PDO quote() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier 2 verschillende klasse.
In mijn 2e class wil ik gebruik maken van een quote(), maar hij geeft een foutmelding.
Weer iemand hoe ik dit kan oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
class database{
  
    var
$dbh;
    
  function
connect(){
      
      $hostname = "";
      $database = "";
      $username = "";
      $password = "";          
              
      try {
        $this->dbh = new PDO("mysql:host=".$hostname.";dbname=".$database.";",$username, $password);
        $this->dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_WARNING);  
    }

        catch(PDOException $e){
            
        echo $e->getMessage();        
    }
  }
  
  function
dbselect($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql);
    if($result->rowCount() <= 1)
    {

      $result = $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    elseif($result->rowCount() > 1)
    {

        $result = $result->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC);
      }

    return $result;
  }
  
  function
dbselect_row($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql)->rowCount();
    return $result;
  }
  
  function
dbquery($sql){
      
      $result = $this->dbh->exec($sql);
  }
  
}


class messaging extends database{
    
    function
check($check){ // titel beveiligen
    
        $check = $this->dbh->quote($check);
    return $check;
    
    }
        
    function
addfriend($naam){
        
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
        
        if($member == 1){            
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("INSERT INTO vrienden (user_id1,user_id2,datum) VALUES (".$gebruiker['id'].",".$members['id'].",NOW())");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->addedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
            
    }
    
    function
removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']."");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }
}

?>


Quote:
Fatal error: Call to a member function quote() on a non-object in /home/www/xxx/class.messaging.php on line 59

regel 59 is de eerste regel in de functie check()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:30:19
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.12.2009 17:18:
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.

Ja sorry, ik heb nu al een andere vraag dus ik heb dit topic gebruikt.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Hoe maak je je messaging object aan?

PS: Als je objecten wilt gebruiken zoals ze bedoeld zijn, dan hoort je messaging class niet je database class over te erven. Je messaging class maakt gebruik van de database, het is niet een database. Dat is het verschil tussen objecten in properties te gebruiken (zoals je doet met PDO binnen database) en overerven. Overerven doe je als de nieuwe class een specifiekere versie is van de overgeërfde class. Compositie doe je wanneer de ene class gewoon gebruik wil maken van een andere class.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 18:23:00
Quote Anchor link
$db = new database;
$db->connect()

$pm = new pm;

Ik gebruikte eerst bv $db->dbquery() in me messaging class,
maar dat herkende hij niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:48:00
Quote Anchor link
bij $pm roep je niet nog eerst connect() aan, waardoor $this->dbh leeg is, en $this->dbh->quote niet geldig is.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Dat werkt nu,
Maar ik krijg een error bij devolgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$this->check($naam));
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Je hebt $naam 2 keer door check() heen gehaald bij die dbquery() aanroep.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Daar lijkt het niet aan te liggen, want dit werkt ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Quote:
Warning: PDO::query() [function.PDO-query]: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'hansje''' at line 1 in /home/www/xxx/class.database.php on line 39

Fatal error: Call to a member function rowCount() on a non-object in /home/www/xxx/class.database.php on line 39
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 22:28:00
Quote Anchor link
Hmm. Kan je eens controleren of quote() ook de begin- en eindquote die om een string heen staan erbij zet? Volgens mij wel. En als dat het geval is, dan moeten die enkele quotes bij je eerste query eruit.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:51:00
Quote Anchor link
uhm.. volgens mij klopt er echt geen zak van wat ik allemaal het doen ben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Ik heb nu dit, en nu werkt $gebruiker en $text niet.
Ze worden wel allebei voor de class gezet, maar dus wel erbuiten.
Hoe krijg ik deze erin?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/12/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/12/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als $text en $gebruiker geen members van die betreffende klasse zijn, kun je ze natuurlijk niet in onderliggende methods via het $this keyword benaderen. Als ze buiten de klasse wel beschikbaar zijn, zul je ze bij het aanmaken van het object mee moeten geven. Dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class jouwKlasse {
  private $gebruiker;
  private $text;

  public function __construct($gebruiker, $text) {
    $this->gebruiker = $gebruiker;
    $this->text = $text;
  }


  public function removeFriend($naam) {
    // Gebruik nu $this->gebruiker en $this->text
  }
}


// Procedurele code waarbij $gebruiker en $text waarden hebben:
$obj = new jouwKlasse($gebruiker, $text);
?>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

25/12/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Sorry, vergeten te zeggen:
Bedankt het werkt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Heb je al wat tutorials over OOP een PHP5 gelezen? De code die jij gebruikt is nog PHP4 en zou je dus moeten (willen) veranderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.