PHP ARRAY SORT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

01/06/2017 09:21:05
Quote Anchor link
Hoi mede phpers,

Ik heb een vraagje, ik wil graag een array sorteren op alfabetische volgorde maar ik weet niet hoe.
Hier mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$userArray
= array();
$memberArray = array();
foreach($etc as $voorbeeld) {
$fieldArray = array();
array_push($fieldArray, $memberData['groupMemberId']);
array_push($fieldArray, utf8_encode($voornaamData['value']));
array_push($fieldArray, utf8_encode($achternaamData['value']));
array_push($fieldArray, utf8_encode($fieldValueData['value']));
array_push($memberArray, $fieldArray);
array_push($userArray, array(utf8_encode($thisUserData['name']), $memberArray));
}

echo json_encode($userArray);
?>

Nu wil ik graag dat alles gesorteerd word op $fieldValueData['value'], hoop dat iemand mij daarmee kan helpen :)
Gewijzigd op 01/06/2017 15:00:33 door Tim Kampherbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:12:04
 
Ivo P

Ivo P

01/06/2017 11:42:51
Quote Anchor link
als je je code binnen php-tags (<¿php en ¿>) zet, wordt deze ook wat leesbaarder.

ik snap niet geheel wat je nu doet.
Vooral omdat er data vanuit het ene naar het andere array gaat.

Maar laten we bij het begin beginnen: waar komt die data vandaan? Uit een database eventueel? Want waarschijnlijk kun je dan beter daar beginnen met sorteren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/06/2017 13:02:04
Quote Anchor link
custom array = custom sorteerfunctie
En wat @Ivo zegt.

Enne, waarom is die data om te beginnen niet UTF-8?
Enne, waarschijnlijk wil je ook expliciet aangeven dat dit (JSON-data en) UTF-8 betreft door het meegeven van een header:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');
echo json_encode($jeUtf8Data);
?>
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

01/06/2017 14:59:53
Quote Anchor link
Is wel UTF-8, heb dit alleen uit de code gestript omdat de code veel te lang is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/06/2017 15:02:29
Quote Anchor link
Waarom gebruik je dan nogmaals utf8_encode()?
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

01/06/2017 15:07:10
Quote Anchor link
Ben inmiddels geholpen heb het anders opgelost, toch bedankt!
 
Bart Smulders

Bart Smulders

04/06/2017 19:36:42
Quote Anchor link
Je kan ook bv de functie sort gebruiken [Link]http://php.net/manual/en/function.sort.php[/link]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.