PDO werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Goedeavond allemaal,

Ik ben vandaag begonnen om pdo werkend te krijgen maar dat wil niet echt lukken.

Ik draai het volgende: PHP 5.2.1

extension=php_pdo.dll
;extension=php_pdo_firebird.dll
;extension=php_pdo_mssql.dll
extension=php_pdo_mysql.dll

Dat staat in mn php.ini

Maar als ik dit script draai:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
print_r(PDO::getAvailableDrivers());
echo '</pre>';
?>


Krijg ik deze foutmelding:
Fatal error: Class 'PDO' not found in C:\Server\Apache2\htdocs\CMS\pdo.php on line 3

Wat heb ik gedaan:
* Gechecked of ik in het goede php.ini bestand bezig was.
* Gechecked of het path van de extensions klopte

Wat zie ik over het hoofd. op php.net lees ik:
PDO and all the major drivers ship with PHP as shared extensions, and simply need to be activated by editing the php.ini file:

Dus alles lijkt erop dat ik het goed doe toch?

Ik heb apache meerdere malen herstard.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:59:47
 
Frank -

Frank -

19/01/2008 21:50:00
Quote Anchor link
En wat zegt phpinfo() over PDO?

Wellicht heb je de verkeerde php.ini aangepast.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 21:56:00
Quote Anchor link
Ik weet zeker dat ik de goede php.ini heb aangepast want als ik phpinfo uitvoer krijg ik o.a dit te zien: Configuration File (php.ini) Path C:\Server\Apache2\PHP\php.ini en daarnaast heb ik dmv zoeken ontdekt dat er maar 1 php.ini bestand op de computer staat.

in de hele phpinfo komt het woord pdo niet voor, als ik met php get_loaded_extensions doe krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
bcmath
calendar
com_dotnet
ctype
session
filter
ftp
hash
iconv
json
odbc
pcre
Reflection
date
libxml
standard
tokenizer
zlib
SimpleXML
dom
SPL
wddx
xml
xmlreader
xmlwriter
apache2handler
gd
mbstring
mysql
mysqli


Dus dat is vreemd



Wat ik verder ontdekt heb: als ik start->uitvoeren->cmd->php.exe geeft dit:
Microsoft Windows XP [versie 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Freek>php.exe
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_mysql.dll' - Ongeldige toegang tot geheugenlocatie.
in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_mysqli.dll' - Ongeldige toegang tot geheugenlocatie.
in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_pdo.dll' - Kan opgegeven module niet vinden.
in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_pdo_mysql.dll' - Kan opgegeven module niet vinden.
in Unknown on line 0
 
Jeroen Langenberg

Jeroen Langenberg

19/01/2008 22:01:00
Quote Anchor link
Zegt toch al voldoende? Even zorgen dat je de modules bemachtigd (Zal wel op PHP.net staan) en vervolgens in de juiste map gooien. Zal je die debugtrace ook niet meer zien.

Succes ermee! ;)
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Wat zie ik over het hoofd. op php.net lees ik:
PDO and all the major drivers ship with PHP as shared extensions, and simply need to be activated by editing the php.ini file:


En het rare is dat hij zegt dat hij ook niet bij mysql.dll kan komen, maar die staat wel bij loaded extensions...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:11:00
Quote Anchor link
Staan de bestanden php_pdo.dll en php_pdo_mysql.dll wel in de extensions map? Je kunt heel lang tegen PHP zeggen dat hij ze moet laden, maar als ze niet bestaan wordt dat moeilijk.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Nee ze staan er niet, maar je zou ze neit hoeven te hebben want ze horen er standaard bij te zitten, staat op de website, heb ik nu tot twee keer toe gezegd. Maar ik had al naar de bestanden voor en een windows os gezocht maar ik kon niets vinden.

BTW:
dit werkt ook niet dl('de goede naam'); dan zegt ie dat het niet mag en dat ik het via php.ini moet doen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:30:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 19.01.2008 22:18:
Nee ze staan er niet, maar je zou ze neit hoeven te hebben want ze horen er standaard bij te zitten, staat op de website, heb ik nu tot twee keer toe gezegd.
Ja he wijsneus, waarom werkt het niet dan?

Als de extensions niet in die map staan, zijn ze blijkbaar niet meegeleverd met jouw installatie van PHP. Dat er iets anders op de PHP.net site staat, wil nog niet zeggen dat je ze niet nodig zou hebben!

Kortom, download de benodigde extensions, en gooi ze in die map. Activeer ze in je php.ini en herstart apache. Als het goed is moeten ze dan wel beschikbaar zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:31:00
Quote Anchor link
Ja maar waar vind ik ze, ik heb gegooglde op de naam, maar ik krijg allen bestand voor unix os.
 
Noppes

Noppes

19/01/2008 22:39:00
Quote Anchor link
Een wel bekende plek is:
http://snaps.php.net/

of je upgrade naar 5.2.5
http://nl2.php.net/downloads.php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:39:00
Quote Anchor link
Heb ze even voor je online gezet. Zowel de pdo driver als de specifieke drivers voor mysql en pgsql.

http://phphulp.jorendewit.nl/temp/pdo.rar

ps. Overigens kun je ze ook gewoon hier vandaan halen: http://pecl4win.php.net/list.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Dankjullie wel, het werk,
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 19.01.2008 22:52:
Dankjullie wel, het werk,
Natuurlijk werkt het! Succes ermee in ieder geval ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.