PDF schrijven met PHP: Yourhosting

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Twister twister

twister twister

11/10/2012 12:39:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

ik probeer het volgende script te laten draaien op mijn website:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

pdf_open_file($pdf, "test.pdf"); // bestand openen, indien deze niet bestaat maken

// Auteur instellen

pdf_set_info($pdf, "Author", "Robert-Jan");
// Titel instellen
pdf_set_info($pdf, "Title", "Mijn eerste pdf");
// Maker instellen
pdf_set_info($pdf, "Creator", "Robert-Jan");    
// Onderwerp instellen
pdf_set_info($pdf, "Subject", "Mijn eerste pdf");

// einde van de pagina
pdf_end_page($pdf);

// pagina sluiten en opslaan
pdf_close($pdf);

?>

echter ik krijg de foutmelding: Fatal error: Call to undefined function pdf_open_file() in /home...etc. te zien.

Yourhosting beweert dat zij de PDF schrijf-mogelijkheid aan hebben staan, maar ik betwijfel dit (of kan er nog iets anders aan de hand zijn)?
Dit script zou toch feitelijk moeten werken?

alvast bedankt voor jullie reactie!
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:27:20
 
Stefan WM

Stefan WM

11/10/2012 12:45:21
Quote Anchor link
hij kan de functie pdf_open_file niet vinden, dat heeft niks met je hosting te maken.
 
Twister twister

twister twister

11/10/2012 12:47:12
Quote Anchor link
hallo Stefan, dank voor je snelle reactie.

heb je een idee waar dit dan wel in kan zitten?

via phpinfo(); zou je trouwens toch ergens ook iets over de pdf instellingen moeten kunnen vinden?

Toevoeging op 11/10/2012 12:48:55:

ik lees ook op sommige fora dat je een soort van library moet installeren? ik vraag me af of dat ook hier nodig is, omdat de php-pdf tutorial op phphulp hier geen melding van maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/10/2012 12:49:39
Quote Anchor link
je moet om die functies te gebruiken een library installeren: http://www.php.net/manual/en/pdf.installation.php
 
Twister twister

twister twister

11/10/2012 12:51:27
Quote Anchor link
Hallo Ozzie,
bedankt voor je reactie.

kan ik deze zelf installeren dwz via de ftp server uploaden?

Toevoeging op 11/10/2012 12:52:36:

Hallo Ozzie,
bedankt voor je reactie.

kan ik deze zelf installeren dwz via de ftp server uploaden?
Ik heb http://www.pdflib.com/developer/technical-documentation/manuals/ bekeken om de afzonderlijke bestanden te bekijken. Enig idee welke ik zou moeten hebben? ik draai zelf op windows.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2012 12:55:01
Quote Anchor link
Als je geen eigen beheer over de server hebt, en je site door een hostingbedrijf wordt host, dan zou de hosting de PDF-library moeten installeren.

Je zou eventueel ook gebruik kunnen maken van 'fpdf', deze heeft geen library of aanpassingen aan de server nodig.
Gewijzigd op 11/10/2012 12:55:20 door - Ariën -
 
Twister twister

twister twister

11/10/2012 12:55:26
Quote Anchor link
ik heb ook het bestand PDFlib-Lite-7.0.5p3 (1).zip\PDFlib-Lite-7.0.5p3 - ZIP archive, unpacked size 19.694.856 bytes uitgepakt. daarin staan een aantal mappen:
-config
-progs
-libs
etc.
en een paar losse bestanden (zoals configure, configure.in en makefile)
Enig idee waar ik moet kijken?
Ik ben hier niet bekend mee.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2012 12:59:41
Quote Anchor link
Bij een webhosting kan je er weinig mee. Als je dit wilt uittesten in je eigen Windows-omgeving, dan zou je dit moeten compileren, tenzij er een .dll-file in zal zitten.

Je kan eens kijken naar: http://www.pdflib.com/developer/technical-documentation/pdflib-in-php-howto/

Geen idee wat hier in staat omdat ik even geen PDF-reader heb :-P
Gewijzigd op 11/10/2012 13:00:05 door - Ariën -
 
Twister twister

twister twister

11/10/2012 13:00:43
Quote Anchor link
Hallo Aar,

bedankt voor je reactie.
ik heb de fpdf ook even bekeken, gedownload en uitgepakt. Het bevat diverse mappen en bestanden. Kun je deze mappen direct naar de server kopieren? MAW: worden de pdf functies dan automatisch herkend?
alvast bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2012 13:05:59
Quote Anchor link
fpdf is een PHP-class die alles op een eigen manier aanstuurt.
Er staan vast wel examples bij de download...
 
Twister twister

twister twister

11/10/2012 13:10:22
Quote Anchor link
het werkt! dank allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.