PHP Chat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 09:53:00
Quote Anchor link
Ik ben besig geweest met een chat via php/mysql
werkt allemaal wel, alleen ik wil hem opnieuw scripten, dit keer werkend bet bestanden.
Ik heb al een aantal ideeën namelijk:
Login form:
* Gebruikersnaam of Email Adres
- zoekt naar een map op de host, bestaat deze niet, geeft hij aan dat er een verkeerde gebruikersnaam opgegeven is, vind hij hem wel:
* Wachtwoord
- in de map van de gebruikersnaam staat een bestand password.txt, waar het wachtwoord in md5 in staat (de map word bevijligd met htacces ofzow) komt deze overeen met de opgegeven wachtwoord, kom je in een nieuwe pagina, en opent hij automatisch een popup.
vervolgens werkt het zoals msn/icq ed. met een 'contactpersoon lijst'.
elke toegevoegde gebruiker slaat hij op in buddy.txt in de map van de gebruiker(word per regel opgeslagen ed). hij scant ook dat bestand als er een map bestaat met de betreffende gebruikersnaam, zo niet, word de regel verwijdert,
dan komt het chat gedoe. da wil ik laten werken met chatlogs wat hij op de host opslaat als een txt bestand...

allemaal heel leuk en aardig,
maar ik heb eigenlijk nog geen flauw idee hoe ik met bestanden en mappen werk via php.
Hoe maak ik het:
* via registraatie een map aan maken.
* via registratie een bestand (password.txt) aanmaken.
* inloggen de map en bestand scannen
* contactpersoonlijst opslaan (buddy.txt)
* chatlogs maken. (gebruikersnaam.txt)

dat was het denk ik wel.. :)
als jullie scripts weten te vinden waar ik wat aan heb (bestanden enz) mag ook geplaatst worden.

Groetjes Yme-Jan :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:35:12
 
DaeDaluz

DaeDaluz

24/04/2005 09:58:00
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 10:05:00
Quote Anchor link
ftp_mkdir(resource ftp_stream, string directory);

eeuhm..
als ik me niet vergis, is resource ftp_stream de map waar het in komt, en de string directory is de map wat hij erin aan maakt...
ftp_mkdir(html, $gebruikersnaam);

maar eeuhm.. dit is via ftp.. er is dacht ik wel een anderen manier...
maar weet ik zo ook niet
voglens mij met gewoon mkdir of mdir ofzow..
Gewijzigd op 24/04/2005 10:06:00 door Yme-Jan
 
Jelmer -

Jelmer -

24/04/2005 10:09:00
Quote Anchor link
exec('mkdir '.$map);
Misschien werkt dat?

(zit nu achter pda dus de bijbehorende functiebeschrijvingen moet je zelf even van php.net halen)
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 10:18:00
Quote Anchor link
Stap 1 is afgerond...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mkdir ("/usr/opt/usr/wa4o6920633/DOMAIN/HTML/a4o.chat/members/$email", 0777);
?>

dit werkt :)
maar nu nog (op dezelfde manier) het password.txt
mkfile is het niet.. ik zoek zelf nog eventjes verder, maar als jullie me voor zijn.. heel graag.. :)
 
DaeDaluz

DaeDaluz

24/04/2005 10:19:00
Quote Anchor link
// edit Je hebt hem toch zelf gevonden :)

edit 2:

Fopen ken je toch wel? :)
Gewijzigd op 24/04/2005 10:20:00 door DaeDaluz
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 10:30:00
Quote Anchor link
ik kan helemaal nog niks met bestanden.. 8-)
maja..
ik leer (a)
hier heb ik denk ik wel wat hulp bij nodig..
want hij maakt het bestand nog niet aan..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
fopen ("/usr/opt/usr/wa4o6920633/DOMAIN/HTML/a4o.chat/members/$email/password.txt", "w");
?>

beetje meer uitleg zou nou wel eventjes leuk zijn :)
 
DaeDaluz

DaeDaluz

24/04/2005 10:48:00
Quote Anchor link
Probeer het is met w+ ipv w, en hij zou toch wel een error geven als het niet lukt..
Gewijzigd op 24/04/2005 10:50:00 door DaeDaluz
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 11:34:00
Quote Anchor link
hmm...
hij werkt nu wel,
heb ook nagevraagt op een ander forum *nolink*
die gaven mij het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
if(!function_exists('file_put_contents')) {
  function
file_put_contents($filename, $data, $file_append = false) {
   $fp = fopen($filename, (!$file_append ? 'w+' : 'a+'));
   if(!$fp) {
     trigger_error('file_put_contents cannot write in file.', E_USER_ERROR);
     return;
   }

   fputs($fp, $data);
   fclose($fp);
  }
}

file_put_contents("/usr/opt/usr/wa4o6920633/DOMAIN/HTML/a4o.chat/members/$email/password.txt", "$password");
?>

voor de mensen die dit zou kunnen gebruiken.. plaats ik het hier..

allemaal prachtig gedaan.. :)
Gewijzigd op 24/04/2005 11:55:00 door Yme-Jan
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 11:57:00
Quote Anchor link
Nu moet ik de map beveiligen..
via .htaccess is dacht ik de beste manier.
maar hoe?
wat moet er in staan?
wat is de makkelijkste manier om een htaccess te maken?
 
DaeDaluz

DaeDaluz

24/04/2005 12:02:00
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 12:12:00
Quote Anchor link
jeuj.... 8-)
had net ook al gezocht op google naar .htaccess..
maar zoals gewoonlijk zoek ik naar de verkeerde dingen... :P

iig..
nu moet ik de login pagina hebben..
ik heb:
Een form (onvoorstelbaar eh 8-))
form word gesubmit..
hij scant de dir members naar map namen,
als hij één vindt, opent hij die map en leest password.txt
daar staat het wachtwoord in met md5...
helemaal top... (Y)
ik heb al gevonden (weer verloren) hoe ik het bestand inlees...
maar de mappen scannen heb ik nog niet.. *hulp*
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 12:24:00
Quote Anchor link
directory scannen heb ik nu ook :)
namelijk met is_dir :-)
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 15:46:00
Quote Anchor link
register en login werkt :)

maar nu wil ik met de buddylist besig,
daarmee moet ik de arreys kunnen tellen uit het bestand..:
conbtactpersoon 1£contactpersoon2£contact3£contact4
enz enz...
ik kan zelf zien dat er nu 4 staan, kan php dat ook automatisch doen, en dan via een while of for ofzow het in de lijst plaatsen?
(mss beetje vage uitleg maja..)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/04/2005 15:51:00
Quote Anchor link
http://nl2.php.net/manual/en/ref.array.php In die lijst staat vast wel een oplossing.

Waarom zoeken als ik net bedenkt dat het count() is wat je nodig hebt ^^,
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 16:07:00
Quote Anchor link
eeuhm..
kan zijn dat dit is wat ik nodig heb,
maar daar zijn de arreys al gemaakt,
het enige wat ik heb, is een bestand buddy.txt met daarin namen van contactpersonen. en die moeten geteld worden,
tensei het makkelijker kan om alle contactpersonen te laten zien in de lijst..
 
Jelmer -

Jelmer -

24/04/2005 16:13:00
Quote Anchor link
oow, split() en explode() (doen ongeveer hetzelfde, maar ik denk dat jij explode nodig hebt, die is sneller en simpeler ^^,)
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 16:23:00
Quote Anchor link
heb ik al... hoe tel ik ze.. 8-)
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 16:29:00
Quote Anchor link
wacht even..
voorbeeld:
$var = "hoi£doei£whatever£wat dan nog?";
$var = explode("£", $var);
om ze in het scherm te brengen heb je dit:
echo "ding: " . $var['0'] . "<br>";
echo "ding: " . $var['1'] . "<br>";
echo "ding: " . $var['2'] . "<br>";
echo "ding: " . $var['3'] . "<br>";
maar ik wil, zoals via mysql een while zo hebben:
echo "ding: " . $var['$i'] . "<br>";
bijvoorbeeld... waarbij hij alles automatisch laat zien.
daar is echter een for ofzow voor nodig..
en een 'aantal' volgens mij..
dus ik wil php alles laten tellen, en vervolgens de for uitvoeren...
of kan het simpeler?
 
DaeDaluz

DaeDaluz

24/04/2005 16:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$tot
= count($var);
for ($i = 0; $i < $tot; $i++) {
echo "ding: " . $var['$i'] . "<br>";
}

?>


Dit het makkelijkst lijkt mij
 
Yme-Jan

Yme-Jan

24/04/2005 16:45:00
Quote Anchor link
hmm.. hij laat nu niks zien.. de regels staan er wel..
ding:
maar de $var werkt niet...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.