pdo singleton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 10:43:23
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om een singleton op te zetten nu wil de mijne alleen niet werken

de code zal ik hier onder plaatsen.
als er iemand zo vriendelijk wil zijn om er naar te kijken en als hij/zij wqat ziet mij op fouten te wijzen is het heel erg welkom

de error die ik op het moment krijg is devolgende:
Fatal error: Access to undeclared static property: test::$db in /home/wpviewer/domains/webpageviewer.com/public_html/ralph/test/classes/test.class.php on line 32

Mvg ralph
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
class test{
public $db, $table, $fields, $query;
  private $server, $database, $username, $password;
  protected static $instance ;
  
  private function __construct() {
        $this->server = 'localhost';
        $this->database = '*************';
        $this->username = '*************';
        $this->password = '*************';
        $this->debug = true;
        
        try {
            echo "er wordt verbinding gemaakt<br />";
            self::$db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
         }

          catch (PDOException $e) {
            die('Error: Database connection failed');
          }

        
        $this->fields = array();
        $this->conditions = array();
  }

//conectie
  
  
  public static function getInstance() {
    if(!self::$db) {
      self::$db = new test();
    }

    
    return self::$db;
  }
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:08:39
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:01:27
Quote Anchor link
My oh my.... een singleton EN publieke properties EN static methods. Je bent nu echt enorm aan het vloeken in de kerk! Als je iets goed fout wil doen, moet je het zo doen.

Maar goed, het probleem zit natuurlijk in het feit dat je een property probeert aan te spreken in een static method. Dat kan helemaal niet als je die methode ook echt als een static methode aanroept. in dat geval bestaat er namelijk geen instantie van de class en dus ook geen properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:02:21
Quote Anchor link
en hoe zou het dan moeten ?
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:09:12
Quote Anchor link
Geen singleton, geen static methods en geen publieke properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:09:46
Quote Anchor link
dit is mijn eerste keer oop dus dit zegt mij nog vrij weinig
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:15:32
Quote Anchor link
Wat wil je dan dat ik je geef, een compleet werkend voorbeeld? Alle drie de dingen die ik benoemde zijn slechte gewoontes in OOP.

Singleton:
- Geeft problemen met unit tests
- Is niet in overeenstemming met het '1 class, 1 functie' principe

Publieke properties:
- Zorgt ervoor dat je class niet meer de controle heeft over zijn properties en dus dat je class niet meer kan garanderen dat waardes in overeenstemming met elkaar zijn

Static methodes:
- Is in feite gewoon geen OOP, het is het inbrengen van functionele code in een class
- Geeft problemen met unit tests
Gewijzigd op 20/08/2013 11:15:47 door Erwin H
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:20:10
Quote Anchor link
hier kan ik wat mee want nu weet ik wat ik kan veranderen
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:04:21
Quote Anchor link
Dat een singleton/static methods problemen geeft met unit tests, waarom is dat zo'n groot nadeel? Ik gebruik _never_ unit tests, gaat mij om stabiliteit en snelheid?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 13:28:32
Quote Anchor link
Iedereen gebruikt unittests, al noemt niet iedereen ze zo :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= new Unit();  // Kijken of de klasse Unit het doet.
$test->bar();        // Kijken of de unit zijn bardienst doet.
?>


Dat je dit op grote schaal kunt doen met speciale klassen voor unittesting, is een ander verhaal.

Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:58:31
Quote Anchor link
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/
 
NOLot -

NOLot -

20/08/2013 14:04:33
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/


En wat nou als je zo'n epic God object maakt dat je niet eens meer weet op welke plekken hij gebruikt wordt. Dan pas je iets aan, en kun je niet alle scenario's afgaan om te kijken of alles nog steeds werkt => unit tests die elk mogelijke scenario testen. Zo kun je 99% zeker zijn dat je wijziging niks sloopt
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:08:09
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/

Soms wel. Bij een groter webproject heb je vaak tientallen klassen met honderden methoden en duizenden use cases (bijvoorbeeld allerlei grenswaarden en zeldzame uitzonderingen). Dan is het wel handig als je met één druk op de knop kunt testen of ze allemaal nog werken zoals ze horen te werken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 14:08:26
Quote Anchor link
Ward van der Put op 20/08/2013 13:28:32:
Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.


Het voorbeeld hier lijkt me een slecht voorbeeld.

Als je een property "gebruikt"/"nodig hebt"/"terug geeft" ben je niet statisch bezig.
De meeste andere talen (dan php) zouden die methode niet statisch noemen.

Als je echter een methode hebt waar geen enkele property wordt aangeraakt, heb je er alle belang bij om die methode als statisch te zetten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:28:09
Quote Anchor link
@Kris, uiteraard niet zoals in dat voorbeeld.

Andere talen maken inderdaad een onderscheid tussen functies en procedures, maar dat sluit niet altijd aan bij een PHP-workflow. Ik gebruik statische methoden zelf eigenlijk vooral voor zaken waarin in PHP een functie ontbreekt. In dat opzicht begrijp ik ook waarom Erwin dit een te functioneel gebruik van PHP vindt, maar voor bijvoorbeeld een validatie kun je een heel uitgebreide klasse vol (interne) methoden hebben die je toch met slechts één statische methode inzet.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 14:40:08
Quote Anchor link
nu heb ik een ander probleem mijn set functies blijven de oude waardes bezitten wat kan hiervoor een oplossing zijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 15:33:56
Quote Anchor link
Toon eens zo'n set functie (methode)

En toon eens hoe je ze gebruikt buiten de class
bv.
$mijn_object->setName('John')
Gewijzigd op 20/08/2013 15:35:44 door Kris Peeters
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 15:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
public function setTable($table){
    
    $this->table = $table;
      
  }

?>


en in index.php

hier een insert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
 $db
= pdb::getDBInstance();
 $db->setTable("tblusers");

 $db->setField("user_username", "User #".time());
 $db->setField("user_password", md5(microtime()));
 $db->insert();
?>


Toevoeging op 20/08/2013 16:00:31:

nu zal ik dus eerst de variabelen leeg moeten maken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.