[pdo] Rowcount, count(*) of SQL_CALC_FOUND_ROWS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer / Innovatieve software / Virtual Re

Functieomschrijving Als .Net developer werken aan innovatieve software waar onder andere gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality? Bijdragen aan een organisatie waar je uitgedaagd wordt om continu verbeteringen en ontwikkelpunten te ontdekken en door te voeren? Werken in de omgeving Putten? Reageer dan nu voor meer informatie! Het pro-actief aandragen van verbeteringen voor de bestaande applicatie; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Doorvoeren van aanpassingen en wijzigingen; Verantwoordelijk voor koppelingen met andere systemen; Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Een afgeronde IT gerelateerde opleiding; Minimaal 1 jaar professionele ervaring als developer; Aantoonbare kennis van C#; Initiatiefrijke

Bekijk vacature »

SMART SERVICES SOFTWARE DEVELOPER

SMART SERVICES SOFTWARE DEVELOPER Heerlen Technology 13th month pay & Holiday allowance Bonus Program 26 holidays Training & Learning opportunities Laptop & Smartphone 32-40 hours p.w. Smart Services Software Developer – Heerlen, Limburg How does your job as Software Developer look like at Accenture? Within Accenture’s Innovation Center for Smart Services in Heerlen, you will be joining a highly skilled team professionals working on Blockchain, Artificial Intelligence, Salesforce.com, Java, Web Development, VR/AR, and IoT solutions. As Developer your main responsibilities include creating requirements, software development and integrating applications for large international clients. Project complexity is high and the technical challenge

Bekijk vacature »

Software Developer C#

ucntie: Software Developer (C#) Opleiding HBO/WO Locatie: Roermond/Sittard area Startdatum: 1 februari Contract: vast dienstverband Uren per week: Fulltime, 40 uur per week Bedrijf: Als innovatieve voorloper binnen de digitale informatiestromen in de medische sector hechten we belang aan het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën. We zijn op zoek naar creatieve geesten die energie halen uit het werken met een verscheidenheid aan technologieën, aan de hand van hun eigen ontwerpvrijheid en professionele ontwikkeling. De afdeling Research & Development is verantwoordelijk voor het onderhouden, vernieuwen en installeerbaar opleveren van de applicaties voor de professionele (eerstelijns) gezondheidszorg. Afdeling: Binnen de afdeling

Bekijk vacature »

Arjan -

Arjan -

04/10/2010 17:40:03
Quote Anchor link
Hey,

Op dit moment ben ik mij aan het oriënteren om de performance van mijn website te verbeteren. Nu kwam ik enkele tegenstrijdige verhalen tegen omtrent het retourneren van het aantal gevonden records.

Op http://www.mysqlperformanceblog.com/2007/08/28/to-sql_calc_found_rows-or-not-to-sql_calc_found_rows/ staat dat SQL_CALC_FOUND_ROWS erg traag is bij veel records ten opzichte van de COUNT(*) variant.

Nu gebruik ik PDO om te verbinden met de database en deze bevat een standaard functie, genaamd rowCount(), om de rijen te retourneren. Het schijnt zo te zijn dat rowCount() niet volledig wordt ondersteund in mysql, echter heb ik daar tot op heden niets van gemerkt (momenteel gebruik ik deze functie).

Het voordeel van een SQL_CALC_FOUND_ROWS is dat je maar 1 query hoeft uit te voeren (met een LIMIT) om het totaal aantal records te kunnen achterhalen. Echter schijnt dit dus gigantisch traag te zijn.

Nu is mijn vraag wat jullie gebruiken om het aantal records te retourneren en jullie de bevindingen van bovenstaande website kunnen bevestigen.
Gewijzigd op 04/10/2010 17:42:32 door Arjan -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/01/2020 19:29:15
 
Justin S

Justin S

04/10/2010 18:44:47
Quote Anchor link
Dus als SQL_CALC_FOUND_ROWS te langzaam is, waarom gebruik je dan niet de COUNT(*) variant? Deze werkt ook gewoon met een PDO-query.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.