Pff, te lang zitten staren...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Milo S

Milo S

16/01/2012 17:39:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$sql =
"
INSERT INTO order
(
    user_id,
    dateTime
)
VALUES
(
    '1',
    '0000-00-00'
)
";


Nou jongens, ik zit nu al zo lang te staren op het probleem hier. Misschien dat iemand het ziet? Ik ben het helemaal kwijt. Vind het gewoon niet. Wie verlost mij van me lijden.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:46:17
 
Jasper DS

Jasper DS

16/01/2012 17:40:38
Quote Anchor link
Misschien ligt het aan "dateTime" gereserveerd woord?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

16/01/2012 17:40:46
Quote Anchor link
user_id = "1", een INT is geen string en heeft dus geen quotes nodig. ( er vanuitgaande dat je user_id in je DB dus van het type INT is )
 
Jasper DS

Jasper DS

16/01/2012 17:41:33
Quote Anchor link
@Merijn, dat zou geen probleem mogen geven?
Gewijzigd op 16/01/2012 17:41:51 door Jasper DS
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2012 17:42:04
Quote Anchor link
Ik zet in op Japer.
 
Chris -

Chris -

16/01/2012 17:42:15
Quote Anchor link
Milo, order is een gereserveerd woord in MySQL. Gebruik hier backticks voor om het te overrulen, of maak een betere opzet ;)

Toevoeging op 16/01/2012 17:42:47:

Zet jullie weddenschappen maar op mij ;)
 
Jasper DS

Jasper DS

16/01/2012 17:44:26
Quote Anchor link
+1 chris :) ik zat toch al min of meer juist ;)
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

16/01/2012 17:46:04
Quote Anchor link
als je velden hebt met het type INT of double of float of noem maar op, kun je er niet iets anders inzetten. Toegegeven een int kun je wel kwijt in een double, maar een double in een int wordt al lastig, als het toegelaten wordt wordt het afgerond naar beneden. dus 0.99999 wordt 0.

Een '1' wordt niet magisch een 1.

Maar ook ik zet nu hoge ogen op de reserved keywords, heb er glad overheen gekeken namelijk. Order alsook datetime zijn gereserveerde woorden.
 
Chris -

Chris -

16/01/2012 17:47:34
Quote Anchor link
@Merijn, ben het met je eens. Enige is, MySQL is niet zo strict hierin. pgSQL en andere (fatsoenlijkere) databases zijn een stuk strenger!
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

16/01/2012 17:49:21
Quote Anchor link
aha, handig om te weten. Heb net even gekeken ook, beide woorden zijn sowieso gereserveerd dus daar loopt ie hoe dan ook al op vast.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sql
=
"
INSERT INTO `order`
(
    `user_id`,
    `dateTime`
)
VALUES
(
    1,
    '0000-00-00'
)
"
;
?>
Gewijzigd op 16/01/2012 17:52:04 door Pieter Jansen
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

16/01/2012 17:51:58
Quote Anchor link
Als je de foutcode had gelezen (mysql_error()), had je dit hoogstwaarschijnlijk ook geweten.
 
Chris -

Chris -

16/01/2012 17:53:51
Quote Anchor link
@Merijn; dus eigenlijk zou bijvoorbeeld onderstaande opzet beter zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php $sql = "
INSERT INTO tbl_orders (
    user_id,
    insert_date
)
VALUES(
    1,
    NOW()
);
"
; ?>
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

16/01/2012 17:57:35
Quote Anchor link
zeer zeker, maar dan moet hij z`n datamodel even aanpassen. Jou voorbeeldje is een stuk eleganter, vereist alleen iets meer werk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.