PDO inTransaction (MySQL)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Jens V

Jens V

17/01/2011 00:17:15
Quote Anchor link
Hoi allen,

Is er een manier om te weten of er een transaction op een bepaald database-object open staat als je MySQL gebruikt i.s.m. PDO? Ik gebruik InnoDB, dus transactions zijn ondersteund.
Gewijzigd op 17/01/2011 10:20:35 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:05:19
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 10:05:22
Quote Anchor link
Je hebt de functie:
isInTransaction(), maar ik weet niet of je die precies bedoelt.
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:15:47
Quote Anchor link
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."
 

17/01/2011 10:23:55
Quote Anchor link
Jens V op 17/01/2011 10:15:47:
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."


Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).
Volgens mij ondersteund mysql dit niet echt (het is mysql he) dus misschien zelf wat maken, of overstappen op postgresql?
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:27:10
Quote Anchor link
PostgreSQL heb ik al mee gewerkt, maar het spijtige daarin is dat maar weinig hosts het hebben... Ik kom het probleem nu pas tegen (in de catch heb ik een $db->rollBack(); staan want ik gebruik 1 grote try-catch block voor alle queries.), en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Ik zou het idd wel kunnen oplossen door in die wrapper-klasse zelf een bool bij te houden die aangeeft of er een transaction open staat...


Karl Karl op 17/01/2011 10:23:55:
Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).

Ik dacht dat vanwege de exacte naam van die functie in de titel :) En van die php-links, ik wist niet of dat ook met die pdo-links gaat. -> testje: pdo.intransaction
Gewijzigd op 17/01/2011 10:29:48 door Jens V
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 13:27:31
Quote Anchor link
Quote:
en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Dependecy injection ;)
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 13:31:17
Quote Anchor link
Que? :D Voorbeeldje?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 14:22:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class IndexController extends Controller
{
    protected $db;

    // het 'injecteren' van de 'dependency', de DB verbinding in dit geval
    public function setDb(PDO $db)
    {

        $this->db = $db;
    }


    public function indexAction()
    {

        $items = $this->db->query('QUERY')->fetchAll();
        return $this->view->render('index', $items);
    }
}

?>

Gewoon een willekeurige controller.

Wanneer je nu wat toe wil voegen aan PDO doe je gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class Database extends PDO
{
    // Wat extras
}

$controller = new Controller;

//eerst
$controller->setDb(new PDO);

//nu
$controller->setDb(new Database);
?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:29:07
Quote Anchor link
Dus wat ik eigenlijk nodig heb, die 'wrapper'-klasse, is niet meer dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Database extends PDO
{
    private $in_transaction = false;

    public startTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        return $this->beginTransaction();
    }

    public inTransaction()
    {

        return $this->in_transaction;
    }


    // en ook zo voor commit en rollback
}
?>


Is er een manier dat ik die startTransaction kan beginTransaction noemen? Dus effectief die functie 'overschrijven', maar binnen in toch nog de originele aanroepen?
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2011 14:42:22
Quote Anchor link
Jep, met parent.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class Database extends PDO
{
    public function beginTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        
        return parent::beginTransaction();
    }
}

?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:43:40
Quote Anchor link
Super:) Zo een klasse is er dan wel snel tussen gezet:)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:08:07
Quote Anchor link
Maar hoe controleer je nu of hij klaar is met de transaction, want dat is volgens mij het belangrijkste, anders zit je na 1 keer na het beginnen van een transaction altijd vast in die transactie.
Correct me if i'm wrong
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 15:09:23
Quote Anchor link
In die commit en rollBack gewoon $this->in_transaction terug op false zetten?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 15:14:51
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:50:14
Quote Anchor link
Ik denk niet dat je mag zeggen dat hij "uit" de transaction is zodra je commit uitvoert.
Dit is namelijk een status vanuit je DB, en hetgeen wat die transaction doet is eigenlijk een que opbouwen in je database, om die vervolgens uit te voeren, (als ik het goed heb).
Maar ik weet de exacte werking van RollBack niet,maar dat moet je dan wel goed onderzoeken voordat je simpelweg die veronderstelling aanneemt
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 16:16:19
Quote Anchor link
Zit misschien wel iets in, ja. En als ik nu de commit uitvoer en wacht op het resultaat (true of false) en dat resultaat dan aan de in_transaction geeft? Ik denk niet dat het dan nog mis kan zijn hoor?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.