PDO Rowcount check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

29/08/2015 00:31:12
Quote Anchor link
Hey Allemaal!
Ik heb even een vraag. Ik gebruik nu sinds enige tijd PDO voor het ophalen van gegevens uit database, alleen nu heb ik het volgende probleem, bij deze code:

functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?PHP
public function addPetition($name,$email,$club,$date,$ip,$mobile = 0)
{
        
$query = "INSERT INTO db_petitie (petitie_id, petitie_name, petitie_email, petitie_club, petitie_hash, petitie_status, petitie_date, petitie_mobile, petitie_ip) VALUES (DEFAULT,:name,:emailadres,:club,:hash,0,:date, :mobile, :ip)";                        

if(empty($_GET['admin'])) { if(!empty($_COOKIE['PetitionCookie']))
throw new InvalidPetitionException ('U heeft dit formulier onlangs ingevuld.');        }
if(strlen(trim($name)) < 3)
throw new InvalidPetitionException ('Uw naam moet 3 tekens of meer bevatten.');
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name))
throw new InvalidPetitionException ('Uw naam heeft niet het juiste formaat.');
if(strlen(trim(empty($club))))
throw new InvalidPetitionException ('U heeft geen club geselecteerd.');        
if(strlen(trim($email)) < 6)
throw new InvalidPetitionException ('E-mailadres moet 6 tekens of meer bevatten.');        
if(isValidEmail($email) != 'goed')
throw new InvalidPetitionException ('E-mailadres heeft een onjuist formaat.');        

$hash = md5($name.$email.$club.$date.$ip);

$stmt = $this->db->prepare($query);        
$stmt->bindValue(':name', (string)ucwords(strtolower($name)));            
$stmt->bindValue(':emailadres', (string)$email);                    
$stmt->bindValue(':club', (string)$club);                        
$stmt->bindValue(':mobile', (int)$mobile);                                
$stmt->bindValue(':hash', (string)$hash);                
$stmt->bindValue(':date', (string)$date);                            
$stmt->bindValue(':ip', (string)$ip);                            
$stmt->execute();    ?>


pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
try
{
$petition = new PetitionController($db);
$overall = $petition->getPetition('petitie_club, COUNT(*) as aantal','WHERE petitie_status=1','GROUP BY petitie_club','ORDER BY aantal DESC, petitie_club ASC','LIMIT 0,50');
foreach($overall as $rowOverall)
{

echo "<tr class='statsContent'>";
echo "<td>".$rowOverall['petitie_club']."</td><td>".number_format($rowOverall['aantal'],0,",",".")."</td>";
echo "</tr>";
}

}

catch(Exception $e)
{

$error = $e->getMessage();            
}

?>


Nu kan het zijn dat de query een aantal van 0, 1 of meer dan 1 geeft. Bij aantallen meer dan 1, gaat de foreach lus goed. Echter, bij een aantal van 0 (toon "geen resultaten") of 1 (fetch ipv fetchall?) moet er wat anders gebeuren. Hoe bouw ik dat hier in? Ik kom er niet meer uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:34:30
 
Johan K

Johan K

29/08/2015 00:51:18
Quote Anchor link
Ik zie niet echt wat petitioncontroller doet, maar ik neem aan dat "$petition->getPetition()" een fetchAll op je tabel doet?
Als dat zo is, kan je count($overall) gebruiken om in te zien hoeveel "rows" er geprint moeten gaan worden en alleen de foreach lus uitvoert als deze groter is dan #.

Zelf ben ik wel eens tegen de muur aangelopen met SELECT niet kan bekijken met "rowCount" aangezien dit alleen werkt op: DELETE, INSERT en UPDATE, affected_rows() met een nieuwe naam >.>
Gewijzigd op 29/08/2015 01:00:10 door Johan K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2015 06:20:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (empty($overall)) {
    echo 'geen resultaten';
}
elseif (count($overall) > 1) {
    foreach($overall as $rowOverall) {
        // ...
    }
}
else {
    // code bij 1 resultaat
}
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2015 10:53:15
Quote Anchor link
Waarom direct een Exception als iemand iets vergeet in te vullen? Waarom niet gewoon je formulier opnieuw tonen met een extra melding?

Verder zou ik de validatie en de query niet in één functie stoppen.

En getPetition zou je ook zo kunnen maken dat deze altijd een array teruggeeft (desnoods een lege) of een exception gooit.
 
Roeltje M

Roeltje M

29/08/2015 14:34:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP, bedankt voor deze optie.
@ Frank, graag zou ik voor je laatste optie kiezen, maar hoe regel ik dit in?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2015 14:58:49
Quote Anchor link
Johan K op 29/08/2015 00:51:18:
Ik zie niet echt wat petitioncontroller doet, maar ik neem aan dat "$petition->getPetition()" een fetchAll op je tabel doet?
Als dat zo is, kan je count($overall) gebruiken om in te zien hoeveel "rows" er geprint moeten gaan worden en alleen de foreach lus uitvoert als deze groter is dan #.

Zelf ben ik wel eens tegen de muur aangelopen met SELECT niet kan bekijken met "rowCount" aangezien dit alleen werkt op: DELETE, INSERT en UPDATE, affected_rows() met een nieuwe naam >.>


Wat Johan zegt, hoe ziet getPetition() eruit? Misschien haal je per ongeluk al 1 resultaat op ofzo? Je zou prima door een array met 1 element heen moeten kunnen loopen?

@Johan je kunt rowCount() gebruiken voor "num_rows" functionaliteit als je in je DSN de instelling PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY op true zet. De waarde van de instelling PDO::MYSQL_ATTR_FOUND_ROWS (die eigenlijk voor deze functionaliteit bedoeld is) lijkt niet uit te maken. Blijkbaar heb je impliciet ondersteuning voor "num_rows" als gebufferde queries aan staan, wat op zich wel logisch is.

Ik heb wel het idee dat de default waarden van dit soort instellingen per PHP versie nogal verschillen, dus je zult even moeten kijken wat voor jouw versie werkt, YMMV (Your Mileage May Vary).
Gewijzigd op 29/08/2015 14:59:43 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2015 15:30:01
Quote Anchor link
Roeltje M op 29/08/2015 14:34:49:
Ozzie PHP, bedankt voor deze optie.
@ Frank, graag zou ik voor je laatste optie kiezen, maar hoe regel ik dit in?


// zoiets? (niet getest)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function getFruit()
{

    global $dbh;

    $sth = $dbh->prepare("SELECT name, colour FROM fruit");
    $sth->execute();

    if(!$result = $sth->fetchAll())
    {

        $error = $dbh->errorInfo();
        throw new Exception($error[2]);
    }


    return $result;
}


?>
 
Roeltje M

Roeltje M

31/08/2015 17:16:59
Quote Anchor link
Thanks, fetchAll() werkt dus ook wanneer er maar 1 resultaat is? Dat wist ik niet, vandaar!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 18:25:43
Quote Anchor link
Zelfs als er geen resultaten gevonden zijn. Je krijgt dan een lege array terug.
 
Roeltje M

Roeltje M

31/08/2015 18:59:45
Quote Anchor link
Gelukt, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.