php code check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Space gremlin

space gremlin

10/09/2013 20:57:24
Quote Anchor link
hoi ik heb een code in mijn website staan.
Deze werkt gewoon na behoren.

Echter was mijn vraag of jullie voor mij kunnen kijken.
Of dit niet simpeler is te maken. want ik heb het idee, dat ik
het op een omslachtige manier heb uitgewerkt.
En zo ja verneem graag hoe dan.
bedankt


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php

include 'inf.php'; (database login gegevens)

// tracking gegevens

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$datum = date("j-n-Y");
$tijd = date("h:i:s");


// website gegevens inlezen onderaan

mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");

$query  = "SELECT * FROM website  WHERE id = 1";
// $query2 = "ALTER TABLE webtracking AUTO_INCREMENT = 1";
$query3 = "INSERT INTO webtracking VALUES ('id',    '$ip','','$datum','$tijd')";
$query4 = "SELECT * FROM webtracking WHERE id= 1";
$query5 = "SELECT * FROM website ORDER BY id DESC";
$query6 = "SELECT * FROM webtracking ORDER BY id DESC";
$query7 = "truncate table webtracking";


$result  = mysql_query($query);
$result2 = mysql_query($query4);
//           mysql_query($query2);
           mysql_query($query3);
$result3 = mysql_query($query5);
$result4 = mysql_query($query6);
// $result7 = mysql_query($query7);

$num=mysql_numrows($result);
$num4=mysql_numrows($result4);


if ($num > 0) {

$counter=mysql_result($result,$i,"counter"); (telt bezoekers en word op website weergegeven)
$websitedatum=mysql_result($result,$i,"websitedatum"); (geeft datum op website weer wanneer laatst aangepast)
$copyright=mysql_result($result,$i,"copyright");
}



$datum2=mysql_result($result2,$i,"datum"); (plaatst datum eerste regel uit sql in datum2)


// checken of er gemaild moet worden

// indien datum ongelijk is ga verder met de else voor uitvoering)

if ($datum2 == $datum)  {
echo "niet verzonden test";
mysql_close();}
else {

// mailing gegevens
// haal email adres van en naar op uit sql

$i=0;

while ($i < $num) {
$naar=mysql_result($result3,$i,"naar");
$van=mysql_result($result3,$i,"van");
$i++;
}


$to = $naar;  
$email = $van;
$headers = "Gasten Teller: ".$num4." \r\n";  

// inlezen tracking data om te verzenden naar email

$i=0;
while ($i < $num4) {

$id=mysql_result($result4,$i,"id");
$ipadres=mysql_result($result4,$i,"ipadres");
$aantal=mysql_result($result4,$i,"aantal");
$datum=mysql_result($result4,$i,"datum");
$tijd=mysql_result($result4,$i,"tijd");

$headers .= $id." ".$ipadres." ".$aantal." ".$datum." ".$tijd." \r\n";  

$i++;
}


$subject =  "Bezoeker Overzicht ".$datum;

mail( $to, $subject, $headers,"From: $email");

// verwijderen en legen truncate
// nadat het verzonden is moet database weer leeg.

$result7=mysql_query($query7);
mysql_query($query3);
mysql_close();

echo $datum2;
};


?>
Gewijzigd op 10/09/2013 21:27:53 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:19:52
 
Eddy E

Eddy E

10/09/2013 21:13:48
Quote Anchor link
Ik vraag me af wat SELECT * FROM webtracking WHERE id= 1 terug gaat geven? Die blijft dan toch altijd gelijk?

Wat moet het script precies doen?
Ik ben voor je bezig, maar snap totaal niet wat je nu allemaal wat je doet.

Waarom truncate je de webtracking? Lekker laten staan toch?
 
Space gremlin

space gremlin

10/09/2013 21:20:32
Quote Anchor link
Bedankt en vraag gewoon hoor:
(ik heb nog even wat meer info verschaft in de script waarom)

Ik kan snappen dat de script alleen niet genoeg gegevens geeft.

(truncate) Aan de hand van de email die er in verwerkt is worden dus de gegevens verzonden,velden leeggemaakt, en de volgende dag weer een lege start. en zo elke dag.

(SELECT * FROM webtracking WHERE id= 1)

ik lees hier mee de eerste regel uit omdat ik daar de datum van wil hebben.
de volgende dag word de datum op dat moment gechecked met de datum in de database(deze is de vorige dag)
doordat de datum niet klopt worden de gegevens gemaild en vervolgt het verhaal van de truncate)

maar misschien doe ik dubbele dingen? of doe ik het niet goed.


wat ik aan het doen ben:
1 gedeelte zit er in verwerkt welke de bezoekers telt
Dan zitten er nog wat gedeeltes in die voor de index website zijn.
Dit is alleen data die word in gelezen en word weergegeven op de index.
Dit heb ik gedaan omdat ik deze gegevens via de main site kan benaderen en aanpassen.

1 gedeelte zit er in die het ipadres met datum en tijd in de sql zet.
dan het gedeelte die de gegevens van ip etc. verzend naar mijn email adres.
mijn emailadres heb ik sql gezet, omdat ik niet wil dat die opgepakt woord door spammers.
Gewijzigd op 10/09/2013 21:28:39 door space gremlin
 
Eddy E

Eddy E

10/09/2013 21:29:18
Quote Anchor link
Ik zou gewoon de data/rijen van de huidige dag opvragen en die mailen...
En niets truncaten?
 
Space gremlin

space gremlin

10/09/2013 21:30:35
Quote Anchor link
okee maar het truncaten is toch om de database te legen.
als ik dat niet doe blijft de data er toch voor altijd in staan?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/09/2013 10:12:56
Quote Anchor link
Ja, en?
 
Space gremlin

space gremlin

11/09/2013 12:18:55
Quote Anchor link
Omdat ik elke dag een mail krijg met deze gegevens.
Als ik hem niet leeggooi krijg ik ook de oude gegevens meeverzonden.
Natuurlijk kan ik daar wel weer wat voor schrijven dat hij alleen van de dag verzend
Maar waarom zou ik de oude gegevens bewaren als ik deze niet meer ga gebruiken.

Graag hoor ik waarom jullie tegen truncate zijn.

bedankt.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2013 12:30:35
Quote Anchor link
Stel er gaat wat mis met de mail of je gooit hem per ongeluk weg.
Dan ben je de gegevens kwijt.
 
Space gremlin

space gremlin

11/09/2013 12:35:39
Quote Anchor link
Het is namelijk geen probleem als dat een keer gebeurd.
De gegevens zijn niet zo belangrijk dat ik ze moet ontvangen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.