PHP Characters in String

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Lydian

Ruben Lydian

02/03/2013 21:29:01
Quote Anchor link
Hi, I am Lydian and I have a question.

I'm trying to make a script where you get a input(text)box,
you enter a few random letters. And then you get a word.

For example :
Inputbox --> r u s f
*Press enter*
Result --> surf

It needs to recognize the letters and then print the word
(if the word exists). Even if you enter more letters, it recognizes the word
inside all those letters.


This is for an important school project and I really don't want to fail it :/
Thanks !
-Lydian
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:19:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2013 21:45:23
Quote Anchor link
Hello Ruben (or Lydian),

This is a dutch webcommunity. Can you provide your topic in the Dutch language?
This makes it easier to understand.
 
Ruben Lydian

Ruben Lydian

02/03/2013 21:50:58
Quote Anchor link
Hallo ik ben Lydian en ik heb een vraag.

Ik ben hopeloos een script aan het proberen te maken waar
je een textbox hebt, en dan moet je verschillende letters ingeven,
en dan als je enter duwt krijg je een woord waaruit die letters bestaan.

Bijvoorbeeld:
In the textbox -> r u s f
*enter*
Resultaat -> surf

Het woord surf zit al vooraf ingegeven.
Dus de gebruiker moet het woord zoeken door bepaalde letters te gokken.


Dit is een belangrijk schoolproject en ik wil er echt niet op buizen :/
Thanks !
-Lydian
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/03/2013 21:54:40
Quote Anchor link
Moet dit javascript zijn of mag het ook in een combinatie PHP met javascript?
 
Ruben Lydian

Ruben Lydian

02/03/2013 21:55:32
Quote Anchor link
Het mag ook in combinatie.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/03/2013 21:56:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo strrev("Hello world!"); // outputs "!dlrow olleH"
?>
 
Ruben Lydian

Ruben Lydian

02/03/2013 22:01:27
Quote Anchor link
Dat maakt het woord gewoon omgekeerd toch ?

Het moet iets zijn in deze logica :

Je geeft bijvoorbeeld 'r u s f' in de tekstbox, je klikt enter.
Dan komt het woord surf tevoorschijn. Omdat die letters het woord surf maken.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/03/2013 22:10:55
Quote Anchor link
En wat als iemand eekt ingeeft?
Dan kan teek en keet. Wat moet er dan worden getoond?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/03/2013 22:12:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$str
= 'abcdef';
$shuffled = str_shuffle($str);

// This will echo something like: bfdaec
echo $shuffled;
?>


Bron: php.net
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/03/2013 22:20:22
Quote Anchor link
okee

dat ligt iets moeilijker.

De logische oplossing:
alle mogelijke combinaties letter voor letter bekijken of ze overeenkomen met de ingegeven waarde.
als alle letters voorkomen dan hebben we een match.

in php code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$string
= 'rusf';

$words = array('surf', 'surfen', 'hakken', 'slurf', 'hulk');

foreach($words as $word) {
    $matches = 0;
    for($i = 0 ; $i < strlen($word) ; $i++) {
        for($j = 0 ; $j < strlen($string) ; $j++) {
            if($word{$i} == $string{$j}) {
                $matches++;
            }
        }
    }

    echo $string.' heeft '.$matches.' letters die het zelfde zijn als '.$word.'<br />';
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.