PHP codes in een html bestand!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marnix Peters

Marnix Peters

19/06/2006 20:52:00
Quote Anchor link
IK heb een html bestand en daarin geef ik uitleg hoe php moet!
Ik probeerde de php code in de html bestand te doen van dat ze die code kunnen zien, maar dat kan dus niet!
Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 02:30:35
 
Eris -

Eris -

19/06/2006 20:53:00
Quote Anchor link
Bestand opslaan als php..
 
Marnix Peters

Marnix Peters

19/06/2006 20:53:00
Quote Anchor link
Maar dan staat die php code niet in het scherm!
 
Marnix Peters

Marnix Peters

19/06/2006 20:55:00
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld: http://www.freewebs.com/webcodez/df.htm daar "deze code"
Em daaronder heb ik de php bestand maar de mensen moeten die zien!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

19/06/2006 21:00:00
Quote Anchor link
renamen naar .phps
 
K i p

K i p

19/06/2006 21:06:00
Quote Anchor link
als je een bestand opslaat als *.phps dan wordt de code niet uitgevoerd maar zie je de code. Je kunt dat doen, en dat bestand dan misschien includen? Of zou dat ook niet werken?

Of je moet alle < vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
&lt;


enzovoort
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/06/2006 21:12:00
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon de tags gebruiken die ervoor bedoeld zijn: <code>hier je PHP</code>
of: <pre>hier je PHP</pre>

Nog mooier is het om de functie highlight_string te gebruiken. Dan krijgt je code meteen kleurtjes.

En als je echt niets anders meer weet, kun je je PHP code ook in een textarea zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

19/06/2006 21:18:00
Quote Anchor link
Jan:
Nog mooier is het om de functie highlight_string te gebruiken. Dan krijgt je code meteen kleurtjes.


Dan krijg je dit.
 
K i p

K i p

19/06/2006 21:35:00
Quote Anchor link
@jan, bij mij werken die <code> en <pre> niet, ik had het geprobeerd, en nu nóg een keer.
kijk maar op http://www.xxx.nl/
kijk de broncode ook, die is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<pre><?php dit is toch echt php.... ?></pre>
<code><?php dit is toch echt php.... ?></code>
<pre><code><?php dit is toch echt php.... ?></code></pre>
<code><pre><?php dit is toch echt php.... ?></pre></code>


ik heb het bestand ook nog eens opgeslagen als index.html
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/06/2006 21:36:00
Quote Anchor link
@Boris: in je voorbeeld bestand ontbreken de <html> tags, de <head> tags, en de <body> tags.
 
Marnix Peters

Marnix Peters

20/06/2006 18:33:00
Quote Anchor link
Nee, die doet het niet, ik heb ook die tags erbij gedaan!
 
Something Else

Something Else

20/06/2006 18:38:00
Quote Anchor link
marnix:
Nee, die doet het niet, ik heb ook die tags erbij gedaan!


en de phps?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.