php afbeelding datum ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jojo

jojo

31/08/2007 18:04:00
Quote Anchor link
is het mogelijk om met php de datum op te halen waneer de afbeelding is aangemaakt.

Fotocamera's zetten dit vaak in de foto, met nog meer data zoals bijv (cameramodel,flits,belichting,dpi,flitsmodel ect)

Dus ik wil echt de datum wanneer de foto is gemaakt met de fototoetstel, niet wanneer het op de computer is verplaatst
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:30:21
 
Gerard M

Gerard M

31/08/2007 18:41:00
Quote Anchor link
Dan zou je deze functies moeten gebruiken:
http://nl3.php.net/manual/en/ref.exif.php

Ik heb deze functies nog nooit gebruikt, dus meer kan ik je niet vertellen. Success.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerard M
 
M Ypma

M Ypma

31/08/2007 19:38:00
Quote Anchor link
filectime() is alles wat je nodig hebt:)
Edit:

ik lees net dat je het moment van de foto zelf wilt... dat bereik je niet met deze functie en zult dus idd het advies van mijn voorganger moeten volgen. succes!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

31/08/2007 19:50:00
 
Jojo

jojo

01/09/2007 01:51:00
Quote Anchor link
Ik heb uitgezocht dit is de oplossing:

instaleer: http://nl3.php.net/manual/en/ref.exif.php
door de ";" voor "extension=php_exif.dll" weg te halen in php.ini
php.ini kan je vinden in "c:/windows"
(ik gebruik appserv webserver, dit kan mischien niet met bijv apache)

!!!TRICKY!!!:
zorg ervoor dat ";" ook weg is voor "extension=php_mbstring.dll"
EN!!!
dat "extension=php_mbstring.dll" boven "extension=php_exif.dll" staat zodat die eerder word gelaad

Nu je webserver herstarten en je kan beginnen met EXIF

php script voorbeeldje:

[linebreak]Code (php) 123456789 <?php## Als je deze code niet snapt, kan je beter niet beginnen met EXIF## En de beginners handleiding nog is goed door lezen$exif = exif_read_data(a.jpg);echo <pre>;print_r($exif);echo </pre>;?> [linebreak]

Dat was het, het is heel makkelijk alle informatie staat in een array.
Dus meer ga ik niet uitleggen want vanaf nu is het piece of cake.
moeilijkte vind ik het intaleren van EXIF ;)

Zeer handig dit, ik hoop dat ik hier mensen help in de toekomst.

Bedankt voor jullie comments zonder, was ik hier niet uitgekomen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jojo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.