PDO vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »
Ama saril

ama saril

15/11/2012 12:30:17
Quote Anchor link
Ik ben aan het spelen geweest met de PDO tutorial (naar aanleiding van een ander topic) en op zich zie ik de voordelen van PDO wel in maar ik heb toch wel een vraag :)

Als je dus een prepared statement uitvoert kan je niet het aantal resultaten van een resultaatset lezen. Ik zie in de tutorial dat je dan eerst een count() query moet uitvoeren maar het is toch niet efficient als je 2 queries uitvoert?

Ik zit dan te denken om voor select queries geen Prepared statement te gebruiken zoals hieronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

//verinding maken etc..
$sql = "SELECT naam FROM tbl_persoon";
$results = $db->query($sql);

?>


zodat ik de rijen kan tellen, en voor insert, update en delete wel. Bij de select query zou ik dan wel quote()(of mysql_real_escape_string) moeten gebruiken om sql injectie tegen te gaan. Is dit een goede gedachte of heb ik iets verkeerd begrepen uit de tutorial?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:46:48
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 12:41:44
Quote Anchor link
Zolang je geen user content invoegd.
Anders moet je gebruik maken van prepared statements. En die zorgen dat voor de mysq_real.. etc.
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 12:58:23
Quote Anchor link
Martiveen - op 15/11/2012 12:41:44:
Zolang je geen user content invoegd.
Anders moet je gebruik maken van prepared statements. En die zorgen dat voor de mysq_real.. etc.


Dus als ik het goed begrijp zijn prepared statements voornamelijk goed voor insert, update en delete? Maar voor select niet echt handig.
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 13:07:32
Quote Anchor link
Hangt er vanaf of je user input gebruikt. Dan is het handig
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 13:15:44
Quote Anchor link
Martiveen - op 15/11/2012 13:07:32:
Hangt er vanaf of je user input gebruikt. Dan is het handig


Dus als ik een query maak
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
"SELECT naam, adres, woonplaats FROM tbl_gegevens where id = ".$invoer;
?>


Dan voer ik deze query toch maar 1 keer uit en dan heeft het toch niet echt nut om er een prepared statement van maak? Het enige voordeel wat ik dan zie van prepared statement is het feit dat je geen mysql_real_escape_string() hoeft te gebruiken volgens mij wordt het dan wel trager. Of is dit niet zo?
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 14:17:00
Quote Anchor link
Nu gebruik je geen prepared statement.
Voorbeeldje van PHP.net
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
    FROM fruit
    WHERE calories < :calories AND colour = :colour'
);
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();
?>


EDIT: linkje naar de code http://php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php
Gewijzigd op 15/11/2012 14:20:07 door Martiveen -
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 15:00:26
Quote Anchor link
Martiveen - op 15/11/2012 14:17:00:
Nu gebruik je geen prepared statement.
Voorbeeldje van PHP.net
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
    FROM fruit
    WHERE calories < :calories AND colour = :colour'
);
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();
?>


EDIT: linkje naar de code http://php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php


dat was ook mijn plan. Voor selects geen prepared statements en voor alle andere commando's wel :)
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

15/11/2012 15:18:51
Quote Anchor link
Werken met PDO is helemaal anders dan werken met mysql_* functies. Van de snelheid zal je niks merken, een gemiddelde query duurt nog geen milliseconde.

Je moet even alles wat je weet over mysql_* functies vergeten. Als je PDO gebruikt heb je deze niet meer nodig. Ook mysql_real_escape_string heb je niet meer nodig.

Ik zal even proberen uit te leggen in enkele stappen hoe je met PDO werk, om gegevens op te halen uit een database. Dit door gebruik te maken van prepared statements.

1) Verbinden met de database. Hiervoor gebruik je de variable $con.
2) De query schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $sql = "SELECT id FROM users WHERE naam = :naam"; ?>

Op de plaats waar je normaal user input* zo invoegen plaats je nu eerst een ':' en dan de een zelfgekozen duidelijke naam van die userinput. Omdat we hier een naam gaan invullen, neem ik ':naam';
3) De query 'preparen'. Nu wil ik even duidelijk maken waarom je de query moet preparen. We hebben hier een query met user input*. Stel we hebben een form met een input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="naam" placholder="naam">

In dit input veld moet je je naam invullen. Deze naam wordt dan via $_POST doorgestuurd naar een .php bestand. Als je dan de query gaat opstellen krijg je dit: (een niet prepared query):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id FROM users WHERE naam = $_POST['naam']

Deze query gaat het id uit de tabel users halen. Maar wat als ik nu mijn naam niet invul maar iets anders bv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mijnnaam; DELETE FROM users;
Ik heb nu i.p.v. een naam een query ingevuld. PHP gaat deze query ook uitvoeren. Alle users zijn nu verwijderd. Deze techniek die veel door hackers wordt gebruikt noemt men SQL injectie. (injection) Wat kan je nu doen omdat te voorkomen is alle tekens die door SQL in de query wordt gebruikt te gaan escapen, eigenlijk gewoon een \ voor gaan plaatsen. Daarvoor heb je bij mysql_* functies mysql_real_escape. Die gaat er dus voorzorgen dat er geen sql injectie mogelijk is.

De mensen die PDO hebben ontwikelt waren zo slim om dit anders aan te pakken. I.p.v. te escapen gaat PDO eerst de query versturen (preparen) en dan pas de user input, of de variable.

Zo prepare je een query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $q = $con->prepare($sql);?>

We maken nu een nieuwe variable $q aan, en we gebruiken de varibale $con voor onze eerder gemaakte connectie, en $sql is onze query.

4) Nu hebben we natuurlijk geen user input of variable input gestuurd, dat gaan we nu doen. Dit kan op 2 manieren:
a. $q-execute(array(':naam', $_POST['naam']));
b. $q->bindParam(':naam', $_POST['naam']);

Beide manieren zijn juist, maar ik dacht dat je beter bindParam kan gebruiken. Waaorm weet ik niet zo direct.

5) De opgehaalde data laten zien. Dit doe je door te 'fetchen'=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$row
= $q->fetch();
?>


In dit voorbeeld hebben we maar één rij opgehaald, als je meerdere rijen wilt ophalen doe je het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($row = $q->fetchtAll()){
    echo $row['naam'];
}

?>


Ik hoop dat alles duidelijk is. Anders vraag je het maar.

@De pro's. Ik denk dat alles wat ik geschreven heb juist, maar het kan natuurlijk dat er een foutje is ingeslopen.


*User input kan van alles zijn, meestal uit een form of uit de url, eigenlijk gewoon alles wat een gebruiker (user) kan invoegen(input)
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 15:36:50
Quote Anchor link
@LedFan (zal je post niet quoten dan wordt het nogal lang :))

Bedankt voor de duidelijke uitleg:
De reden dat ik DACHT dat ik bij selects beter geen prepared statements kon gebruiken was omdat ik in de tutorial het volgende las:
"In tegenstelling tot bijvoorbeeld de MySQLi extensie kent PDO geen methode om het aantal rijen in een resultaatset te bepalen."
Om dit dus te weten te komen moest er een extra query worden gemaakt en.. dat stond me eigenlijk tegen omdat ik dacht dat het qua snelheid niet zo goed ging (maar jij zegt nu dat dat eigenlijk niet uitmaakt tenzij je een robot bent maar dat zou dus geen probleem moeten zijn).

Waar ik dan wel aan zit te denken is dat je wel veel extra code moet schrijven alleen maar om te tellen hoeveel rijen er in een resultaatset zitten vandaar dat ik zo zit te twijfelen of ik PDO wel zo geschikt vond m.b.t. selects (daarvan wil ik vaak het aantal resultaten weten).
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

15/11/2012 15:50:03
Quote Anchor link
Ah. Ik zal een voorbeeldje maken met prepared statements en tellen hoeveel rijen je als resultaat hebt. Dat is toch wat je bedoelt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$sql
= "SELECT naam FROM users"; // Hier gaan we de namen van alle users ophalen
$q = $con->prepare($sql);
$q->execute();
$rows = $q->fetchAll();          // Omdat we meerdere users hebben doen we fetchAll();
$count count($rows);               // Nu gaan we het aantal rijen tellen en deze opslaan in $count
?>


Waarschijnlijk wil je als er 1 of meer resultaten is/zijn de namen nog op het scherm tonen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if ($count !== 0) // Verschillend van nul
{
     foreach($rows as $row){
          echo $row['naam'];

     }  

}
?>


Gewijzigd op 15/11/2012 15:51:06 door LEDfan nvt
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 16:02:11
Quote Anchor link
Hmmm.. dus in principe kan het wel gewoon.. Deze regel uit de tutorial maakte me helemaal van slag:
""In tegenstelling tot bijvoorbeeld de MySQLi extensie kent PDO geen methode om het aantal rijen in een resultaatset te bepalen.".

Maar aangezien je TOCH gewoon count() kan gebruiken heb ik nu geen reden meer om geen PDO te gebruiken. Hartstikke bedankt aan iedereen die hierin heeft gepost, ik denk dat ik nu wel weer vooruit kan :)
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

15/11/2012 16:04:30
Quote Anchor link
Nee dat kopt. PDO heeft geen mysql_num_rows o.i.d. maar zoals in mijn code kan je het zo oplossen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/11/2012 18:23:59
Quote Anchor link
Ik heb hier mijn mening over preps al gegeven.

Quote:
Maar aangezien je TOCH gewoon count() kan gebruiken heb ik nu geen reden meer om geen PDO te gebruiken. Hartstikke bedankt aan iedereen die hierin heeft gepost, ik denk dat ik nu wel weer vooruit kan :)

Als je alleen het aantal rijen wilt weten is het zelfs beter om COUNT(*) te gebruiken.
 
Ama saril

ama saril

09/12/2012 21:38:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/11/2012 18:23:59:
Ik heb hier mijn mening over preps al gegeven.


Ik heb nu toevallig nodig dat ik een query meerdere keren uitvoer dus in dit geval is PDO wel de goede keuzen denk ik. Bij enkelvoudige queries zou ik mysqli kunnen gebruiken maar is het niet netter als je alles met 1 methode maakt (dus OF alleen PDO, of alleen mysqli?)


Ik zal niet een nieuw topic starten aangezien dit topic toch over PDO gaat.
Is het mogelijk om de pointer te resetten als ik
$row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
dus als ik de fetch functie gebruik zou ik graag later de pointer nog een keer naar het begin zetten. Ik heb al zitten zoeken maar ik kan het echt nergens vinden. Maar het lijkt mij sterk dat het niet mogelijk is? Weet iemand hoe ik dit voor elkaar krijg?
Gewijzigd op 09/12/2012 21:40:49 door ama saril
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.