PHP array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Darkwing Duck

Darkwing Duck

27/07/2007 16:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een string, met als in houd "test1,test2,test3,koekjes".

Is het mogelijk om deze string met een simpele functie naar een array om te zetten, zodat ik kan kijken met in_array(); of "koekjes" of "test2" aanwezig zijn in de lijst?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:42:44
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2007 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$array
= explode(',', $string);
?>
 
Gerard M

Gerard M

27/07/2007 16:31:00
Quote Anchor link
uitgebreid voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$string
= "test1,test2,test3,koekjes";
$foo = 'test1';

if(in_array($foo, explode(',', $string))) {
    print 'Variable $foo zit WEL in de string';
}
else {
    print 'Variable $foo zit NIET in de string';
}

?>
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

27/07/2007 16:38:00
Quote Anchor link
En hoe kun je kijken of een string geen niet-toegestane characters bevat?

Ik heb een string met alle toegstane tekens:
"1234567890qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm-=?!@:.,"

en ik heb een string: "koekjes!$".

Hoe kan ik het script laten kijken dat de "$" daar niet thuishoort?
 
GaMer B

GaMer B

27/07/2007 16:51:00
Quote Anchor link
Kun je doen met een preg_match()
 
Lord Niek

Lord Niek

27/07/2007 16:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    if(strstr('$','koekjes!$')) {
        echo "oohooo! da mag nie!";
    }
else {
        echo "fap";
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lord Niek
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

27/07/2007 17:01:00
Quote Anchor link
GaMer13, preg_match lijkt me nogal ingewikkeld :S

Niek, dat is kijken of het mag aan de hand van een string met de VERBODEN karakters. Kan het echt niet met een lijst van de toegestande karakters?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(preg_match('/[a-z0-9-=!@:,\?\.]+/', $string))
{

    // String bevat alleen toegestane tekens
}
?>
 
Gerard M

Gerard M

27/07/2007 17:13:00
Quote Anchor link
Het volgende stukje code laat alle letters en nummers toe. Alle andere characters zijn illegaal. Het is een van de duizend methodes hoe je dit kan aanpakken.

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar er zijn veel tutorials over te vinden, zelfs op phphulp.nl

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$string
  = "koekjes$";
$pattern = "^([[:alnum:]]{0,})$";

if(ereg($pattern, $string)) {
    print 'De variable $string heeft geen illegale characters';
}
else {
    print 'Er zit een illegaal character in de variable $string.';
}


?>
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

27/07/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Blanche, als ik "$$$" doe dan detecteerd hij het maar bij "koekjes$" niet :S
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2007 18:11:00
Quote Anchor link
Zo werkt het waarschijnlijk wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(preg_match('/^[a-z0-9-=!@:,\?\.]+$/', $string))
{

    // String bevat alleen toegestane tekens
}
?>
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

27/07/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Ja zo werkt hij ;)
Bedankt, had ik nodig voor een registratiesysteem in mijn PHP Hotel.
 
Vincent

Vincent

27/07/2007 18:43:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 27.07.2007 18:11:
Zo werkt het waarschijnlijk wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(preg_match('/^[a-z0-9-=!@:,\?\.]+$/', $string))
{

    // String bevat alleen toegestane tekens
}
?>


Kan dat ook met de functie ereg? Ja toch?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2007 19:04:00
Quote Anchor link
Uiteraard.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.