PHP array naar file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berend R

Berend R

07/05/2021 19:17:33
Quote Anchor link
Goedemiddag allen,

Hier een beginner in PHP.
Ik zou graag een array to file willen maken. (.txt)
Hoe kan ik dit het beste doen?
Hier heb ik een klein stukje van mijn code:

function ArrayToFile($array)
{

file_put_contents("test.txt",$array);

return $file;
}

Hier is $array een naam, adres, woonplaats.
Maar ik krijg dit niet weer gegeven in een .txt bestand.
Het .txt bestand word wel gemaakt, maar hij is leeg.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 11:28:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2021 19:25:01
Quote Anchor link
In welke notatie wil je het opslaan in je txt-file?
Heb je een voorbeeld van hoe het uit moet komen te zien? Of is het een bestaand formaat zoals CSV,JSON of XML?
 
Berend R

Berend R

07/05/2021 19:27:06
Quote Anchor link
Zoals dit:

Voornaam: test
Adres: test 2
Postcode: 0000 XX
Woonplaats: test 4
Telefoonnummer: 0123456789
Email: [email protected]

Waarbij voornaam, adres enz... vast staat en de gegevens achter de : anders kunnen zijn. (invul formulier)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2021 19:33:06
Quote Anchor link
Je kan van te voren je array met foreach uitlezen, en de inhoud in een string zetten, die je aan elkaar plakt met de 'concatenation operator' in PHP.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$content
= "";
foreach($array as $key=>$value) {
    $content .= $key ." : " . $value.PHP_EOL;
}


file_put_contents("test.txt",$content);
?>
 
Berend R

Berend R

13/05/2021 13:54:41
Quote Anchor link
Bedankt voor je hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.