[Pg]installatie etc.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Yoo,

Ik wil samen met henk Postgresql gaan uitproberen.
Hier had k ff paar vraagjes over..
- Is er een soort pakket like w(l)amp ?
- Ik wil het op windows OF op linux installeren.. maakt niet uit op welke maar heb t liefst op linux.. hoe moet ik dat gaan fixen =) ?
- Welke admin kan ik t best gebruik phppgadmin? Want gebruik maken van foreign keys is iets wat wij graag willen en dus graag via de admin zouden willen doen..

Groeten Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:49:00
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:38:00
Quote Anchor link
- Nee, pgSQL heeft niks met wamp o.i.d. te maken, een databaseserver is een apart onderdeel die je apart kunt installeren. Niks bijzonders
- RTFM. Download bv. een RPM en in notime heb je pgSQL draaien. Zie de handleiding
- pgAdmin3 is dé tool om pgSQL-databases te beheren. Ga niet met php-scriptjes klooien (PhpPgAdmin == php), dat werkt niet goed.

FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
CREATE TABLE schemanaam.orders (
  id serial,
  id_product integer,
  aantal integer,
    CONSTRAINT pk_orders PRIMARY KEY (id),
    CONSTRAINT c_aantal CHECK (aantal > 0),
    CONSTRAINT fk_orders_product FOREIGN KEY (id_product)
      REFERENCES products (id)
        ON DELETE RESTRICT
        ON UPDATE RESTRICT
);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Ok tnx =)
Is pgadmin3 een programma dat je moet installeren op een andere computer als je in de database van een andere computer wilt ?
Wat is trouwens serial precies? al gevonden
Is soort primary key ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Een PK is een PK, een serial is een integer met een sequence, een nummergenerator. Zeg maar de auto_increment van pgSQL, maar dan beter dan de auto_increment die je kent van MySQL.

pgAdmin3 is een lokaal programma om pgSQL-databases te beheren. Die installeer je op je eigen pc. Of je daarmee ook de database op de server kunt beheren, ligt aan de instellingen van de server. Via ssh of evt. PhpPgAdmin kun je uiteraard altijd pgSQL beheren.
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Oke dankje frank!
Ik zou mn linux bak is gaan opstarten en gaan proberen!
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
T lukt me niet om php en pg te installeren.. al genoeg gegoogled maar kan maar niet duidelijke/makkelijk tut vinden, heeft iemand misschien een duidelijk tut voor mij?
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Je geeft erg weinig informatie. Wat probeer je allemaal te installeren op welk platform? En wat gaat er fout? Welke foutmeldingen krijg je, etc. etc.
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Ik maak voor apache en php gebruik van deze tut :
http://www.htmlwijzer.nl/artikel/linserver.php
er staat: Nu is het tijd om PHP te gaan installeren. Op dezelfde manier installeer je de volgende pakketten: php4-cgi, php4-mysql, php5-cgi en php5-mysql.

dus dan selecteer ik die pakketten in synaptic en krijg ik een error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/mysql-common_5.0.38-0ubuntu1.1_all.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/libmysqlclient15off_5.0.38-0ubuntu1.1_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-common_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-cgi_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-mysql_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found


Je kan natuurlijk de php-bestanden zelf wel halen ergens vandaan, maar waar moeten ze dan staan enzo

Mvg Vincent
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:50:00
Quote Anchor link
tja, die url's zijn niet goed, daar krijg je inderdaad een 404 op.

Maar wat heeft dit met PostgreSQL te maken? Daar krijg je geen enkel error op! Probeer je die eigenlijk wel te installeren of is die installatie al klaar?
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Ik heb nog geen php op mijn server.. kijk wat ik wil is:
- apache (die staat erop)
- php
- postgresql
- mysql (minder belangrijk)
Maar wat heb ik aan postgresql zonder php (als je een site wilt maken) daarom =)
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:58:00
Quote Anchor link
PostgreSQL-package voor Ubuntu

En hier een tut voor en LAMP-installatie op ubuntu. Let er wel op dat je de pgSQL-paramters opgeeft bij de installatie van PHP, anders gaat dat niet werken!

Ps. Vergeet PDO e.d. niet! Kijk dus vooraf even hoe jouw PHP-installatie eruit moet komen te zien. Kan je een hoop dubbel werk schelen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Ohja PDO, ik ben nu bezig met postgresql dus php komt nog =)
Trouwens.. ik gebruik deze nu: http://bioinformaticsonline.co.uk/2007/02/26/postgresql_on_ubuntu_linux_how_to want vond die erg duidelijk.
Alleen toch 1 vraagje over er staat:
add in your subnet mask (i.e. 255.255.255.0) and the IP address of the machine that you would like to access your server (i.e. 138.250.192.115).

mijn subnet mask is dacht ik 255.255.255.0 dus die voer ik wel in.. maar met ip bedoelen ze dan locale ip of ip van bijv. http://www.mijnip.nl ?

Laat maar! heb postgresql nu werkend ! :D met pgAdmin III ernaast! nu php nog =)

Ik heb nu via tasksel gedaan wat jij had gestuurd.. maar nu is ie in 1x geinstalleerd ? zonder vragen.... nu weet ik niks over installatie van PDO etc.. ik zal wel ff testen of het erop zit..
en voila
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => mysql
    [1] => pgsql
)

Dit zegt mij: goed nieuws! =)


2 vraagje die ik toch even wil stellen:
- Is een schema zoiets als een tabel?
- Is PDO de enige manier om postgresql te benaderen (gewoon interesse)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

02/02/2008 18:00:00
Quote Anchor link
1) Nee, een SCHEMA is geen tabel, tabellen staan namelijk in een SCHEMA, samen met andere objecten. Dankzij het gebruik van SCHEMA's kun je al een beetje OO in de database toepassen: users met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA users en topics met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA topics. Ook zou je een SCHEMA api kunnen aanmaken waarmee je de database voor de buitenwereld openstelt. Alle andere SCHEMA's sluit je af.
2) Nee, je kunt ook met pg_connect() een verbinding opzetten en de rest van de pgSQL-specifieke PHP-functies gebruiken. Denk aan pg_query() om een queyr uit te voeren. Ik ben lui en gebruik dus PDO, hoef ik nergens meer over na te denken.
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.

Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?

En om nog even terug te komen op:

pgFrank schreef op 30.01.2008 15:38:
FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.


Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)

Edit:

btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

05/02/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Vincent schreef op 05.02.2008 14:09:
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.
En hoe denk jij pgSQL te gaan gebruiken zonder SCHEMA's? Ja, ook 'public' is een SCHEMA. En deze gooi je weg, gooi hem weg uit de database template1. Dan wordt deze ook niet meer aangemaakt in nieuwe databases, die zijn namelijk gebaseerd op de database template1.

Quote:
Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?
Zoals reeds is gezegd, ik ben lui en gebruik alleen PDO. Kan dus niet echt wat zinnigs zeggen over de pg_stuff-functies. Ik weet dat ze vergelijkbaar zijn met de mysql_stuff-functies, maar daar houdt het mee op.

Quote:
Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)
Zie de secundaire sleutel, dat is de nederlandse vertaling voor foreign key. Wanneer je een tabel aanmaakt, kun je bij het tabblad constraints ook secundaire sleutels aanmaken.

Quote:
btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Iets na 11 uur 's morgens aan het bier? Dat is mij nog iets te vroeg, zeker tijdens de carnaval. Ik moet eerst de consumptie van gisteravond verwerken... Foto's voor de liefhebbers van Samba. Zondagavond zijn wij ook naar Sambódromo geweest, een aanrader!
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
Oke hartelijk dank!
Ik ga meteen aan de slag =)
Hier is t btw al 14:27 en was al heel vroeg op vandaag vandaar =)
Zozo, sexy foto's daar hoor, ziet er gezellig/leuk uit!

Edit:

Je moet idd altijd minimaal 1 schema gebruiken, zat tijdens het typen van die regel al te bedenken om het te verbeteren maar toch niet gedaan =) maakt opzich ook niet veel uit =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.