PDO, hoe en wat?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens V

Jens V

09/12/2007 14:52:00
Anchor link
Yow de mannen.

Ik ben nu al lang aan het twijfelen om niet op PDO over te schakelen voor mijn nieuwe sites. Aangezien je Frank en de andere database specialisten hier langs alle kant hoort zeggen dat de tijd van de MySQL-functies (en de database zelf ook) gedaan is, zou ik toch zelf ook eens willen gaan vernieuwen. Daarom dacht ik om maar direct over te schakelen op de notatie die er in PHP6 gaat zijn.

Nu mijn vraag is, wat moet je allemaal doen om PDO op je server aan het bollen te krijgen? Ik weet het, heb nog niet op google gekeken, maar dat is gewoon uit tijdsgebrek. Ik heb geen tijd om allemaal uit te zoeken wat ik moet doen, simpelweg omdat het examens zijn.
Moet je die PDO extensie ergens downloaden, of staat die er automatisch bij in PHP (PHP5 in dit geval...)?

Tutorials zullen er weg genoeg zijn, die vind ik wel.. Ik denk dat er hier zelfs al eentje staat:) - Ja dus: [deze]
En om dan Frank maar helemaal content te stellen neem ik aan dat ik nog het best op pgSQL overga?
Hoe doe ik dit? Moet ik aan mijn host vragen of ze dit ondersteunen of installeren ofzo? Ook daar zullen wel tutorials over zijn alhoewel ik niet weet welke het beste is?
[Deze] - [deze] - [of deze]
Als ik met pgSQL begin, dan moet ik zeker ook een andere soort (eigenlijk de echte soort) van SQL leren? Dit zal ik wel vinden, alhoewel tutorials hierover ook altijd welkom zouden zijn.

Laat gewoon maar iets weten, alle info zal wel bruikbaar zijn:)

Mvg,
Jens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:30:14
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/12/2007 14:57:00
Anchor link
PDO is vanaf PHP 5.1 standaard meegeleverd, net als de extensies voor de meest gangbare databases. Zorg dat je in je php.ini de ; voor de volgende regels verwijderd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
extension=php_pdo.dll
extension=php_pdo_mysql.dll

Als je pgSQL gebruikt zorg je natuurlijk dat php_pdo_pgsql.dll geactiveerd is.

Ook zul je even moeten controleren of PDO op je host wel ondersteund wordt. Kijk in de tutorial die je zelf ook al gevonden had voor een voorbeeld van hoe je dat kunt doen...
 
Jens V

Jens V

09/12/2007 15:04:00
Anchor link
De php.ini, daar kan ik toch niet aan? Wordt die niet gecontroleerd door de host zelf?
Of kan je die wijzigen met ini_set? Dan moet ik daar ook nog eens iets over opzoeken:) Ik ben normaal gezien niet zo vernieuwend in het PHP wezen; ik kan mijn sites maken met wat ik nu kan. Maar aangezien het zo toch niet gaat blijven, en ikzelf toch zal mee moeten evolueren, zou ik best hier het een en al een over opzoeken.
In deze tutorial staat dat je een basis van OOP moet hebben. Ik kan er mee werken als ik men klasse heb, ik kan zelf ook min of meer zo een klasse maken, maar ik zou toch wat meer als dat moeten kunnen. Als ik bijvoorbeeld Thomas (Ponzi) zijn systeempje bekijk, die OpenTrivia, dan zie je dat dat perfect met een klasse is uitgewerkt. Zoiets zou ik willen kunnen. Waarvoor zou ik dan moeten zoeken als het op tutorials aankomt? (Tutorials zoals de deze heb ik al volledig doorgenomen, daar heb ik dus niets meer aan. In deze tutorial wordt gewoon Kasper zijn database klasse uitgewerkt... Niet tegen jouw hoor Kasper;) )

Mvg,
Jens

Btw, bedankt voor de snelle reactie:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens V
 
Jelmer -

Jelmer -

09/12/2007 15:06:00
Anchor link
MySQL blijft nog wel even hoor, maak je daar maar niet druk om. Iedereen begint ermee, het is overal beschikbaar, en het is blijkbaar aardig schaalbaar. Maar het gebruik van InnoDB is zeker wel een aanrader. Frank houdt gewoon meer van pgSQL. Als je een CMS wil gaan bouwen, of een weblog o.i.d. zou je zelfs eens kunnen kijken naar opkomende type databases, zoals bijvoorbeeld Couchdb. Dat is voor dat soort doeleinden stiekem veel handiger dan een relationele platte database.

PDO zit standaard in PHP5, daar heb je niets extra's voor nodig. Waarom je het zou gebruiken?
- Werkt makkelijk & overzichtelijk, zeker waneer je op andere plekken ook veel met objecten werkt.
- Het is gewoon veilig waneer je statements gebruikt. Geen omkijken meer naar sql-injection.
- Daarnaast kan je met statements echt belachelijk makkelijk batch-processen uitvoeren. Je hoeft alleen maar een statement buiten een loopje te maken en daar wat variabelen aan te verbinden. Vervolgens set je binnen je loopje je variabelen en roep je een keer execute() aan. Klaar ben je :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/12/2007 15:09:00
Anchor link
Vaak heb je inderdaad geen beschikking over de php.ini instellingen op je host. En helaas kun je ze niet met ini_set() aanzetten aangezien de extensies bij het starten van de server geladen moeten worden.

Je zult dus aan je host moeten vragen of ze die extensies aan willen zetten als ze dat nog niet gedaan hebben. In die tutorial vind je een manier om te controleren welke pdo extensies ingeschakeld zijn.

Wat betreft je OOP kennis, zoals jij nu zegt lijkt me dat die kennis meer dan voldoende is om met PDO te kunnen werken. Maar ik zou niet alle dingen tegelijk gaan doen, dus niet proberen tegelijkertijd zowel PDO en OOP onder de knie te krijgen.
 
Rob

Rob

09/12/2007 16:07:00
Anchor link
vieze oude mannen.
EDIT:
Snappen jullie hem niet ofzo?
PDO, spreek uit: pedo.
HAHAHA :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rob
 
Jens V

Jens V

09/12/2007 16:18:00
Anchor link
Hier baal ik wel zwaar van...
Geen MySQL noch PostgreSQL ondersteuning voor PDO op mijn server, en de server upgrade is pas voor ten vroegste januari..
BAH!

Mvg,
Jens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 17:56:06
Anchor link
spamkickslotje
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.