PDO quote() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier 2 verschillende klasse.
In mijn 2e class wil ik gebruik maken van een quote(), maar hij geeft een foutmelding.
Weer iemand hoe ik dit kan oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
class database{
  
    var
$dbh;
    
  function
connect(){
      
      $hostname = "";
      $database = "";
      $username = "";
      $password = "";          
              
      try {
        $this->dbh = new PDO("mysql:host=".$hostname.";dbname=".$database.";",$username, $password);
        $this->dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_WARNING);  
    }

        catch(PDOException $e){
            
        echo $e->getMessage();        
    }
  }
  
  function
dbselect($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql);
    if($result->rowCount() <= 1)
    {

      $result = $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    elseif($result->rowCount() > 1)
    {

        $result = $result->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC);
      }

    return $result;
  }
  
  function
dbselect_row($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql)->rowCount();
    return $result;
  }
  
  function
dbquery($sql){
      
      $result = $this->dbh->exec($sql);
  }
  
}


class messaging extends database{
    
    function
check($check){ // titel beveiligen
    
        $check = $this->dbh->quote($check);
    return $check;
    
    }
        
    function
addfriend($naam){
        
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
        
        if($member == 1){            
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("INSERT INTO vrienden (user_id1,user_id2,datum) VALUES (".$gebruiker['id'].",".$members['id'].",NOW())");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->addedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
            
    }
    
    function
removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']."");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }
}

?>


Quote:
Fatal error: Call to a member function quote() on a non-object in /home/www/xxx/class.messaging.php on line 59

regel 59 is de eerste regel in de functie check()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:02:15
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.12.2009 17:18:
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.

Ja sorry, ik heb nu al een andere vraag dus ik heb dit topic gebruikt.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Hoe maak je je messaging object aan?

PS: Als je objecten wilt gebruiken zoals ze bedoeld zijn, dan hoort je messaging class niet je database class over te erven. Je messaging class maakt gebruik van de database, het is niet een database. Dat is het verschil tussen objecten in properties te gebruiken (zoals je doet met PDO binnen database) en overerven. Overerven doe je als de nieuwe class een specifiekere versie is van de overgeërfde class. Compositie doe je wanneer de ene class gewoon gebruik wil maken van een andere class.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 18:23:00
Quote Anchor link
$db = new database;
$db->connect()

$pm = new pm;

Ik gebruikte eerst bv $db->dbquery() in me messaging class,
maar dat herkende hij niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:48:00
Quote Anchor link
bij $pm roep je niet nog eerst connect() aan, waardoor $this->dbh leeg is, en $this->dbh->quote niet geldig is.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Dat werkt nu,
Maar ik krijg een error bij devolgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$this->check($naam));
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Je hebt $naam 2 keer door check() heen gehaald bij die dbquery() aanroep.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Daar lijkt het niet aan te liggen, want dit werkt ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Quote:
Warning: PDO::query() [function.PDO-query]: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'hansje''' at line 1 in /home/www/xxx/class.database.php on line 39

Fatal error: Call to a member function rowCount() on a non-object in /home/www/xxx/class.database.php on line 39
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 22:28:00
Quote Anchor link
Hmm. Kan je eens controleren of quote() ook de begin- en eindquote die om een string heen staan erbij zet? Volgens mij wel. En als dat het geval is, dan moeten die enkele quotes bij je eerste query eruit.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:51:00
Quote Anchor link
uhm.. volgens mij klopt er echt geen zak van wat ik allemaal het doen ben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Ik heb nu dit, en nu werkt $gebruiker en $text niet.
Ze worden wel allebei voor de class gezet, maar dus wel erbuiten.
Hoe krijg ik deze erin?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/12/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/12/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als $text en $gebruiker geen members van die betreffende klasse zijn, kun je ze natuurlijk niet in onderliggende methods via het $this keyword benaderen. Als ze buiten de klasse wel beschikbaar zijn, zul je ze bij het aanmaken van het object mee moeten geven. Dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class jouwKlasse {
  private $gebruiker;
  private $text;

  public function __construct($gebruiker, $text) {
    $this->gebruiker = $gebruiker;
    $this->text = $text;
  }


  public function removeFriend($naam) {
    // Gebruik nu $this->gebruiker en $this->text
  }
}


// Procedurele code waarbij $gebruiker en $text waarden hebben:
$obj = new jouwKlasse($gebruiker, $text);
?>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

25/12/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Sorry, vergeten te zeggen:
Bedankt het werkt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Heb je al wat tutorials over OOP een PHP5 gelezen? De code die jij gebruikt is nog PHP4 en zou je dus moeten (willen) veranderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.