Pfcongrez 2009 verslag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

20/04/2009 13:07:00
Quote Anchor link
Hallo :)

Omdat ik een kaartje van phphulp heb gekregen leek me het gepast om een soort van verslag te schrijven over het congres. Dus wat ik geleerd heb en gewoon wat leuke informatie.

De dag begon rond 13:00, en ik moest twee uur reizen, maar dat was het zeker waard! Er waren vier sprekers met verschillende onderwerpen.
1. Adversitement - Matthijs Keij
2. HTML5 - Anne van Kesteren
3. DeZign for Databases - Michael Posthuma
4. Test-Driven Development - Derick Rethans

Even een noot vooraf, het gaat hier niet om objectieve verslagen, maar over mijn ervaringen.

1. Adversitement
Hij (Matthijs Keij) werkt bij een bedrijf waar men de sites analyseert. Dat doet men op de manier ala google (Google analytics), maar met als doel om kosten te besparen en zo meer geld te maken met het bedrijf. Het start met simpele advertenties waar je gaat kijken van hoeveel mensen trappen nu echt in de reclame en bestellen daadwerkelijk iets. Hetzelfde doen ze met allerlei soorten reclame manieren, bijvoorbeeld email en google adwords. Door het analyseren van een complete site (en dat overzichtelijk weer te geven) laat men zien en adviseert men waar men het beste in kan investeren en zodoende meer geld kan verdienen. Voornamelijk doel is dus kosten besparen en met de huidige middelen meer geld verdienen. Hij ging er heel globaal op in, en niet hoe dat technisch allemaal precies werkt. Dat is natuurlijk wel jammer, want dat is veel interessanter. Goede spreker, die boeiend vertelde.

2. HTML5
Hierna kwam anne van kesteren. Een jongen rond de 25 gok ik, en werkzaam bij opera. Hij vertelde over HTML5. Hoe html5 begonnen is en wat er nu allemaal gebeurt. Ook liet hij veel nieuwe features zien van html5. Zoals <canvas>, sessionStorage, localStorage en <input type=date>. Hij vertelde boeiend en het was interessant om allemaal te horen wat we kunnen verwachten. En natuurlijk de gebruikelijke Internet Explorer grapjes maakte het een leuke presentatie, want iedereen van het congres heeft wel problemen met IE gehad! Voor meer informatie: http://whatwg.org en de blog

3. DeZign for Databases
Michael Posthuma vertelde over de basis dingen van databases, zoals FK en PK. Hij legde het uit met behulp van het programma dat zijn bedrijf maakt. Dit was ronduit de saaiste presentatie. Vertelde slecht (en was niet goed verstaanbaar) maar ook dat het voor mij al vaste kost is. Het programma biedt wel veel, maar het is ook niet goedkoop. Voor ons als web ontwikkelaars is het programma veel te uitgebreid. (vind ik). Linkie: DeZign for Databases.

4. Test-Driven Development
Nu kwamen we bij de laatste presentatie aan. Bij deze presentatie heb ik het meest geleerd. Het ging over een andere en nieuwe manier (geen syntax) van code schrijven. De presentatie werd gehouden door Derick Rethans. Hij heeft meegewerkt aan Xdebug (extentie voor debuggen php) en heeft ook meegewerkt aan andere extenties. Hij legde uit dat testen een onmisbaar deel is van programmeren. Je bent veel tijd kwijt aan testen, dat is natuurlijk ook nodig want je mag best fouten maken, maar die moeten niet voorkomen in de definitieve versie van je script.
Derick:
It's OK to write code that does not work. Just Don't Ship It!
Test-Driven development is een manier van schrijven. Je maakt voor elke functionaliteit een kleine test (liefst zo klein mogelijk). Voor elke class die je schrijft, schrijf je direct de testen (het liefst schrijf je de testen voordat je de code hebt geschreven). Je maakt dus heel veel testjes, als je dus wat veranderd moeten al die testen nog goed gaan. Je kan die testen allemaal handig laten testen door bepaalde scripts. Wat je dan bijvoorbeeld kan doen is nadat je alles gecommit(svn) hebt. Ga je alle testjes laten draaien, als het goed is moet alles goed gaan. Zo niet, dan weet je dat je nog wat moet doen.

In plaats van iets veranderen; in je browser testen of het geheel werkt, ga je hier per class testen of dat kleine stukje doet wat hij moet doen. Zo ja, dan heb je het goed gedaan en mag je er vanuit gaan dat hij in de rest van het script ook werkt. Hij vertelde heel erg boeiend en na deze presentatie was je in ieder geval weer wakker.
Leesvoer: http://phpunit.de, dia's: http://derickrethans.nl/files/tdd-pfcongrez09.pdf http://phpundercontrol.org

Kortom, een behoorlijk leerzaam congres!
Na dit alles nog even wat gedronken en toen ging ik m'n trein halen omdat ik 's avonds ook nog wat had!

Voor vragen en opmerkingen, gewoon reageren natuurlijk!

Ik hoop dat het volgend jaar weer net zo interessant wordt.

Links naar foto's en dia's zijn nog niet beschikbaar, die komen nog.

Groetjes, Han

PS: Kris wie was jij?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:34:22
 
- SanThe -

- SanThe -

20/04/2009 13:26:00
Quote Anchor link
Netjes, bedankt voor de genomen moeite.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.