[PDO-OOP]Record pagina script...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben nu een class aan het schrijven voor het ophalen van de gegevens uit de database voor een occasion script(Het is een pagina class script-verdeeld de resultaten over meerdere pagina's met in de url ?page=1).
In de class pgNav heb ik PDO erbij geextend(dus class pgNav exten PDO). Nu werkt de connectie en heb ik al een werkende sql voor het tellen van de aantals records, maar nu werkt er een stukje niet goed. Het is een SELECT met ORDER BY en een LIMIT voor het pakken van de uiteindelijke gegevens op de pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php    
public function getContentArray()
{

  //$iOffset = ($this->CurrentPage - 1) * $this->iRows;
  //$query = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$this->iRows.' OFFSET '.$iOffset.';';
        
  //$start = ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  //$query = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';

    
  $stmt = parent::prepare($query);
  $stmt->execute();
  $aContent = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    
  return $aContent;
?>

}


Hoe kan ik dit stuk werkend krijgen? Ik krijg gewoon niks te zien als ik het print_r plaats. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd zonder resultaat. En is het verplicht om de prepare() gedeelte t edoen als je gebruik wil maken van fetchAll()?

Alvast bedankt, Ilyes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:23:59
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = parent::$sth->fetchAll();  
  return $aContent;
?>


Krijg ik een error:
Fatal error: Call to a member function fetchAll() on a non-object in ... on line 104. Regel 104 is de "$aContent = parent::$sth->fetchAll(); " die je ook in het bovenste gedeelte ziet staan.

Ik wil verder met programmeren, maar zit nu dus vast door dit. En dat is echt irritant als je even vast zit :(.
 
--

--

31/08/2008 22:01:00
Quote Anchor link
Quote:
Een verzoekje.
Er zijn steeds meer mensen die denken de moderator te moeten uithangen, en op posts waar ze mensen zien bumpen gaan reageren, met als resultaat nog een bump. Dit werkt behoorlijk averechts. Mijn verzoek dan ook om dit in de toekomst achter wege te laten. Bedankt voor je inzet en begrip!


Toch mag je nog steeds niet bumpen. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Maar jha, ik zit hier elke keer de pagina te refreshen :P... Is eenmalig en zal dan ook niet meer gebeuren :P. Ik vind zelf ook niks op google dat werkt :(
 
Jelmer -

Jelmer -

31/08/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = parent::$sth->fetchAll();  
  return $aContent;
?>


Let even op de op-een-na laatste regel. parent::$sth, dat stukje klopt niet. $sth is gewoon een variabele in de huidige scope, niet een static property van PDO zelf. Dus gewoon $sth->fetchAll() :)

PS: Waar staat $sth voor? De variabele-naam klinkt wat vreemd en onverwacht.
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 22:17:00
Quote Anchor link
Weet niet waarvoor het staat. Ik had het zo gevonden en wat mee zitten experimenteren. Ik ben uiteindelijk van plan als het werkt te veranderen.

edit:
Werkt ook weer niet :(:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = $sth->fetchAll(); /* Regel 104 */
       return $aContent;
?>

Error:
Fatal error:  Call to a member function fetchAll() on a non-object in ... on line 104


edit2:
Zal ik anders de hele script plaatsen? Maak mij niks uit of andere hem gaan gebruiken of iets dergelijks.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Jelmer -

Jelmer -

31/08/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Dat mag. Ik denk echter dat parent::query een fout oplevert (SQL error, tabel niet gevonden, iets in die richting) en dat daarom $sth false is. Ik raad aan om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pdo
->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
?>

in je code te gebruiken, zodat je zeg maar standaard hetzelfde effect als 'or die(mysql_error())' hebt tenzij je er iets aan doet (try-catch statement plaatsen)
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 23:03:00
Quote Anchor link
Ik plaats wel even een try catch blok. Ik zal het zo posten...

edit:
Ik heb een domme fout gemaakt... Ik heb de database en de script niet op elkaar afgestemd. Even nu kijk of ie het doet.
Regelnummer: 105
Bestand: ...
Foutmelding: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'voornaam' in 'order clause'

edit2:
Ik zie dat ik nu geen error krijg, maar hij doet het nog steeds niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
public function getContentArray()
    {
       try
        {
            parent::setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
            //$iOffset = ($this->CurrentPage - 1) * $this->iRows;
          //$sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$this->iRows.' OFFSET '.$iOffset.';';
            $start = ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;
            $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
            echo $sql;
          $content = parent::query($sql);
        $aContent = $content->fetchAll();
        echo '<pre>';
            $aContent;
            echo '</pre>';
            return $aContent;
        }
        catch(PDOException $e)
        {
        echo '<pre>';
        echo 'Regelnummer: '.$e->getLine().'<br>';
        echo 'Bestand: '.$e->getFile().'<br>';
        echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage().'<br>';
        echo '</pre>';
        }    
    }

Als ik de sql in phpmyadmin doe. Dan doet hij het.

edit3:
Ik zie nu dat je de waardes niet kan zien met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
echo '<pre>';
$this->aContent;
echo '</pre>';


Maar alleen met $this->aContent[1]['merk'] bijvoorbeeld. Maar hoe komt dat dan eigenlijk?

edit4: Ik heb vandaag denk ik te lang gewerkt aan dit. Want de domme fouten die ik nu in een keer zie. Ik had dit in plaats van het laaste:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
echo '<pre>';
$this->aContent;
echo '</pre>';        

echo '<pre>';
print_r($this->aContent);
echo '</pre>';


Echt dom dus... Maar hij doet het nu :). Dankje voor alle hulp! Zal hem ook hier nog plaatsen om te zien of ik het oop concept wel een beetje door heb(dus of het wel echt oop is en niet een stukje code in oop :p)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.