php check mysql operator/function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- wes  -

- wes -

02/02/2010 16:15:00
Quote Anchor link
Dit kan vast niet, maar is er een manier (bijv php-function) om te controleren of een string een mysql operator of function is.

Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$var
= 'NOW()';

// herkennen dat dit een mysql datetime function is

$var = 'CONCAT()';

// herkennen dat dit een mysql operator is

?>


snappezvouz?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:20:09
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

02/02/2010 16:23:00
Quote Anchor link
Ja, natuurlijk *kan* dat, maar ik kan me geen situatie voorstellen waarin je dat nodig hebt.
 
- Jim  -

- Jim -

02/02/2010 16:29:00
Quote Anchor link
Zover ik weet is dat er niet omdat PHP de MySQL-functies 'gewoon' als een String behandeld.

En of dat nuttig is,... geen idee.... en maakt het uit?
 
- wes  -

- wes -

02/02/2010 16:32:00
Quote Anchor link
RichardvV schreef op 02.02.2010 16:23:
Ja, natuurlijk *kan* dat, maar ik kan me geen situatie voorstellen waarin je dat nodig hebt.


gelukkig kan ik wel zo'n situatie bedenken. en hoe denk jij dat dat *kan* ?

ga er voor je eigen geruststelling maar vanuit dat de toekomst van de aarde ervan afhankelijk is.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

02/02/2010 17:01:00
Quote Anchor link
Gelukkig kun jij me die situatie dan uitleggen, ik ben benieuwd.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

02/02/2010 17:01:00
Quote Anchor link
Ik geloof niet dat een dergelijke functie bestaat. Ik denk wel dat je deze functie zelf eenvoudig kunt maken.

Ik zou de tabel met functies van mysql.com een klein beetje aanpassen en kopieren in een database.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/func-op-summary-ref.html

Dan controleer je of de variabel voor komt in deze tabel en haal je eventueel de description op.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

02/02/2010 17:05:00
Quote Anchor link
RichardvV schreef op 02.02.2010 17:01:
Gelukkig kun jij me die situatie dan uitleggen, ik ben benieuwd.


PHPhulp gebruikt ook iets dergelijks, bestaande php-functies in code blokken worden gelinked naar php.net.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

02/02/2010 17:09:00
Quote Anchor link
En dat is gewoon een array met mogelijkheden, totaal iets anders. Dat is overigens ook de enige manier om het te doen. Maarja, ga je dan maar eens afvragen wat er allemaal is... Er zijn genoeg verschillende DBMS-merken, die elk wel iets specifieks hebben. Zo hebben PostgreSQL, SQL Server en Firebird CTE's volgens de specificatie en doet Oracle hetzelfde maar dan met CONNECT BY.

Allemaal specifiek dus.
 
- wes  -

- wes -

02/02/2010 17:21:00
Quote Anchor link
@richard Dont break your pretty little head over the why

@lauren Hmm was ik al bang voor, zal dr zelf iets voor schrijven
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

02/02/2010 17:31:00
Quote Anchor link
Dat doe ik zeker wel, ik weet uit ervaring dat de reden belangrijker is dan de oplossing. Vaak ligt het probleem namelijk bij een verkeerde aanpak. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.