php code vermelden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/11/2009 12:21:00
Quote Anchor link
Hier ben ik weer en dit keer een simpele vraag.
Ik ben bezig met het maken van een pagina waarop de PHP code vermeld dient te komen. Nu ben ik toch vergeten hoe je dit vermeld krijgt.
Heeft iemand raad of tips voor me?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:53:48
 
Mr.Ark

Mr.Ark

11/11/2009 12:40:00
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/11/2009 13:03:00
Quote Anchor link
Is het vermelden van de codes niet simpeler te doen?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

11/11/2009 13:12:00
Quote Anchor link
-> http://php.net/manual/en/function.highlight-string.php

-> http://php.net/manual/en/function.highlight-file.php

Edit:


Dit is het makkelijkste wat mogelijk is ^_^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Jaron T

Jaron T

11/11/2009 13:19:00
Quote Anchor link
Een functie om php te laten zien uit een ubb parser:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function customHighlight($code)
{

    $code = highlight_string(htmlspecialchars_decode(strip_tags($code[1])), true);
    $code = str_replace('\"', '"', $code);
    $code = str_replace("?&gt;", "<span style=\"color: #0000BB\">?&gt;</span>", $code);

    $aLines = explode("<br />", $code);
    $iLines = count($aLines);

    $output = "<br /><div style=\"width: 116%;\"><b>PHP code</b><br /><div class=\"num\">";
    for($i = 1; $i <= $iLines; $i++)
    {

        $output .= $i ."<br />";
    }

    $output .= "</div><div style=\"float: left;overflow-x: scroll;overflow: auto;display: block;width:80%;\">\n$code\n</div><div style=\"clear:left;\"></div></div>";
    return $output;
}

?>
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/11/2009 13:26:00
Quote Anchor link
Ben ik weer en dan toch over je 1e posting.
Deze: http://articles.sitepoint.com/article/highlight-source-code-php
Heb ik gedownload en ga ik is kijken of ik dit aan het werk krijg.
Wellicht ook leuk voor de toekomst :-)
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/11/2009 13:33:00
Quote Anchor link
Jaron schreef op 11.11.2009 13:19:
Een functie om php te laten zien uit een ubb parser:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function customHighlight($code)
{

    $code = highlight_string(htmlspecialchars_decode(strip_tags($code[1])), true);
    $code = str_replace('\"', '"', $code);
    $code = str_replace("?&gt;", "<span style=\"color: #0000BB\">?&gt;</span>", $code);

    $aLines = explode("<br />", $code);
    $iLines = count($aLines);

    $output = "<br /><div style=\"width: 116%;\"><b>PHP code</b><br /><div class=\"num\">";
    for($i = 1; $i <= $iLines; $i++)
    {

        $output .= $i ."<br />";
    }

    $output .= "</div><div style=\"float: left;overflow-x: scroll;overflow: auto;display: block;width:80%;\">\n$code\n</div><div style=\"clear:left;\"></div></div>";
    return $output;
}

?>


DANK JE WEL!!! Zoiets bedoelde ik!

Als ik dit dan wil outputten:
echo '<center>';
for($i=1; $i<31; $i++)

Hoe zet ik deze functie er dan in?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lissy Pixel
 
Jaron T

Jaron T

11/11/2009 14:04:00
Quote Anchor link
Die van mij laat ook regel nummers zien ,

je gebruikt hem bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$code = '<?php echo "hoi"; ?>';
customHighlight($code);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaron T
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/11/2009 15:06:00
Quote Anchor link
lissy schreef op 11.11.2009 13:33:
Jaron schreef op 11.11.2009 13:19:
Een functie om php te laten zien uit een ubb parser:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function customHighlight($code)
{

    $code = highlight_string(htmlspecialchars_decode(strip_tags($code[1])), true);
    $code = str_replace('\"', '"', $code);
    $code = str_replace("?&gt;", "<span style=\"color: #0000BB\">?&gt;</span>", $code);

    $aLines = explode("<br />", $code);
    $iLines = count($aLines);

    $output = "<br /><div style=\"width: 116%;\"><b>PHP code</b><br /><div class=\"num\">";
    for($i = 1; $i <= $iLines; $i++)
    {

        $output .= $i ."<br />";
    }

    $output .= "</div><div style=\"float: left;overflow-x: scroll;overflow: auto;display: block;width:80%;\">\n$code\n</div><div style=\"clear:left;\"></div></div>";
    return $output;
}

?>


DANK JE WEL!!! Zoiets bedoelde ik!

Als ik dit dan wil outputten:
echo '<center>';
for($i=1; $i<31; $i++)

Hoe zet ik deze functie er dan in?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


Dat kan toch niet Santhe!
Ik had al gepost en kan dan toch niet quoten.

Terugkomend op het gebruik.
Ik krijg dit er niet in althans zonder dat ik krijg syntax error dus dit:
$code = '
// Here the days for the calendar
echo '<center>';
for($i=1; $i<31; $i++)
{
// if you know what you do you can change the month
if(date('Ymj') == '200912' . $i)
{
// De link where the graphics came from
echo '<a href="days/dag' . $i . '.php" target="self"><img src="images/' . $i . '.gif" alt="lissypixel" border="0"></a>&nbsp;';
}
else
{
// If clicks on the wrong date you get the error.php page
echo '<a href="error.php" target="acgc"><img src="images/' . $i . '.gif" alt="lissypixel" border="0"></a>&nbsp;';
}
}
echo '</center>';
?> ';

Hoe zet ik dit erin zonder dat het hele lappen tekst achter elkaar wordt maar wel met enters en opmaak zoals hierboven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lissy Pixel
 
Jaron T

Jaron T

11/11/2009 15:24:00
Quote Anchor link
Je zou even de hele zooi moeten escapen ^^ anders krijgen je veel errors
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/11/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met escapen precies?

I ken het hiernavolgende voor wat betreft het gebruik van \

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'I\'ve this done...';
?>


Maar hoe doe je dit bij de punt comma deze ;
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

14/11/2009 18:18:00
Quote Anchor link
Wat ik eigenlijk bedoel is de code neerzetten zoals hier:
http://www.test.santhe.nl/phphulp/nog_te_gaan.php
Mijn vraag dus concreet hoe doe je dit?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.