PHP class imagick not found

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

01/06/2011 17:14:08
Quote Anchor link
Hallo allemaal


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$im = new imagick( $filename );
 $im->cropThumbnailImage( 100, 100 );
 $im->writeImage( $thumb );


Bij deze code krijg ik de volgende error:

Fatal error: Class 'imagick' not found in imagefunction.php on line 92

wie weet waar dit aan kan liggen?

Gr, Jason
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:42:03
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

01/06/2011 17:16:13
Quote Anchor link
Hoofdlettergevoelig ;-)
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

01/06/2011 17:19:24
Quote Anchor link
wat bedoel je?
het is allemaal toch goed geschreven?
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

01/06/2011 17:21:47
Quote Anchor link
Is het niet Imagick?

http://php.net/manual/en/class.imagick.php
Gewijzigd op 01/06/2011 17:22:21 door Erik van de Locht
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

01/06/2011 17:31:04
Quote Anchor link
Nope,

ik heb het al eens eerder zo gebruikt, en met hoofdletter werkt het ook niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

01/06/2011 20:36:58
Quote Anchor link
ImageMagick zit niet standaard in PHP, die moet je apart installeren via PECL of als je onder linux host zit hij vaak ook wel in je package manager (sudo apt-get install php5-imagick).
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

02/06/2011 11:52:04
Quote Anchor link
waar moet ik deze dan plaatsen??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 13:05:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sudo apt-get install php5-imagick

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sudo yum install php5-imagick

uitvoeren, en alles gaat vanzelf.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

02/06/2011 13:07:30
Quote Anchor link
ik ben hiermee nog al een newbie...
hoe moet ik dat uitvoeren? gewoon in een php bestand zetten? of htaccess???
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 13:08:50
Quote Anchor link
Via SSH, in de linux-commandline (Shell)
uiteraard moet je wel volledige root (systeembeheerders)-toegang hebben.
Gewijzigd op 02/06/2011 13:09:05 door - Ariën -
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

02/06/2011 13:11:02
Quote Anchor link
het werkt bij mij op één server wel, en op een andere server van een andere hoster niet, het ligt dus aan de hoster?
dan moet ik daar maar contact mee opnemen..

bedankt voor je hulp!! :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2011 13:11:52
Quote Anchor link
Ja, als je niet zelf root-toegang tot de server heb (gedeelde server; shared hosting) dan zou ik inderdaad even bij hun aankloppen.
 
Andre Sep

Andre Sep

11/07/2011 17:18:25
Quote Anchor link
hoe werkt dit dan als je lokaal gebruik wilt maken van Imagick?

ik gebruik WampServer 2.0i, Apache2.2.11, PHP5.3.0 en ik draai dat allemaal op windows XP 32-bit.

waar moet ik dan de ImageMagick installeren? in de www-map of gewoon op de c: schijf?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.