PDO

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/02/2012 15:10:25
Anchor link
Hallo,

Een kort vraagje over PDO. Ik wil gebruik gaan maken van PDO MqSQL versie. Nu meen ik me te herinneren dat die niet standaard in PHP zit (hier is ie gelukig wel aanwezig). Maar wat ik me afvraag... is dit een aparte plugin en kan het dus zo zijn dat deze op bepaalde servers niet aanwezig is?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:00:13
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2012 15:22:27
Anchor link
Ja, via PDO::getAvailableDrivers() kun je kijken welke PDO extensies aanwezig zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2012 16:52:44
Anchor link
okeej, thanks
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/02/2012 16:56:19
Anchor link
PDO is geen aanrader, je zult bij bepaalde zaken alsnog de mysqli benodigen!!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2012 16:58:35
Anchor link
Noppes, kun je iets specifieker zijn? Ik hoor alijd dat je PDO moet gebruiken. Waarom raad jij dan mysqli aan?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/02/2012 17:09:55
Anchor link
PDO is te beperkt in de mogelijkheden, je kan lang niet alles wat je met mysqli wel zult kunnen. Specifieker kan ik niet zijn, want na 1 maal er naar PDO gekeken te hebben was ik het al beu.

- PDO is leuk voor de simpele queries en een niet al te ingewikkeld databasemodel -
 
Jaron T

Jaron T

17/02/2012 17:10:57
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2012 17:13:15
Anchor link
Dankjewel Noppes. Dan ga ik me er nog even in verdiepen. Jaron thanks voor de links! Ik heb weer wat leesvoer begrijp ik... ;)
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2012 17:20:33
Anchor link
Ik ben wel benieuwd waarom PDO dan alleen geschikt is voor kleine queries.

Duren lange en moeilijke queries in PDO langzamer? Wat is er zo slecht aan PDO dat je er na 1 maal mee bent gestopt?

Je bent een beetje oppervlakkig noppes. Je neemt eerst heel keihard een stelling in die niet zomaar wat is en als je het dan moet uitleggen ben je heel erg vaag en heb je eigenlijk geen redenen. Je gaat slechts alleen nog door om je stelling nog harder te maken en te zorgen dat jou mening goed is, maar echt onderbouwen heb ik nog niet gezien.

Ik zie graag meerdere redenen waarom jij voor MySQLi kiest i.p.v. PDO. Wat voordelen dat ik van PDO vind:
- Met prepered statements kun je in PDO de parameters een naam geven, waardoor het met bindParam het een stuk makkelijker hebt.
- Foutafhandeling met exceptions, dat past veel beter bij de hedendaagse methodes.
- Het voelt meer OO aan vind ik. MySQLi lijkt erop alsof ze alle mysql_* functies direct hebben overgeplaatst in een class genaamd MySQLi.
- Mogelijkheid tot uitbouwen naar een andere db dan MySQL.
Gewijzigd op 17/02/2012 17:21:02 door Wouter J
 
Kees Schepers

kees Schepers

17/02/2012 17:50:13
Anchor link
De reactie van Noppes is natuurlijk veel te kort door de bocht en niet onderbouwd. Hij zegt het zelf al, hij heeft er even naar gekeken en was het dan al beu. Ik vindt dat je dan niet het recht hebt om het dan maar direct onderuit te halen omdat je er niets van snapte.

Verder ben ik wel benieuwd wat voor geavanceerde queries niet met PDO kunnen en MySQLi wel, volgens mij maakt dat geen donder uit. Ook zijn vele ORM/DBAL frameworks op PDO gebaseerd, die ingezet worden voor grote (lees: GROTE) projecten worden ingezet. Ik zie dus geen reden in waarom PDO zo slecht zou zijn.

En daar komen ook nog de voordelen bij zoals Wouter hierboven beschrijft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2012 20:02:29
Anchor link
Even korte enquete dan...

Ben jij voor PDO of voor MySQLi?

Stemmen maar...!
 

17/02/2012 21:45:32
Anchor link
PDO +1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2012 21:47:58
Anchor link
Thanks :)

Nog meer meningen? Ik hoor ze graag!
 
Erwin H

Erwin H

17/02/2012 22:38:46
Anchor link
Kees Schepers op 17/02/2012 17:50:13:
De reactie van Noppes is natuurlijk veel te kort door de bocht en niet onderbouwd.

So what else is new?

Maar ik kies ook voor PDO. Maar dan wel om de simpele reden dat ik dat als eerste heb geleerd bij mijn overstap naar php en ik tot dusverre nog geen reden ben tegengekomen om in plaats daarvan mysqli te gaan gebruiken. Geen sterke reden dus en ik daag mensen uit om te proberen me over te halen :-)
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2012 23:10:52
Anchor link
Ik kies ook 100% voor PDO. Ik ben PHP binnengekomen met het MySQLi, heb daarna MySQL geleerd en toen pas PDO.

Maar PDO is naar mijn mening veel meer geoptimaliseerd. Het bevat betere prepared statements en lijkt veel meer op OO. MySQLi lijkt gewoon iets als 'hey, OO programmeren is tegenwoordig in, laten we alle mysql_* functies pakken en die in een class stoppen. Voor het OO gevoel maken we de link_identifier als property van die class, en ohja laten we er nog een slecht prepared statement systeem bij bouwen.'

Let wel op dat ik dit alleen vanuit gebruikersperspectief bekijk, de broncode van MySQLi of PDO heb je ik eerlijk gezegd nog nooit ingekeken.
 

18/02/2012 09:59:26
Anchor link
Noppes Homeland op 17/02/2012 17:09:55:
PDO is te beperkt in de mogelijkheden, je kan lang niet alles wat je met mysqli wel zult kunnen. Specifieker kan ik niet zijn, want na 1 maal er naar PDO gekeken te hebben was ik het al beu.

- PDO is leuk voor de simpele queries en een niet al te ingewikkeld databasemodel -


Dit is naar mijn mening pittig-onzin, ik gebruik PDO voor alle websites i.p.v. Mysqli_* volgens mij is het zelfs to dat in PHP6 mysql en mysqli functies verdwijnen en alleen PDO blijft bestaan als database adapter.

Overigens heeft PDO meer "features" zoals bijv. named parameters in prepare statements. En natuurlijk dat mysqli alleen MySql ondersteund en PDO nog veel meer database-servers.. Zoals bijv. Sql-server.

Zelf zou ik overigens kiezen voor PDO.
 
Phpnuke r

phpnuke r

18/02/2012 10:25:07
Anchor link
PDO +1

1. Het is Object Oriented ($row->koekjes, $row['koekjes'] $query->fetchobject()...)
2. Het ondersteunt meer databases, vooral handig voor open source projects waarmee ikzelf bezig ben. Hierdoor kan je de gebruiker laten kiezen welke database ze willen gebruiken.
3. Er is ooit eens de geruchte geweest dat ze mysql_query en al die andere rommel willen verwijderen uit php6, hoewel ik me dat betwijfel want PDO is pas sinds 5.1.0 ofzo.
4. PDO ondersteunt zeker niet alleen kleine querys, wat een onzin. Waarom zou php.net dan pdo hebben gemaakt?

Ikzelf kan hier genoeg mee hoor, volgensmij heeft mysql_query er niet zoveel als dit:

Quote:
PDO::beginTransaction — Initiates a transaction
PDO::commit — Commits a transaction
PDO::__construct — Creates a PDO instance representing a connection to a database
PDO::errorCode — Fetch the SQLSTATE associated with the last operation on the database handle
PDO::errorInfo — Fetch extended error information associated with the last operation on the database handle
PDO::exec — Execute an SQL statement and return the number of affected rows
PDO::getAttribute — Retrieve a database connection attribute
PDO::getAvailableDrivers — Return an array of available PDO drivers
PDO::inTransaction — Checks if inside a transaction
PDO::lastInsertId — Returns the ID of the last inserted row or sequence value
PDO::prepare — Prepares a statement for execution and returns a statement object
PDO::query — Executes an SQL statement, returning a result set as a PDOStatement object
PDO::quote — Quotes a string for use in a query.
PDO::rollBack — Rolls back a transaction
PDO::setAttribute — Set an attribute
PDOStatement — The PDOStatement class
PDOStatement::bindColumn — Bind a column to a PHP variable
PDOStatement::bindParam — Binds a parameter to the specified variable name
PDOStatement::bindValue — Binds a value to a parameter
PDOStatement::closeCursor — Closes the cursor, enabling the statement to be executed again.
PDOStatement::columnCount — Returns the number of columns in the result set
PDOStatement::debugDumpParams — Dump an SQL prepared command
PDOStatement::errorCode — Fetch the SQLSTATE associated with the last operation on the statement handle
PDOStatement::errorInfo — Fetch extended error information associated with the last operation on the statement handle
PDOStatement::execute — Executes a prepared statement
PDOStatement::fetch — Fetches the next row from a result set
PDOStatement::fetchAll — Returns an array containing all of the result set rows
PDOStatement::fetchColumn — Returns a single column from the next row of a result set
PDOStatement::fetchObject — Fetches the next row and returns it as an object.
PDOStatement::getAttribute — Retrieve a statement attribute
PDOStatement::getColumnMeta — Returns metadata for a column in a result set
PDOStatement::nextRowset — Advances to the next rowset in a multi-rowset statement handle
PDOStatement::rowCount — Returns the number of rows affected by the last SQL statement
PDOStatement::setAttribute — Set a statement attribute
PDOStatement::setFetchMode — Set the default fetch mode for this statement
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 10:26:32
Anchor link
Quote:
volgens mij is het zelfs to dat in PHP6 mysql en mysqli functies verdwijnen en alleen PDO blijft bestaan als database adapter.

Dit heb je dan verkeerd begrepen. De mysql_* functies worden standaard uit gezet in PHP6 (als die ooit gaat komt...) en omdat dat zo is is er de MySQLi class en de PDO class geïntroduceerd.

Ik heb zelf nog een oplossing bedacht die veel CMS systemen gebruiken:
Gebruik standaard PDO, maar laat de gebruiker bepalen welke hij wilt gebruiken. Dit kan hij dan bijv. aanpassen in de config.ini file:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
database.adapter = PDO
# of
database.adapter = MySQLi


Als je je framework goed in elkaar zet is dit alleen een kwestie van Models aanpassen en dat moet denk ik wel lukken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2012 15:22:04
Anchor link
Okidoki, thanks voor alle reacties. Het lijkt erop dat PDO toch heeft gewonnen... maar Noppes (of iemand anders) is natuurlijk altijd vrij om zijn mening toe te lichten en de argumenten te noemen waarom hij MySQLi prettiger vindt dan PDO. Tot die tijd is de overwinning in ieder geval voor PDO.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 17:57:51
Anchor link
Spamkickslotje
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.