[PHP] array_search met hoofdletter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Voeten

Michael Voeten

23/01/2009 13:27:00
Quote Anchor link
Hoi,

Hoe kan ik in mijn array zoeken naar een string, en hoofdletters negeren ?

dus ik zoek fiets maar er staat Fiets in de array
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:59:42
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2009 13:30:00
Quote Anchor link
Je zou de array met een foreach loop kunnen doorlopen en strtolower() gebruiken om de vergelijking in lowercase te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
foreach($array as $key => $value)
{

    if(strtolower('value') == 'fiets')
    {

        echo 'Gevonden';
    }
}

?>
 
Michael Voeten

Michael Voeten

23/01/2009 13:32:00
Quote Anchor link
ik heb het al opgelost dmv een functie in me class die de array loopt en alle values naar strtolower doet, eigenlijk soortgelijk aan die van jou

bedankt iig
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.