalen van een record dat het emailadres bevat en vervolgens ga je nog een keer dat emailadres in de database wegschrijven. Je krijgt dan dubbele records en je legt verbanden die er niet zijn.


Er zijn 3 tabellen.
-1 tabel email
-1 tabel categoriën
-1 tabel koppeling tussen email en categoriën

de laatste tabel maakt dus een koppeling tussen de 2 id's, waardoor je dus later emailtjes kan versturen naar mensen die zich voor die bepaalde categorie hebben aangemeld.
vandaar heb je dus 2 id's nodig om te koppelen.

Quote:
Tips:
- ga terug naar de tekentafel en de boel opnieuw ontwerpen.
- Gebruik UNIQUE in de database om dubbele records te voorkomen
- met mysql_insert_id() kun je het id van de laatst uitgevoerde auto_increment opvragen.
- jouw foutafhandeling is wel erg basic en dus niet gebruikersvriendelijk. die() hoort niet in een fraai stukje code te staan.


bedankt voor de tips
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Willem vp

Willem vp

05/01/2007 11:54:00
Quote Anchor link
Tim Groot schreef op 05.01.2007 11:29:
Op de oude manier ging het soms wel goed en soms niet.
De manier die ik nu gebruik werkt wel.
Dat het "soms" goed ging, komt door die eerste query in je code (regel 4 in je originele post). Als het adres al bestaat, geeft die een emid terug. In je derde query (r.18) gebruik je die weer.

Als het adres niet bestaat, heeft die emid geen waarde. Omdat je hem niet opvraagt na je tweede query (r.10), gaat dus je derde query fout. Dit is (zoals hierboven al besproken) op te lossen door met mysql_insert_id het emid op te vragen na je tweede query.

Die tweede query zou ik trouwens niet uitvoeren als de eerste lukt. Je gaat dan een record invoegen wat al bestaat. Niet goed ;-)
 
Tim Groot

Tim Groot

05/01/2007 12:02:00
Quote Anchor link
mysql_insert_id was mij nog niet bekend. handig!
heb even wat informatie erover verzameld.
Dan zou dat inderdaad een beter optie zijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.