PDO connectie error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

30/12/2017 23:30:18
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen om verbinding te maken met de server aan de hand van PDO en een database uitlezen.

Mij config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    // Database info
    $host = 'localhost';
    $user = 'xxxxx';
    $pass = 'xxxxx';
    $database = 'db75076';

    // Make connection
    $conn = new PDO( "mysql:" . "host=$host;" . "dbname=$database", '$user', '$pass');
?>


Mij index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title></title>
    </head>
    <body>

    <?php
        // Database + connection
        require_once('config.php');
        
        // Check connection
        if (!conn) {
            die('Connection failed: ' . PDO::erroCode());
        }


        // Create query
        $result = "SELECT * FROM Students";

        // Check query
        if (PDO::query($conn, $result)) {
            # code...
        }

        // Insert query into table

        // Close connection

        $conn = null;
    ?>

    </body>
</html>


Edit:
code-tags toegevoegd. Gelieve deze in het vervolg te gebruiken.
Gewijzigd op 30/12/2017 23:32:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:55:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2017 23:32:58
Quote Anchor link
Waar loop je nu op vast?
Gewijzigd op 30/12/2017 23:33:05 door - Ariën -
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 00:12:46
Quote Anchor link
Ik krijg een fatal error, in config.php op lijn 9 zegt die

'Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user '$user'@'localhost'

Link naar mijn project: http://75076.ict-lab.nl/Php%20Project/index.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 00:17:32
Quote Anchor link
Variabelen horen buiten quotes.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/12/2017 01:05:49
Quote Anchor link
Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$conn
= new PDO("mysql:host=$host;dbname=$database", $user, $pass);

?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/12/2017 01:57:33
Quote Anchor link
Kijk voor de grap eens naar hoe PDO::query werkt. Zoals je het nu probeert kan het echt niet. Ook het opbouwen van de connectie werkt niet zo. Voor referentie:
http://www.php.net/pdo_construct
http://www.php.net/pdo_query
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/12/2017 03:02:41
Quote Anchor link
Enne, een constructie met een try-catch blok is min of meer verplicht, omdat PDO (meestal) werkt met exceptions.

Een niet-gevangen exception levert altijd een Fatal Error op.

En laat de exception bij het connecten nu alle connectie-info uitspugen wanneer deze mislukt...

En vergeet je character encoding niet.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/12/2017 10:00:57
Quote Anchor link
Nog een aanvullende tip: zet nooit connectie info hard in je code. De manier waarop Laravel het doet, met .env bestanden, is al een stuk veiliger.
Gewijzigd op 31/12/2017 10:01:40 door Jan Koehoorn
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 12:01:28
Quote Anchor link
Jan Koehoorn op 31/12/2017 10:00:57:
Nog een aanvullende tip: zet nooit connectie info hard in je code. De manier waarop Laravel het doet, met .env bestanden, is al een stuk veiliger.


Heb er van gehoord maar weet niet precies hoe het werkt. Dus een config file met daarin mijn credentials is verkeerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 12:53:27
Quote Anchor link
Nee...
Wat jij doet is je connectie in je config-bestand laden. En dat is niet echt de juiste bedoeling.
De config is bedoeld voor configuratie-instellingen, en jij doet meer dan dat in dat bestand. ;-)

Het beste is zelfs als je jouw config hoger dan jouw publieke map van je website zet. Mocht je server opeens geen PHP-meer willen parsen door een fout, dan liggen je codes niet zomaar op straat.
Gewijzigd op 31/12/2017 12:55:25 door - Ariën -
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 12:58:51
Quote Anchor link
Oh oke dan weet ik dat, heb het zo via school aangeleerd en sommige code snippets zie je het ook zo vandaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 13:10:46
Quote Anchor link
Het kán wel, maar het is geen nette scheiding van je code.
Gewijzigd op 31/12/2017 13:10:55 door - Ariën -
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 21:18:07
Quote Anchor link
="Ben van Velzen op 31/12/2017 01:57:33"]
Kijk voor de grap eens naar hoe PDO::query werkt. Zoals je het nu probeert kan het echt niet. Ook het opbouwen van de connectie werkt niet zo. Voor referentie:
http://www.php.net/pdo_construct
http://www.php.net/pdo_query


e code aangepast en de connectie is gelukt. Heb gekeken naar de foreach loop maar kwam er niet egt uit, heb gekeken hoe andere het doen, maar krijg alsnog een error:
Invalid argument supplied for foreach()


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title></title>
    </head>
    <body>

    <?php
        // Database + connection
        require_once('config.php');
        
        // Make and check the connection with PDO
        try {
            $conn = new PDO($dsn, $user, $pass);

        }
catch (PDOException $e) {
            echo 'Connection failed: ' . $e->getMessage();    
        }


        if ($conn) {
            echo 'Connected';
        }

        
        // Create query
        $result = 'SELECT * FROM Students';

        // Insert query into table
        foreach ($result as $row) {
            echo $row . "/n";
        }


        // Close connection
        $conn = null;
    ?>

    </body>
</html>
Gewijzigd op 31/12/2017 22:02:36 door Izildo Pimentel
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/12/2017 21:33:57
Quote Anchor link
Waar voer je de query dan uit? Waar is $conn->query(....)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 21:36:54
Quote Anchor link
In $result zit alleen een een stukje tekst, en geen array (fetch) van je resultaten uit je array. Lees anders eens een tutorial over PDO.

En gebruik ook a.u.b. code-tags voor je script in het forum.
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 21:51:53
Quote Anchor link
Heb gebruik gemaakt van de quote tags, maar snap niet waarom het zo eruit komt.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/12/2017 21:58:51
Quote Anchor link
Gebruik dan code tags zoals gevraagd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/01/2018 18:19:03
Quote Anchor link
Dankje! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.