PDO insert en update bug

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sietsko Bos

Sietsko Bos

10/06/2023 12:47:41
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een query voor PDO maar er zit een bug in en ik kan maar niet vinden wat ik fout doe.
Ziet iemand wat hier niet goed aan is?

DE pagina wordt niet geladen omdat in dit stukje een fout zit, want als ik het verwijder dan gaat de pagina wel goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$query
= <<<SQL
INSERT INTO rapporten (school_id, leerlingid, groepid, rapporttekst)
values (:school_id, :leerling_id, :groep_id, :rapporttekst)
ON DUPLICATE KEY UPDATE rapporttekst = :rapporttekst
SQL
;

$stmt = $pdoconn->prepare($query);
$stmt->bindParam(':school_id', $school_id);
$stmt->bindParam(':leerlingid', $leerling_id);
$stmt->bindParam(':rapporttekst', $rapporttekst);
$stmt->bindParam(':groepid', $groep_id);
$stmt->execute();
?>


Sietsko
Gewijzigd op 10/06/2023 13:29:01 door Sietsko Bos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:58:33
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

10/06/2023 13:20:44
Quote Anchor link
Even uit de losse pols.

Regel 3 vs 4 : _ ontbreekt bij leerlingid en groepid
 
John Boyd

John Boyd

19/07/2023 10:21:48
Quote Anchor link
U moet de instructie bindParam wijzigen om de juiste tijdelijke aanduiding te gebruiken:

$stmt->bindParam(':groep_id', $groep_id);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.