PDF in pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henktrol

henktrol

22/04/2009 14:11:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik de eerste pagina van een pdf document automatisch in een pagina zetten? En dan ook nog verkleind xD
Want ik heb een php script die automatisch pdf document van de week laat zien.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:50:49
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/04/2009 14:13:00
Quote Anchor link
Je zou een afbeelding kunnen maken met die pagina en die kunnen plaatsen. Ik weet eigenlijk niet hoe dat makkelijk automatisch kan
 
Michel Exel

Michel Exel

06/05/2009 07:24:00
Quote Anchor link
bij je_frame_name vul je de frame naam in die je op de pagina hebt
gebruik je geen frames dan kun je de script aanpassen

onderstaande in je head plaatsen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type='text/javascript'>
 
   function embedPDF(){
 
     var myPDF = new PDFObject({
 
       url: 'www.jewebsitedieiknietken.nl/site/pdf/eennaam.pdf'
 
     }).embed('je_frame_name');
 
   }
 
   window.onload = embedPDF;
 
</script>
 
Joey Drieling

Joey Drieling

06/05/2009 07:46:00
Quote Anchor link
Je kan pdf embedden net als flash en mediaplayer.

http://blogs.adobe.com/pdfdevjunkie/2007/08/using_the_html_embed_tag_to_di.html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 

06/05/2009 08:11:00
Quote Anchor link
Michel Exel schreef op 06.05.2009 07:24:
bij je_frame_name vul je de frame naam in die je op de pagina hebt
gebruik je geen frames dan kun je de script aanpassen

onderstaande in je head plaatsen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type='text/javascript'>
 
   function embedPDF(){
 
     var myPDF = new PDFObject({
 
       url: 'www.jewebsitedieiknietken.nl/site/pdf/eennaam.pdf'
 
     }).embed('je_frame_name');
 
   }
 
   window.onload = embedPDF;
 
</script>

Dan moet je wel dit hebben, en waarvoor een frame, waarom niet gewoon een div?
 
Henktrol

henktrol

08/05/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Dat is wel nice met dat embedden :)
Heel erg bedankt :D
 
Ruud Heines

Ruud Heines

20/05/2009 09:24:00
Quote Anchor link
ik zit met het volgende probleem:

ik heb een php script (opendocument.php) dat controleert of de gebruiker is ingelogd en of deze gebruiker het gevraagde bestand mag openen. Het script heeft dan een pdf bestand terug. Dit bestand wil ik embedden op de website, maar dat lukt me dus niet. Een 'normaal' pdf bestand embedden is geen probleem, maar zodra ik een 'php bestand' verschijnt er niks.

Iemand een oplossing?
 

20/05/2009 09:32:00
Quote Anchor link
Je moet met bijvoorbeeld httpliveheaders kijken welke headers een pdf bestand normaal gesproken heeft. Die moet je dan in dat php document met headers ook mee sturen. Je kunt ook google'en: php pdf headers.

En om nog even terug te komen op dit topic, je hoeft helemaal geen javascript toep te gebruiken, kan ook gewoon met html.

@Hipska hieronder: Het is niet krag, maar kreeg :-)....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Hipska BE

Hipska BE

20/05/2009 09:33:00
Quote Anchor link
Let op met die methode van Joey en Karl, deze werkt blijkbaar niet altijd feilloos.

Dit krag ik (terwijl ik echt wel pdf's kan open in mijn browser):
Quote:
It appears you don't have Adobe Reader or PDF support in this web browser. Click here to download the PDF
 
Ruud Heines

Ruud Heines

20/05/2009 09:51:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 20.05.2009 09:32:
Je moet met bijvoorbeeld httpliveheaders kijken welke headers een pdf bestand normaal gesproken heeft. Die moet je dan in dat php document met headers ook mee sturen. Je kunt ook google'en: php pdf headers.


mijn headers zijn al goed. als ik het php bestand via mijn browser aanroep dan opent hij netjes in adobe reader het PDF bestand. Het is eigenlijk hetzelfde principe als bij img. Hier kun je ook php bestanden gebruiken om dynamische afbeeldingen te genereren. Alleen bij de embed tag lijkt dit niet te werken.
 

20/05/2009 09:54:00
Quote Anchor link
Dat de browser dat doet hoeft niet direct te betekenen dat de headers goed zijn...
en bij een plaatje moet je ook de goede headers mee sturen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Ruud Heines

Ruud Heines

20/05/2009 10:09:00
Quote Anchor link
Ok hierbij de headers:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
header('Content-Type: application/octet-stream');
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$nieuwe_naam\"\n");
header("Content-Transfer-Encoding: binary\n");
header("Content-length: " . strlen($theFile) . "\n");


en heb net ook even geprobeerd om 'octet-stream' te vervangen door 'pdf'. hetzelfde resultaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud Heines
 

20/05/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Dat zijn headers voor een force download...
Als ik een pdf aanroep dan stuurt ie deze headers:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
HTTP/1.x 200 OK
Date: Wed, 20 May 2009 08:14:44 GMT
Server: Apache/2.0.54
Last-Modified: Tue, 23 Sep 2008 04:36:40 GMT
Etag: "2d44449-497a-b6bf4600"
Accept-Ranges: bytes
Content-Length: 18810
Vary: User-Agent
Keep-Alive: timeout=5, max=100
Connection: Keep-Alive
Content-Type: application/pdf

En dan gaat het denk ik voornamelijk om die content-type.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Ruud Heines

Ruud Heines

20/05/2009 10:34:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 20.05.2009 10:19:
En dan gaat het denk ik voornamelijk om die content-type.

en die heb ik dus al goed, dus dat kan het in dit geval niet zijn. misschien kan het ook wel gewoon niet? of moet ik een andere methode dan embed gebruiken?

even voor de duidelijkheid trouwens. onderstaande code is een voorbeeld van hoe ik het nu doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<embed src="inc/opendocument.php?nr=<?php echo $document["nr"];?>" width="100%" height="500"></embed>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud Heines
 

20/05/2009 10:49:00
Quote Anchor link
Ruud Heines schreef op 20.05.2009 10:34:
Karl schreef op 20.05.2009 10:19:
En dan gaat het denk ik voornamelijk om die content-type.

en die heb ik dus al goed,

Jaja:
Ruud Heines schreef op 20.05.2009 10:09:
header('Content-Type: application/octet-stream');

Karl schreef op 20.05.2009 10:19:
Content-Type: application/pdf


Ruud Heines schreef op 20.05.2009 10:34:
even voor de duidelijkheid trouwens. onderstaande code is een voorbeeld van hoe ik het nu doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<embed src="inc/opendocument.php?nr=<?php echo $document["nr"];?>" width="100%" height="500"></embed>

Karl schreef op 20.05.2009 09:32:
En om nog even terug te komen op dit topic, je hoeft helemaal geen javascript toep te gebruiken, kan ook gewoon met html.
 
Ruud Heines

Ruud Heines

20/05/2009 11:21:00
Quote Anchor link
@Karl: zoals ik al schreef had ik de header met application/pdf ook al geprobeerd en zonder resultaat.

verder is het stukje code wat ik gebruik mijns inziens gewoon html en geen javascript.

Ik waardeer in ieder geval je hulp, maar laten we niet verzanden in een welles-nietes situatie.

tot slot. ik heb de <object> methode ook geprobeerd en ook hier zonder het gewenste resultaat. Hij opent dan wel de PDF, maar in adobe reader (dus niet embedded).
 

20/05/2009 11:26:00
Quote Anchor link
Dat je dat er bij hebt ge-edit heb ik niet gezien. De pagina stond nog open.
Heb je die andere headers weggehaalt? Zoals Content-Disposition: attachment; filename=\"$nieuwe_naam\"\n"?
Die content-type moet wel op pdf stan.
Je gebruik wel html, maar misschien de verkeerde.
 
Ruud Heines

Ruud Heines

20/05/2009 12:16:00
Quote Anchor link
hmmm...heel vreemd. ik dacht laat ik toch maar eens die object methode nog een keer proberen (had ik namelijk al eens gedaan, maar zonder het gewenste resultaat) en nu werkt hij WEL. Ik weet niet wat ik nu dan anders gedaan heb, maar goed het werkt dus. Bedankt voor de hulp.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<object data="inc/opendocument.php?nr=<? echo $document["nr"];?>" type="application/pdf" width="100%" height="500">
</object>
 

20/05/2009 12:21:00
Quote Anchor link
Mooi dat ie het nu wel doet :-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.