pdo singleton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 10:09:24
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om en database class te hereschrijven en nu wil ik hier singleton gaan gebruiken.
nu heb ik hier nog nooit mee gewerkt en heb ik geen idee waar ik moet kijken ik google nu op singleton tutorials maar kom geen bruikbare tegeen. weet iemand een drgelijke tutorial

alvast bedank ralph
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 17:01:31
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2013 10:12:11
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen is de eerste en enige goede vraag. Over het algemeen worden singletons als 'evil' beschouwd en ik ben nog nooit een echt goede reden tegengekomen om het daadwerkelijk te gebruiken.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 10:19:09
Quote Anchor link
omdat mijn stage begeleider wil dat er maar 1 verbinding is en ik geen betere oplossing kan bedenken
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

16/08/2013 10:19:59
Quote Anchor link
Ik ben op dit moment bezig met een opdracht waarbij ik data uit verschillende sources kan halen. Hier heb ik ook Singleton op toegepast zodat de (het heeft een MVVM structur) ViewModel een aanspreek punt heeft. Ik geloof best dat hier betere oplossingen voor zijn, want lees ook overal dat het geen goede pattern is.

ergens plaatsen waar iedereen bij kan
de logica die bepaalt welke data source wordt gebruikt erom heen zetten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    var connection = new db();
Gewijzigd op 16/08/2013 10:22:45 door Lendl Verschoor
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 10:20:30
Quote Anchor link
en wat zo een oplossing kunnen zijn
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2013 10:23:48
Quote Anchor link
Ralph vander tang op 16/08/2013 10:19:09:
omdat mijn stage begeleider wil dat er maar 1 verbinding is en ik geen betere oplossing kan bedenken

Eén verbinding per wat? Per applicatie, per gebruiker, per sessie, per site?
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

16/08/2013 10:24:48
Quote Anchor link
heb me vorige bericht gewijzigd.
Ik heb het toegepast in een Javascript project.

Ik zou als ik jouw was even kijken of php een betere manier hier voor heeft.
Gewijzigd op 16/08/2013 10:25:12 door Lendl Verschoor
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2013 10:25:33
Quote Anchor link
Dan kan je er beter voor zorgen dat elke keer dat er een database connectie nodig, gewoon hetzelfde object wordt gebruikt. Dat wil niet zeggen dat er geen ander object aangemaakt zou kunnen worden, het betekent alleen dat je applicatie ervoor moet zorgen dat het niet gebeurt.

Overigens, zou je database class en connectie beter nog kunnen scheiden. Dan kan je wel meerdere database objecten hebben, maar die maken alsnog gebruik van slechts 1 connectie. Dit geeft je ook de flexibiliteit, mocht dat ooit nodig zijn, om meerdere connecties naar verschillende databases in 1 applicatie te gebruiken.

Als je gebruik maakt van een factory dan is het heel simpel om 1 connectie te gebruiken. Elke keer dat er een database class met connectie nodig is checkt de factory of er al een connectie object is. Zo ja, dan wordt die gebruikt, zo nee dan wordt er 1 aangemaakt.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 11:03:23
Quote Anchor link
zou iemand naar deze code kunnen kijken en mij zeggen of dit zo werkt ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
  public function __construct() {
        $this->server = 'localhost';
        $this->database = '***';
        $this->username = '***';
        $this->password = '****';
        $this->debug = true;
        
        $this->connect();
  }

//conectie
  private function connect() {
    try {
      
      $this->db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
    }

    catch (PDOException $e) {
    
      die('Error: Database connection failed');
    }
  }

  
  public static function getInstance() {
    if(!self::$instance) {
      self::$instance = new test();
    }

    return self::$instance;
  }


?>


Toevoeging op 16/08/2013 11:17:00:

dus erwin als ik het goed begrijp zou jiij de connectie eruit halen en deze onder brengen in een andere class maar hoe controller je deze dan in de databse class?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2013 11:17:53
Quote Anchor link
Je zou het kunnen omkeren. In de constructor $this->getInstance() aanroepen en in getInstance() alleen $this->connect() aanroepen als er nog geen instantie is.
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2013 11:24:51
Quote Anchor link
Ralph vander tang op 16/08/2013 11:03:23:
dus erwin als ik het goed begrijp zou jiij de connectie eruit halen en deze onder brengen in een andere class maar hoe controller je deze dan in de databse class?

Absoluut ja. Elke class mag maar 1 functionaliteit, maar 1 doel hebben. Connectie beheren met een database en queries uitvoeren erop zijn al twee taken.

Wat ik zou doen is in de constructor van de database class een connectie object meegeven. Zodra de database class iets moet doen op de database zal die dan aan het connectie object vragen of er een connectie is, welke op zijn beurt die connectie op dat moment desnoods aanmaakt. De database class hoeft verder niet te weten hoe dat gebeurt en hoeft dus ook niets te controleren, dat doet de connectie class.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.