pdo werkt niet met netbook - Windows XP Home ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/03/2009 03:09:00
Quote Anchor link
Ik heb net een netbook gekocht, met Windows XP home.

Ik heb Xampp geïnstalleerd, zoals ik het al vaak heb gedaan.

Ik krijg het niet voor mekaar dat pdo werkt. Weet iemand waar dat aan kan liggen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:53:23
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/03/2009 07:35:00
Quote Anchor link
Omdat je hem niet geïnstalleerd hebt? Verder kunnen we hier niet ruiken wat er mis gaat. Check je logs, check phpinfo, etc.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/03/2009 15:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
print_r(PDO::getAvailableDrivers());
echo '</pre>';
?>

Dit geeft bij mij
Array
(
[0] => mssql
[1] => mysql
[2] => sqlite2
)

Dit geeft geen warnings. Er wordt connectie gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$db
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=phphulp', 'root', '');
?>


Vanaf ik echter een query uitvoer, krijg ik een dialog box met:
Quote:
Apache HTTP Server has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.
...


Ik heb niets anders gedaan dat ik op mijn gewone pc gedaan heb, waar alles perfect werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

11/03/2009 15:57:00
Quote Anchor link
Laat me raden, je draait WIndows Vista?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/03/2009 16:11:00
Quote Anchor link
Als je een connectie kan maken is er dus niks mis met PDO...
Kan je überhaupt wel een query uitvoeren? Zonder PDO dus.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

11/03/2009 16:17:00
Quote Anchor link
WillemJan Z schreef op 11.03.2009 16:11:
Als je een connectie kan maken is er dus niks mis met PDO...
Kan je überhaupt wel een query uitvoeren? Zonder PDO dus.


Er zijn hier meerdere topics waar dit probleem is besproken het gaat geloof ik om Windows Vista i.c.m. XAMPP. Een mogelijke oplossing is PHP upgraden of heel XAMPP.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

11/03/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 11.03.2009 15:57:
Laat me raden, je draait WIndows Vista?


>>>


"Ik heb net een netbook gekocht, met Windows XP home.."
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/03/2009 18:09:00
Quote Anchor link
Ja, MySQL op de klassieke manier aanspreken, lukt wel, enkel niet met pdo
 
- SanThe -

- SanThe -

11/03/2009 18:19:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 11.03.2009 15:49:
Quote:
Apache HTTP Server has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.
...


Kijk dus eens in de log files van Apache.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/03/2009 19:44:00
Quote Anchor link
Quote:
[Wed Mar 11 19:42:29 2009] [notice] Parent: child process exited with status 3221225477 -- Restarting.
[Wed Mar 11 19:42:30 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Wed Mar 11 19:42:30 2009] [notice] Digest: done
[Wed Mar 11 19:42:32 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8 configured -- resuming normal operations
[Wed Mar 11 19:42:32 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Wed Mar 11 19:42:32 2009] [notice] Parent: Created child process 736
[Wed Mar 11 19:42:33 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Wed Mar 11 19:42:33 2009] [notice] Digest: done
[Wed Mar 11 19:42:34 2009] [notice] Child 736: Child process is running
[Wed Mar 11 19:42:34 2009] [notice] Child 736: Acquired the start mutex.
[Wed Mar 11 19:42:34 2009] [notice] Child 736: Starting 250 worker threads.
[Wed Mar 11 19:42:34 2009] [notice] Child 736: Starting thread to listen on port 443.
[Wed Mar 11 19:42:34 2009] [notice] Child 736: Starting thread to listen on port 80.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/03/2009 19:46:00
Quote Anchor link
Het is een bug in xampp 1.7.
Hier staat een fix: http://www.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=16&t=32617
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/03/2009 20:16:00
Quote Anchor link
Precies wat ik nodig had.

Dank je.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.